Jentetur til Hallingdal

I lengre tid har Tove, Nøve og jeg forsøkt å finne noen dager hvor det passet for oss alle tre, hvor vi kunne møtes hos Nøve for å gå fjelltur og finne cacher. Denne helgen passet det endelig!

Jeg satt meg i bilen lørdag formiddag, og hadde planer om å logge noen cacher underveis, ihvertfall nordover etter Hønefoss. Men regnet bøttet ned, og cachene jeg hadde plukket ut viste seg å stort sett ikke være rasteplasscacher men heller cacher i veikryss og busslommer, så det ble ingen stopp før jeg kom til Hallingporten.

1 050716 020716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveDer er det en snodig tunnel, men jeg har lært at det var meningen at det skulle gå tog her, derfor det ekstra hullet på toppen:

2 050716 020716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveTove hadde tjuvstartet og var allerede godt på plass da jeg kom frem. Og etter å ha gitt de tobeinte en klem og kost litt med de firbeinte, var det på tide å hilse på de nyfødte, nemlig kyllingene:

3 050716 020716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveHer ser du 5 av 10 små nøster, de er så vakre!

Vi tok en liten gåtur på kvelden så hundene skulle få luftet seg. Nairo var ikke med denne gangen, og selv om jeg selvsagt savnet han, så hadde jeg godt selskap i Toves Barfi og Nøves Tassen og Nalle. Her er sistnevnte, en 10 år gammel lapphundgutt:

4 050716 020716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveEtter en god natts søvn og litt frokost dro vi først til Bromma for å kjøpe baguetter og logge en cache. Så logget vi en cache til på vei opp til parkeringsplassen, like i nærheten av Sørbølsetra. Etter litt organisering var vi klare til å gå, her er Tove med Barfi og Nalle, Tassen sitter i bakgrunnen og venter på Nøve:

5 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveIkke lange stunden etterpå ble neste cache logget, sånn ser det ut når man står midt inne i skogen:

6 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveDet bratteste partiet på dagens tur var helt i starten, og det var det jeg fryktet mest. Jentene og hundene kløv oppover foran meg, jeg pustet og peste og kom meg jo oppover, selv om det gikk tregt. Belønningen er når man kommer over tregrensa og får utsikt:

7 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveDen første planlagte toppen har ikke noe navn, men det var vakker utsikt til alle kanter:

8 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveSom dere ser hang skyene tungt over oss, og i løpet av turen hadde vi både sol, regn og hagl. Hagl!

Bortsett fra den tunge første bakken, var første store utfordring for meg å komme meg over her:

9 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøvePysa meg sto sikkert i 10 minutter før jeg turte å gå ned fra den store steinen midt i bildet, var redd for å skli og slå meg og bli våt. Men jeg klarte det!

Og belønningen med mer utsikt fikk jeg jo omtrent for hvert steg vi tok:

10 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveGrønt i grønt og blått i blått:

11 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveVed en liten bekk hadde Nalle selskap da han drakk:

12 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveJeg aner ikke om dette er en firfisle eller en salamander, si gjerne ifra hvis du vet!

En cache til ble logget, og så måtte vi forlate stien. Vi kom da ut i lav lyng, og det var forferdelig tungt å gå i! Men så kom vi frem til nok en nydelig plass, Sørbølkulpen:

13 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveEneste stedet å krysse elva her var rett frem på bildet. Litt enklere enn den første elva, men skummelt nok allikevel.

Cachen ble funnet her også, og da viftet jeg med det hvite flagget og spurte pent om vi kunne droppe de siste cachene. Været var fremdeles ustabilt (haglbygen hadde ikke kommet enda), jeg var søkkvåt i beina (buhu, de gode turstøvlene mine tar inn vann!), og hoftene mine begynte å knirke. Så vi fant oss en rasteplass ved vannet like ovenfor elva, og koste oss med baguetter. De var like gode som jeg hadde fått inntrykk av!

14 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveTigger du, Nalle?

15 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveTygger du, Tassen? (jada, alle tre fikk litt av hvert)

16 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveTigger du, Barfi?

17 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveNeeeeida, det er ingen som tigger her! :p

18 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveVi var heldige med pauseværet, dette var utsikten rett opp:

19 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveSå startet vi på tilbakeveien. Vi prøvde å finne en rute utenom lyngen tilbake til stien, men det var ikke lett, så det ble litt kjemping den veien også. Det var her vi fikk hagl i hodet, ikke det minste godt!

Vi tok oss en pause da vi kom tilbake til stien, og plutselig får vi dette nydelige synet rett bak oss:

20 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveRegnbuen var så og si under oss, og det var et mektig skue!

Det er alltid tid for å kose en hund, her er Nøve og Tassen:

21 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveOg Tove og Barfi:

22 050716 030716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveDet ble nesten 11 km tur, og hvis vi ser bort ifra været og min knirkende hofte, var det en nydelig tur med masse utsikt. Men jeg må nok være realistisk og si at hvis jeg skal fortsette å ønske meg ut på fjelltur, må jeg enten bli i betraktelig bedre form (både kondisjonsmessig og “knirke”messig), eller så må jeg finne fjellturer hvor jeg slipper de bratteste partiene. Og så må jeg finne ut om det er hull i støvlene mine, eller om jeg bare har vedlikeholdt de for dårlig.

Resten av kvelden tok vi livet helt med ro med nydelig middag (småmat og lefsekling) og fotballkamp på tv.

I går hadde vi en rolig start på dagen før vi dro til Bjørneparken i Flå. Både Nøve og Tove hadde vært der før, men det var første gang for meg, og en stor opplevelse å få se bjørn. I hovedhegnet går mor og sønn, mor er midt i felling og ser egentlig ikke pen ut i det hele tatt:

23 050716 040716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveOg det klødde i fingrene etter å plukke dottene på henne! 🙂

Vi fikk også med oss at de fikk lunsj, hovedsaklig bestående av frukt. Ser dere honningmelonen som kommer flyvende inn fra venstre?

24 050716 040716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveVi tok en runde og tittet på de andre dyra, både flere bjørner, gris, elg, rev, rådyr og gaupe før vi kom tilbake til mor og sønn igjen. Sønnen er halvannet år og dermed tenåring etter vår målestokk. Men han var ikke helt enig i det, han mener jo selv at han er liten gutt, og maste veldig på mamma om å få die. Og etter mye mas lot hun han få lov, utrolig moro å se!

25 050716 040716 Tur til Hallingdal med Tove og NøveCachen ved parken ble selvsagt logget, og det gjorde også den ved senteret/hotellet etter at vi hadde spist lunsj/middag. Og klokka 19 parkerte jeg hjemme på gårdsplassen, sliten og veldig fornøyd etter en fin helg med masse opplevelser, nydelig natur og herlige jenter og hunder.

Tusen takk for dagene sammen, jenter! Veldig koselig at vi endelig fikk det til!

8 Comments

 • boerboelheidi

  Ser ut til at det var en koselig tur 😀

  Så kjedelig med turskoene dine, mine er slik også, og jeg burde klage på de. Får se om jeg kommer så langt at jeg gjør det, jeg blir jo våt på beina uansett liksom!

  • Kjersti

   Heidi: Det var det så absolutt, sett bort ifra vær og vann.
   Jeg mistenker at det er dårlig vedlikehold som er problemet med støvlene mine, så jeg klager nok ikke i første omgang, selv om de bare er 2 1/2 år gamle. Men surt er det så absolutt, de er jo knallgode å gå i!

 • boerboelheidi

  Været har en del å si på fjellturer, regn (og hagl) er slitsomt.

  Men da kan man kanskje “redde” skoene? Husker ikke om de er av skinn eller stoff.
  Mine er ikke gamle, og burde holdt lenge enda. Tore har maken, de er en del eldre og han har ikke problemer, så er nok forskjell innen samme også.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg hadde taklet regnet mye bedre hvis jeg var tørr i beina. Hagl var ikke koselig i det hele tatt, vi prøvde å søke litt ly ved en stor stein.
   Mine er, tja, litt semsket? Hvis det er noe som heter litt semsket? Burde greie seg med impregnering ifølge det jeg har fått av tips fra forhandlere, men det greide seg helt tydelig ikke.
   Er nok forskjell på modeller og på produksjon. Kan være både du og jeg har et mandagsprodukt.

 • Tove

  Så moro å se og lese. masse fine bilder. Veldig moro at vi fikk til å møtes denne helgen. Er jo ekstra imponerende at du tok turen som har dobbelt så lang vei som meg. Kjedelig at været var så ustabilt denne helgen, men det var jo fascinerende å se hvordan det skiftet også, syns jeg. Dumt du ikke fikk blitt med på Hallingnatten, vi fikk faktisk ikke mer enn 5 regndråper på hele turen! 🙂 Du får nok bare begynne å trene 😉

  • Kjersti

   Tove: Det er jo ikke avskrekkende langt til Hallingdal, men det er greit å skulle ha en overnatting eller to, ellers blir tiden knapp.
   Joda, det er jo en kjent ting at været skifter fort i fjellet, men det hadde vært greit å slippe alle disse regnbygene. Jeg trodde jeg hadde tatt med meg finværet, men jeg hadde tydeligvis ikke tatt med meg nok 😉
   Trene, jeg? Misliker alt som heter trening :p

 • Nøve

  Kjære Kjersti, nå har jeg fått summa meg såpass, og fått blogga litt jeg også. Jeg satte så innmari stor pris på besøket deres, og det ga meg så mange gode minner.
  Veldig moro å lese her, og jeg håper du tar sjansen på å komme tilbake en ‘vakker’ dag 🙂
  Ha en fortsatt god ferie!

  • Kjersti

   Nøve: Gleder meg til å lese, iler inn til deg nå straks!
   Det var veldig koselig å være hos deg, du gjør det lett å trives! Jeg kommer gjerne tilbake hvis vi kan finne turer hvor jeg slipper de bratteste partiene, det er ingen tvil om at jeg ikke er i god nok form for de.
   Takk!