Første temperaturskjerf er ferdig

Nå er jaggu mitt første temperaturskjerf helt ferdig, med både tråder som er festet og skjerf som er vasket og tørket etter ikke alle kunstens regler, men på en tilfredsstillende måte:

Strikket i Drops Karisma, 60 masker med sikksakk (tre kantmasker på hver side), 5 graders temperaturintervaller bortsett fra hvitt som er fra pluss 1 til minus 1 grad. Den mørkeste blå er kaldest, den mørkeste røde er varmest. Skjerfet ble 2,6 meter langt!

Her fra starten:

Husk at skjerfet ikke er strikket fra 1. januar til 31. desember, det går fra den datoen personen er født og frem til dagen før personens ettårsdag.

Og her fra slutten på skjerfet:

Det var et artig prosjekt! Ikke selve strikkinga, det ble egentlig ganske monotont, men det var moro å se hvordan fargene endret seg underveis. Det jeg gjorde litt “feil” var å bestemme fargene før jeg visste temperaturene. Hadde jeg visst temperaturene først, hadde jeg justert gradeintervallene. Men strikker man f.eks. temperaturteppe for inneværende år, så aner man jo ikke hvilke temperaturer man får på forhånd, så sånn sett har jeg ikke gjort noe “feil”.

Jeg har masse garn igjen siden det hverken var så varmt eller så kaldt som jeg hadde laget temperaturskala til på dette første skjerfet, så jeg har satt igang med skjerf til meg selv fra mitt første leveår. Nå vet jeg temperaturene på forhånd og har dermed justert både farger og intervaller (gått ned fra 5 til 4 graders intervaller), og selv om de fleste fargene fremdeles blir ton-i-ton, så blir forskjellene litt mer synlige. I tillegg strikker jeg ikke sikksakk på skjerfet til meg selv, jeg gidder rett og slett ikke. Men det blir bra allikevel 🙂

8 Comments

Det er så koselig å få kommentarer, så legg gjerne igjen noen ord :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.