Langhelg i Skjåk

Siden Eileif har sommerjobb i år også, blir det ikke noen ordentlig ferie på oss. Vi fikk oss jo en helgetur da vi var på Spåtind, og heldigvis fikk han ta noen fridager til, sånn at vi kunne ta oss en langhelg i Skjåk. I går kom vi hjem fra den helgen, og her er våre opplevelser.

Torsdag
Vi kom oss avgårde ved halv ni-tiden om torsdag. Hadde noen få stopp underveis, men startet selve cachingen etter at vi hadde svingt av E6 ved Otta. Det ble 8 cacher på veien fra Otta og hjem til Heidi og Tore, blant annet en med denne vakre utsikten:

1 110716 070716 Tur til SkjåkResten av kvelden ble brukt til skravling og inntak av god mat, pluss at vi fant 2 cacher i gangavstand. 10 cacher totalt denne dagen.

Vi var så heldige at vi fikk låne Heidi og Tores bobil som overnattingsplass i hagen deres, kunne ikke hatt det bedre!

Fredag
Siden vertskapet ikke har ferie, var dette dagen Eileif, Nairo og jeg skulle bruke på biltur. Kunne ikke la sjansen til å logge cacher i to nye fylker gå fra meg, og samtidig se litt av Norges vakre natur. Så vi satt oss i bilen og kjørte vestover. Plukket selvsagt cacher underveis, både enkle og vanskelige, noen midt i ingenmannsland og noen med slik utsikt:

2 110716 080716 Tur til SkjåkDer veien deler seg og man kan velge å fortsette rett frem og inn i Sogn og Fjordane eller ta til høyre og kjøre inn i Møre og Romsdal valgte vi å stoppe litt. Denne lille elva måtte bare foreviges:

3 110716 080716 Tur til SkjåkSå tok vi til høyre, nå skulle det logges cache i Møre og Romsdal og vi skulle se Geiranger!

Det er jo turistsesong så det duger nå, så den snirklete veien ned mot Geiranger ble til tider en prøvelse mellom biler, busser, bobiler, biler med campingvogner, motorsykler og sykler, men naturen var altså så fantastisk at det var verdt hvert eneste sekund. Se bare på dette:

4 110716 080716 Tur til SkjåkLegg merke til setra til høyre, lurer på om den fortsatt er i bruk i det hele tatt?

Så kom vi til utkikkspunktet der cachen er, og for en utsikt!

5 110716 080716 Tur til SkjåkMan har jo sett utallige bilder akkurat herfra og fra utkikkspunktet dere ser til høyre i bildet, men det å stå der selv og se det med egne øyne var helt magisk, og jeg måtte gråte en skvett da de nasjonalromantiske følelsene tok helt overhånd. Er det rart man er stolt av å være norsk? Cachen ble funnet enkelt og greit, ikke noe problem selv om det hele tiden var mange titalls mennesker rundt oss.

Vi valgte å kjøre helt ned i Geiranger for å kjøpe litt mat og noen suvenirer, og det var helt klart vakkert på havnivå også:

6 110716 080716 Tur til SkjåkSå kjørte vi opp igjen samme vei, og tok så turen gjennom tunnelene og inn i Sogn og Fjordane. Cachevalget var Øvstebrofossen, og her var det omtrent umulig å finne cachen uten hjelp av spoilerbildet i cachebeskrivelsen, satellittforholdene var elendige. Men heldigvis fant jeg cachen og jeg fikk meg også en dusj da jeg prøvde å ta noen fine bilder av fossen:

7 110716 080716 Tur til SkjåkMan kunne nemlig følge en tilrettelagt sti enda lengre ned og mot fossen, og der var det umulig å gå uten å bli våt.

Så kjørte vi tilbake oppover, men valgte Gamle Strynefjellsvei på tilbakeveien. En elendig vei å kjøre på, men naturen er like fantastisk her:

8 110716 080716 Tur til SkjåkDet ble selvsagt noen cachestopp her også, og Nairo fikk kommet seg ut på litt snø:

9 110716 080716 Tur til SkjåkGutta mine koste seg i finværet:

10 110716 080716 Tur til SkjåkDen siste cachen for dagen lå i nærheten av denne brua:

11 110716 080716 Tur til SkjåkVeldig glad for at jeg slapp å gå over den! Men jeg er imponert over Nairo som turte å gå helt opp hit, det var en bratt trapp opp til selve brua.

14 cacher ble totalen denne dagen, og i dag som i går ble kvelden brukt til skravling og god mat.

Lørdag
Heidi har lagt ut en PT på 90 cacher i Skjåk, og den opprinnelige planen var å ta noen av disse opp på en topp denne dagen. Men jeg ville også veldig gjerne ta PT’en på Aursjoen da jeg har blitt veldig glad i kulturstirunden der og ville vise den til Eileif. Så siden værmeldingen ikke var helt på vår side denne dagen, valgte vi Aursjoen da det er en lettere og kortere tur.

Denne PT’en har nylig blitt en geoart, nemlig en søt fisk (se cache #01 her). Og etter å ha tatt en annen cache på vei opp, parkerte vi bilen og la i vei:

12 110716 090716 Tur til SkjåkNairo var jo med sist jeg var her, men dette var nytt område for Eileif, og heldigvis likte han det like godt som jeg gjør. Og som vanlig hadde Eileif og Nairo en “løse verdensproblemer”-stund på denne turen også:

13 110716 090716 Tur til SkjåkVakreste gutten min i nydelig fjellnatur:

14 110716 090716 Tur til SkjåkHan fikk for seg at han skulle få et lite anfall i lyngen, det var sikkert sauemøkk der. Eller så lekte han gjemsel med oss:

15 110716 090716 Tur til SkjåkTittei! Var det noen som sa noe morsomt? 😀

16 110716 090716 Tur til SkjåkCachene ble logget i rask rekkefølge. Ca halvveis på turen ligger det en steinbu, det var der Heidi fikk sitt aller første cachefunn for ca 3 år siden. Cachen lå nøyaktig på samme sted om lørdag, og naturen var like vakker som sist:

17 110716 090716 Tur til Skjåk

Eileif innviet sitteunderlaget sitt her ved bua, men oppdaget mot slutten av runden at han hadde glemt det igjen. Så nå flagrer det et sitteunderlag rundt som en snål fugl ett eller annet sted ved Aursjoen 😉

Mot slutten av turen får man et lite inntrykk av hvor høyt oppe man er i forhold til Skjåk. Det ser nesten ut som om Nairo sitter og ser ut over sitt kongerike:

18 110716 090716 Tur til SkjåkTotalen for dagen ble 25 funn og en tur på ca 7 km på fjellet. Noen små regnskurer, ellers nydelig turvær som vi koste oss glugg ihjel i.

Og igjen; skravling og god mat på kvelden. Dette ble dessverre en vond kveld for vertskapet, les mer hos Heidi hvis du er interessert. Mitt hjerte gråter for de <3

Søndag
Vi startet søndagen med å finne en cache Heidi hadde fått publisert for ikke så lenge siden. Så en deilig frokost sammen, før vi pakket oss ut av bobilen og satt kursen hjemover. To cacher til tok vi, pluss en stopp for å spise litt, ellers gikk det strake veien uten noen som helst problemer underveis.

Totalen for dagen var 3 cacher, totalen for helgen ble 52 funn, inklusive to nye fylker på kartet.

Det var godt å komme bort litt sammen, ha en følelse av ferie, se nydelig norsk natur, og kose seg sammen med gode venner. Vi må absolutt prøve å sees oftere enn hvert tredje år!

Resten av min ferie skal brukes til smått og stort her hjemme. Avslapping og gjøremål hånd i hånd, akkurat sånn en ferie skal være.

14 Comments

 • Eileif

  En fantastisk fin tur og så mye fin norsk natur. Det eneste jeg kan komme på som var mer fantastisk enn den flotte naturen, er vertskapet. Utrolig fine mennesker som jeg er veldig glad for å ha blitt kjent med. Så må vi jo ikke glemme det nyvaskede kjøttet vi fikk servert rett fra grillen ?

 • boerboelheidi

  Så mange flotte bilder av flotte motiver 😀 På bildene ser det jo ut som det var knallfint vær hele helgen 😛
  Det skal ikke gå tre år til neste gang nei, nå har det vært så mange nesten turer på meg/oss at neste gang må det lykkes.
  Den brua har jeg ikke gått over, enda.. jeg savner noe netting eller noe på kantene, synes den ser virkelig skummel ut, kanskje det går bedre om man lukker øynene når man går over 😛
  Den andre PT’en venter helt sikkert på dere til neste gang, pluss en del til, dere fikk jo ikke tatt noen innover mot Sota heller, og der er det jo flott. Husker da vi var der forrige gang 🙂
  Glede og sorg går hånd i hånd sies det, var veldig godt å ha dere her lørdagskvelden <3

  • Kjersti

   Heidi: Man må velge å ta bilder i de rette øyeblikkene for å bare vise finværet 😉
   Du/dere har hatt mye uflaks når det gjelder å komme nedover, så jeg er sikker på at dere får det til neste gang.
   *ler og ler* Det går helt sikkert veldig fint hvis du lukker øynene! 😀 Jeg skulle nok klart det hvis jeg absolutt måtte, men jeg kjenner det kiler i magen (og ikke på noen god måte) bare ved tanken.
   Det ligger jo også noen cacher mellom Sota og parkeringen til Mysubytta som må tas, og kanskje man kan gå videre innover en gang til så lenge det ikke er bakerovn der 😉
   Søte Heidi <3

 • Tove

  Ser ut som dere har hatt en fantastisk tur/ferie. Norge er et vakkert land og det er noe helt spesielt med Vestlandet og den delen dere var innom. Men jammen ser det flott ut ved Aursjoen også. Ja det er fantastisk vakkert i Skjåk også. Det er egentlig vakkert veldig mange steder i Norge 😉 Fossen ved den campingplassen jeg tror du har tatt bilde ved for eksempel, der kunne jeg tenkt meg et lengre stopp en gang. Når du plusser på trivelig selskap så må det jo bli en fin tur 🙂 Fortsatt god ferie! 🙂

  • Kjersti

   Tove: Norge er så absolutt et vakkert land! Alle landsdeler har jo sin sjarm, men det er noe spesielt med de områdene som er ulike der man bor til daglig.
   Jeg har ikke stoppet ved noen campingplass, hvis det er den store fossen som heter Øvstebrofossen du mener, så ligger den mellom tunnelene på den nye Strynefjellsveien. Eller er det et annet bilde du mener?
   Tusen takk! God ferie til deg også når den kommer 🙂

 • Tove

  Det var det første på fredag jeg mente, men ser nå at det ikke lignet likevel. Ikke i det hele tatt. Hadde det litt travelt da jeg leste bloggen din i dag

  • Kjersti

   Tove: Nei, det er bare ved en helt vanlig rasteplass (med en uvanlig vakker utsikt og en trøblete cache), cachen som ligger der er https://coord.info/GC5XFJT.
   Og Øvstebrofossen ligger ikke mellom tunnelene på den nye Strynefjellsveien, den ligger etter tunnelene. Litt travelt med å svare her da 😉

 • Nøve

  Fantastisk. Norge er helt fantastisk!
  Jeg har sett altfor lite, men har kjørt gjennom Gudbrandsdalen noen ganger, og jeg er helt betatt av de majestetiska fjella!
  Fryder meg over bildene dine, Kjersti. Den flotte naturen og den vakre lapphunden 🙂

  • Kjersti

   Nøve: Det er det ingen tvil om!
   Bortsett fra når jeg var i Skjåk for 3 år siden, kjørte jeg gjennom her to ganger i min ungdom på vei til en øy ytterst i Sogn og Fjordane. Og jeg husker fra den gangen hvor fint det var!
   Tusen takk! Det blir det samme i Skjåk som i Hallingdal, det er lett å ta fine bilder av fin natur og fine hunder 🙂