Møkkavinter

Etter hagearbeidet og firfislebesøket tidligere i dag, har vi egentlig bare slappet av og kost oss. Litt glaning på tv, mye pc-tid, deilig bakte poteter-middag og litt rusling i hagen. Var nettopp ute en tur for å se over alle planter og se hvordan det står til med de, og det er ikke akkurat oppløftende syn.

Vi hadde jo en rimelig tøff vinter, og det har gått hardt utover plantene. Det ser ut som den ene rosebusken på utsiden av inngangsdøra er død. Det som er ekstra trist med det, er at det står jo to like busker der, og når den ene av de dør, må den jo erstattes, men jeg aner jo ikke hva slags rose det er, annet enn at det er en rosa klaserose. Får vel høre på forum på nett om det er noen som kan hjelpe meg, for det blir jo bare seende dumt ut hvis jeg har to forskjellige roser rett ved siden av hverandre.

Potterosen jeg plantet ut i fjor kommer med skudd, og det var en gledelig nyhet, hadde ikke ventet at den skulle klare seg i det hele tatt.

Den gule klatrerosen jeg kjøpte i fjor kommer også med noen få rotskudd, så det ser ut som den har klart seg ihvertfall. Siden jeg kjøper meg en ny rose hvert år, var planen å kjøpe en klatrerose til i en annen farge og sette sammen denne, men det ser ut som jeg heller må erstatte den oppe ved døra for de pengene.

Den gigantisk store nyperosebusken min har så og si tatt kvelden, finner 4 skudd på en av greinene, 2 meter over bakken. Trist! Må fordøye den dårlige nyheten litt før jeg bestemmer meg for om jeg skal grave den opp og kaste den, eller klippe den ned og se om den kommer med nye rotskudd.

Gullbusken skulle jo egentlig hatt masse gule blomster på bare greiner nå, men det er ikke antydning til skudd fra greinene i det hele tatt. Det kommer derimot noen få rotskudd, og med tanke på at busken ble plantet i fjor, får jeg vel være fornøyd med det.

Bjørnebærbusken som ble plantet i fjor er også et sørgelig syn, men det kommer noe få skudd på den også, så jeg krysser fingrene og håper på det beste.

Får avslutte med en god nyhet, og det er at et par av jordbærplantene allerede har begynt å blomstre. I fjor var de fryktelig trege, så vi spiste småjordbær til langt utpå høsten, men nå kan det altså se ut som vi kan starte jordbærspisingen mye tidligere. Gressløk har jeg gått og knasket på et par-tre uker allerede, og rabarbraen gir jeg noen uker til før jeg høster første ladning.

En sånn vinter til vil jeg ikke ha noe av! Greit at jeg ikke er så veldig glad i hagearbeid, men la meg nå få beholde de få plantene jeg har da…