Cachetur med ny GPS

For en stund siden fikk jeg beskjed fra banken min om at de ikke hadde lagret gyldig legitimasjon på meg. Det eneste de godtar som gyldig legitimasjon er pass. Jeg reiser aldri, så jeg har ikke noe gyldig pass, men det var ingen bønn, det måtte jeg skaffe meg. I dag hadde jeg time for nytt pass, og for å få det, måtte jeg identifisere meg. Gyldig identifikasjon hos politiet er førerkort eller bankkort med bilde. Jeg har bankkort med bilde fra banken min. Den samme banken som kun godtar pass som legitimasjon. Så for å få et pass, kan jeg altså identifisere meg med det banken ikke godtar som identifikasjon, som de har gitt meg. Hurra, for en logikk! :/ Når man i tillegg må kjøre 75 km én vei til nærmeste passkontor, blir det en dyr affære.

MEN! Man kombinerer selvsagt et sånt ærend med en cachetur! Og når man i tillegg har ny GPS, blir det ekstra moro 😀 Den gamle GPS’en fungerer fremdeles, men jeg synes den har blitt litt vel unøyaktig. I tillegg har den blitt hardere å trykke på. Ja, det er berøringsskjerm på den også (Garmin Oregon 550), men den reagerer ikke like godt som den gjorde når den var ny. Så da ble det en Garmin Oregon 700 på oss:

Jeg knotet noe veldig for å skjønne menyer og slikt. Men når jeg til slutt fikk endret menyoppsett til noe som lignet litt mer på den gamle, så gikk det så mye bedre. I bruk i dag har det gått bra. Jeg synes kanskje ikke at den er noe særlig mer nøyaktig enn den gamle, jeg fikk en del off på de fleste cachene i dag, akkurat som jeg har pleid med den gamle. Men jeg kan ikke dra noen konklusjon etter bare 15 cacher. Det jeg savner aller mest, er å se de åpne skattekistene når jeg har trykket “funnet” på en cache. Nå bare forsvant de fra kartet. Det finnes sikkert en innstilling for det, og jeg klarer helt sikkert å google meg frem til det, men hvis du vet hvordan, må du gjerne si ifra til meg 🙂

Så hvor gikk turen i dag? Jo, jeg tittet etter trailer i nærheten av passkontoret og fant den som heter Rundt Fugleleiken. Hele trailen er for lang til at vi kunne ha klart den i dag, men litt er bedre enn ingenting, så jeg overførte 30 cacher (inklusive noen som ikke er en del av trailen). Det var nydelig ved parkeringsplassen:

Og inn i skogen bar det. Fine stier og fin natur:

Det var mye åpen skog, og da ble det fryktelig varmt i dag:

Så varmt at vi ganske snart fant ut at å prøve oss på alle 30 cachene ble litt i overkant, så vi kuttet ned og endte med halvparten.

En bro sto midt i skogen, ikke en bekk i sikte:

Og vi gikk også forbi en veldig søt jettegryte:

Vi var på passkontoret en time før min tid. Jeg hadde hørt at det var mulig at de tok deg inn tidligere, så jeg registrerte at jeg hadde kommet, gikk inn på venterommet og rakk ikke engang å sette meg ned før mitt kønummer lyste på tavlen. Inn en dør, bort en gang, og der satt en politimann og ventet på meg. 10 minutter senere gikk jeg ut derfra igjen. Kjapt og greit, og kr. 450,- fattigere, bare fordi banken ikke har lagret gyldig legitimasjon på meg.

Dagens middag ble kjøpt like borti gata for passkontoret:

Og den ble spist sittende i bagasjen i bilen og på en stein på utsiden av bilen 😉

En liten oppdatering når det gjelder de nye turskoene mine! De fikk sin første ordentlige test i dag, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Kjenner nesten ikke at de er på foten, ikke antydning til gnagsår, veldig gode!

6 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg måtte skaffe meg pass i år også, og jeg har heller ikke tenkt meg på tur.. Vi er litt heldigere her, måtte bare til Lom, ca 2 mil.
  Jeg har brukt bare mobilen (og nettbrettet) til caching siste året, jeg som alltid brukte GPS tidligere. Men nå har vi ikke planlagt så mange av turene vi har vært på, tatt det meste på sparket. Så da var det dette med å ha cachene lagret.
  Så bra med skoene, håper det fortsette 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Det er helt latterlig hva man må skaffe seg pass for når man har andre, gyldige identifikasjonspapirer. *ler* 2 mil hjemmefra, da er jeg ikke i Halden sentrum engang 😉
   Siden jeg har et abonnement med lite datatrafikk på mobilen, og ikke på noen som helst måte har behov for noe mer, unngår jeg å bruke mobilen. Kan ta det til spontancaching en gang i ny og ne, men ellers planlegger jeg det meste. I tillegg synes jeg det er vanskelig å bruke mobilen kontra å bruke GPS.
   Det håper jeg også, for disse var gode altså!

 • Tove

  Gratulerer med ny gps. Du finner nok ut av det 🙂 Jeg liker også best gps, selv om jeg har opplevd at andre med mobil har minst like bra gz som jeg med min gps. Det er no med hva man er vant til og om man har eller vil bruke internett. Og jeg er jo elendig på å forberede.
  Ser ut til at du har hatt en fin tur. Her vi er nekter sola å høre på hva yr.no har sagt den skal gjøre.

  • Kjersti

   Tove: Takk, det gjør jeg helt sikkert etterhvert 🙂 De fleste som starter med caching nå for tiden bruker jo bare mobilen, og jeg kan forstå at mange liker det bedre enn GPS, man har jo i tillegg mange flere muligheter med en app på mobilen.
   Det har vært litt vekslende vær her nede også, selv om yr har meldt sol. Men akkurat i går var det veldig varmt å gå.

 • Lillian Flaskerud-Lillegård

  Banken min godtok mitt gamle pass som var gått ut for mange år siden, jeg har heller ikke behov for pass. Du har ikke tenkt på at det er de som har lagt ut cachene som har unøyaktige koordinater og ikke din GPS som er unøyaktig? Mange som legger ut tar koordinater med telefon som ikke er særlig nøyaktig i “krevende” terreng mellom trær eller høye hus.

  • Kjersti

   Lillian: Det tenkte jeg ikke på å spørre om, men nå har jeg ganske snart et pass uansett. Så kanskje det er på tide å reise litt også? 😉
   Veldig mange av trailene jeg har tatt det siste året er lagt ut av CO’er med lang fartstid i cachingen og stor nøyaktighet i utleggene sine. I tillegg havnet jeg oftere riktig på GZ før. Men, det er klart at det er større sjanse for at nyere utlegg er gjort med mobil nå for tiden enn det var før også. Det er nok en kombinasjon av GPS kontra mobil, en sliten GPS og forholdene akkurat den dagen, tenker jeg.