Nye turstøvler

Jeg har vært ekstremt fornøyd med turstøvlene mine fra Crispi. Gode på foten, god passform, kan ikke huske å ha fått et eneste gnagsår av de (og jeg får gnagsår av det meste), de har holdt tett og de har vært lette i vekt. Nå sang de på siste verset og dessverre var de av en utgått modell, så jeg måtte finne noen nye.

Var innom XXL for noen uker siden og prøvde en modell der, men den var altfor smal i foten. I tillegg er turstøvler generelt veldig dyrt, så et godt tilbud var jeg så absolutt på jakt etter. Og det fant jeg! Fjellsport.no har feiret bursdagen sin, og de hadde nedsatt pris på Crispi Valdres, så den ble puttet i handlekurven og om fredag kunne jeg hente pakken på posten:

Og de var like pene i virkeligheten som på bilder på nett:

Det har regnet litt her de siste dagene, så i dag var en perfekt dag å prøve de. Jeg måtte ta litt vedlikehold på den ene cacherunden min på Aspedammen, og der vet jeg det stedvis er vått i terrenget.

Jupp, støvlene matcher buksa:

Jeg bruker alt ifra 36 til 38 i sko, helt avhengig av type sko. De gamle støvlene mine var i 39, så jeg tok sjansen og kjøpte disse også i 39. De er nok litt for lange for meg. Passer perfekt i bredden, men litt lange i lengden. Samtidig tror jeg ikke jeg kunne gått ned til 38. Jeg tror at ved å legge i noen såler og ved å bruke de tykkeste strikkasokkene jeg har, går dette fint. For selv om jeg skled litt rundt inne i støvlene, så var det ikke antydning til gnaging noe sted.

De sitter godt på foten og har god ankelstøtte. De har en stivere yttersåle enn jeg er vant med, men det er sånt som går seg til.

Nairo var fornøyd med skogstur:

Så fornøyd at han (som vanlig) ikke hadde tid til å titte i kameraet:

(guri malla, for en lang snute han fikk i den vinkelen!)

Og sånn bare for å ta det med, så tok Eileif og jeg middagen på Nellies i dag:

Namnamnamnam!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg hadde tenkt å spørre om det var skinn, så ikke helt slik ut. Men fant ut at jeg kunne google selv 😛 Og det er skinn 😀
  Heller litt for store sko, som man kan gjøre noe med (om man ikke svømmer i de..) enn for små/trange, det er bare ubehagelig og blir ikke fine turer.

  • Kjersti

   Heidi: Jupp, det er skinn 🙂 GoreTex og hele greia. Hater å bli våt på beina, så det må være noe som tåler litt, og som gjør at jeg tør å komme meg over små bekker.
   Det er sant. Nei, jeg svømmer ikke i de, men hadde sett at de var bittelitt kortere. Men, som sagt, så tror jeg at det går enda litt bedre med såler og tykke sokker. Jeg tror faktisk en størrelse mindre hadde blitt trangt på slutten av lange dager når føttene har hovnet opp. Så for å si det på en annen måte: jeg håper det går bedre med såler og tykkeste sokkene 🙂