Månedens tur til nikkelgruva i Våler

Nå er endelig månedens tur i regi av Geocaching Østfold igang igjen, og heldigvis passet det for meg å bli med i går. Turen skulle gå inn til nikkelgruva i Våler, og selv om eventet før turen ikke startet før kl. 1230, dro jeg litt før kl. 9 for å ta noen stopp underveis.

Første stopp var labcachene ved Hafslund hovedgård i Sarpsborg:

De to første oppgavene gikk lett som en plett, men nummer 3 knotet jeg lenge med.

Først da jeg begynte å prøve noen kombinasjoner fikk jeg til slutt rett, og jeg kunne tusle videre.

Det er et par år siden jeg var her sist, da var det Lisa og jeg som tok 8 forskjellige cachetyper på én dag i et forferdelig vær. I går var det bare koselig å gå gjennom gården og parken, og etter å ha fullført alle 5 oppgavene og fått koordinatene til bonusen, fikk jeg meg en ny venn på vei tilbake til bilen:

Det vil si, jeg er litt usikker på om vennskapet var gjensidig 😉

Så stoppet jeg ved Råde bygdetun og tok 5 labcacher, en bonus og en annen mystery, før jeg kom akkurat i tide til eventstart. Masse folk som hadde møtt opp, tydelig at vi er litt sultefôret på sosial omgang med likesinnede 🙂

Turen var ikke særlig lang, men rekka med folk var veldig lang. Nå er det ikke spesielt synlig, men det går en gjeng helt bakerst i bildet:

Jo nærmere gruva vi kom, jo mer udelikat ble vannet:

Vel fremme var det mange som gikk inn i den relativt korte gruva:

Jeg holdt meg på utsiden, for selv om det så trygt ut der inne, så er det helt sikkert edderkopper der, og de har jeg ikke noe behov for å stifte nærmere bekjentskap med:

Det som overrasket meg mest, var hvor grønt og frodig det var både på vei inn til gruva og på utsiden av gruva.

Tok følge med eventholder og hans barnebarn tilbake til parkeringsplassen, før jeg dro videre. Jeg hadde bare 20 funn i august før i går, så jeg hadde et ørlite håp om å klare 30, så det ble 50 totalt (ja, Raymond har smittet meg litt med ønsket om å ha minst 50 funn hver måned). Det ble først en kjapp park&grab, så en rusletur på vei opp til Bergerås bygdeborg:

Det er en cache på toppen også, men dit orket jeg ikke gå i går.

Så var det nok en park&grab som jeg måtte lete litt etter, selv om den er utrolig lett gjemt, før jeg kom meg ut på E6. En rasteplasscache fristet, og da jeg kom dit oppdaget jeg at det var middagstid og at det var en McDonalds der. Så flaks! 😉 Det var mugglere i nærheten av cachen, så jeg kjøpte meg mat og da var mugglerne borte. Logging ble utført og jeg spiste i bilen videre hjemover.

En fintelling fortalte meg at jeg hadde 29 funn, og dermed ble det en stopp på en av cachene ikke langt hjemmefra, er så glad jeg har spart en del av de til dager jeg trenger! Nå er ikke det å komme opp i minst 50 funn pr måned SÅ viktig at jeg ikke kunne ha levd med 49 funn, men det var greit å få et rundt tall. Og jeg irriterer meg fremdeles litt over at det ble 99 funn i juli, så da er det fint å ikke lage seg noe mer å irritere seg over 😉

Gårsdagen var altså en veldig fin dag i nydelig sensommervær med fine opplevelser og gode cacher.

I dag er ikke like fin, for jeg hadde nye tursko i går (litt høyere skaft enn joggesko, litt lavere skaft enn turstøvler), og den tåa jeg har så vondt i var tydeligvis ikke noe glad i de skoene, for i dag klarer jeg knapt å gå uten smerter. Legetime er bestilt!

4 Comments

 • boerboelheidi

  Så flott med slike turer da, spesielt om man cacher alene og har lyst på selskap, eller bare for å være sosial.
  Jeg har ikke tatt så mange lab cacher, blir vel noen flere om vi tar de som er/kommer her. En av de vi har tatt strevde vi litt med, hadde riktig svar på en måte.. men så var det dette med hvordan det skrives da. Men kom fram til riktig svar på 3. forsøk.
  Så irriterende med nye sko og vond tå/tær. Ble det så ille at du må til legen?
  Jeg kjøpte nye sko i sommer, ble litt om og men, men fikk brukt de på to bittesmå turer før jeg og LB tok fjellturen med overnatting. Skoene var knallgode! Hadde med ekstra sko i sekken, i tilfelle det ikke skulle gå bra, men de ble det ikke behov for.

  • Kjersti

   Heidi: Det er veldig koselig! Har vært med på noen av de tidligere, men ofte blir de lagt til søndager, og da har ikke jeg lyst til å være borte hele dagen. For meg går det på det sosiale, pluss at det er en veldig enkel måte å få funn på. For når vi er mange som går sammen, bruker vi fellesnick og bare én eller to går til cachen og signerer. Og sånn som i går, hvor en av cachene ved gruva var en Earth, så er det veldig deilig å være flere, for Earther er skumle 😉
   Jeg er vel oppe i 81 lab nå, og jeg liker veldig godt den type cache. Den ene oppgaven på den ene runden i går er vel første gang jeg strever ordentlig, måtte frem med google. Men svaret sto på det skiltet jeg sto ved, det var bare satt sammen med et annet ord.
   Har hatt vondt i den tåa i flere år, men nå må det gjøres noe. For fortsetter det på denne måten, må jeg bare slutte å gå turer. Den foten jeg ikke har ei vond tå på hadde ikke vondt av nye sko (bortsett fra det vanlige gnagsåret), så jeg skylder ikke på skoene, det er tåa som må fikses.
   Hvilket merke er dine nye sko? Crispi er jo min favoritt, og så har jeg hatt et par Merrell som var veldig gode (har de enda, men de er så utgåtte at de gir meg gnagsår). Det andre paret Merrell sliter jeg litt mer med, men jeg håper de vil funke når tåa er frisk.

   • boerboelheidi

    Da håper jeg det er stortåa, og at det er noe som kan fikses greit. Vet det er et par ting som kan skje med stortå, som vanligvis er greit å få ordne, bare man kommer seg til legen.. ? Forferdelig om det blir slik at man må begrense turer og slik!
    Hm, du det husker jeg ikke, ikke så kjent merke tror jeg, var veldig tilfeldig jeg kom over de. Tenkte å skrive noen ord om de på bloggen etterhvert. Kjøpte forresten to par, det andre var Alfa, for de var så fine ? Men de passet ikke føttene mine, så de ble returnert.
    Jeg har La Sportiva (?) som lave tursko, og de er fantastisk til mine føtter, er på andre paret nå, og kommer til å kjøpe tredje til vinteren/våren igjen.

    • Kjersti

     Heidi: Det er stortåa, men jeg aner ikke om det kan fikses. Fikk diagnosen sist jeg var hos legen (husker ikke hva det heter), men da var det ikke snakk om hva som kan gjøres. Ender jeg med å måtte begrense turer, tror jeg at jeg bare legger meg ned og blir liggende 🙁
     Jeg har ikke prøvd hverken Alfa eller La Sportiva, men jeg vet at beina mine ikke liker Salomon. Det blir så dyrt å prøve seg frem også, selv om jeg prøver å bare kjøpe når det er salg.