Ødelagt, borte og funnet

Gårsdagen var satt av til plenklipping. Jeg har egentlig en regel på at gresset skal klippes før 17. mai, men i år kom vi ikke så langt, så i går var det på høy tid. Jeg fikk tatt på hver side av nedkjørselen, på begge sider av gårdsplassen, ved inngangsdøra og langs “bedet” ved veien, og så satt jeg igang med selve hagen. Etter et par striper ville ikke klipperen mer. Den startet og gikk, men ville ikke dra bladet skikkelig rundt, da bare døde den. Selvsagt var det både bensin og olje på den, og det var ikke fullt av gress rundt bladet. Ødelagt klipper. Nå skal det sies at den er 11 år gammel og har måttet slite mye, så vi skal kanskje si oss fornøyde?

En halvtimes tid etter at jeg kom inn fra den ødelagte klipperen, ble nettet borte. Vi fant etterhvert ut at det hadde vært et fiberbrudd som påvirket vårt bredbånd, så det endte opp med 7 timers kjedsommelighet i sofaen, tittende på repriser av “Say yes to the dress” som jeg allerede har sett sikkert 5 ganger før. Ikke den morsomste lørdagen jeg har hatt, for å si det sånn.

I dag hadde vi ikke lyst til å hverken kjøre langt eller gå langt, så da endte vi opp med å ta en cachetrail i Berg. En fin runde på ca 4 km, og takket være vinden ble det heller ikke altfor varmt.

Det er tydelig at dette er et område som blir brukt mye, for det var ikke mindre enn tre gapahuker der, satt opp som et tun:

Vi møtte også villdyr:

Gravrøyser er alltid interessant, denne hadde sunket sammen i midten, men var ganske stor i diameter:

Gamle nedfallstrær kan gi næring til litt av hvert:

Det ble altså funnet 12 cacher i dag, hvorav 11 av de var denne runden vi gikk. Slettes ikke dårlig på en søndag, og dagens tur dro opp gjennomsnittsinntrykket for denne helgen betraktelig.

Og dere: husk at det er finale i 71 grader nord kjendis i kveld!

6 Comments

 • boerboelheidi

  Synd dere ikke har plen vår, da kunne dere ha ventet noen uker med å klippe..
  Ser ikke ut som vi skal slite oss ut med å klippe i år, så mye isbrann eller hva det er, har det ikke vært på mange år. Tror ikke vi skal stresse så mye med å ordne for mye i år heller, får starte tidlig neste år isteden.
  Rart hvor avhengig man er av dette nettet, vi har mobilnett vi bruker også, men er likevel litt annerledes med mobil enn med pc.
  Og nå kom jeg på at jeg vet ikke hvor mange cacher vi fant i helgen, får sjekke med Tore etterpå, han har sikkert logget de også. Jeg har igjen å logge noen fra før, og “må” logge i riktig rekkefølge for at det skal bli rett..

  • Kjersti

   Heidi: Når man først har en fin gressplen, er det trøttsomt når noe av den blir ødelagt. Vår plen har ikke vært fin på mange år, jeg tror faktisk hele plenen må graves opp og så må vi så nytt gress hvis den skal bli ordentlig fin. Men det hadde vært greit å ha en delvis fin plen istedenfor eng, synes ihvertfall jeg. Eileif vil aller helst asfaltere :p
   Jeg er ikke noe glad i f.eks. FB på mobilen, og jeg får ikke spilt spillene mine på mobilen. I tillegg har vi mobilabonnement med veldig lite mobildata, siden vi bruker det så sjeldent. Så jeg må ha pc’en min og nett på den. Og ja, det er egentlig bare trist at man har blitt så avhengig…
   *ler* Har du ikke kontroll, altså? 😉 Tore har logget, det ser jeg i den nye “feeden” på det nye dashboardet på geocaching.com. Klart man må logge i riktig rekkefølge! Sier seg selv, det!

 • boerboelheidi

  Vel, vi har jo ofte grønn plen, men 2 tredjedeler er ugress, så skal ikke si så mye om fin gressplen her. Vi burde nok ha gravd opp vi også, men er så mye annet vi burde gjort ute også, så.. Asfalt har vi snakket om, kan jo male den grønn 😉 Neida, er jo fint med plen, men litt mye jobb, så det skal bli mindre av den her etterhvert.
  Hm, har det blitt noe nytt noe sted som jeg ikke har fått med meg nå, tror jeg må sjekke med det første, og kanskje logge litt 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Dere har ihvertfall en flat tomt som det er enklere å gjøre noe med, her er det etasjer og hellinger som gjør det litt mer komplisert. Nei takk du, asfalt skjer ikke her, uansett farge! 😉
   Det er nytt dashboard og ny profilside. Stort sett mer oversiktlig, men et par småting som jeg ikke helt liker. Venner meg sikkert til det også 😉

   • boerboelheidi

    Er enkelt med flat tomt ja, men kjedelig.. så mye mer spennende og finere med litt variasjon. Men er vel slik med dette som mye annet, litt ettersom hva man liker 🙂
    Oj, ja såpass. Har hørt at det skal være noe med loggingen, men det andre har jeg ikke fått med meg noe om.

    • Kjersti

     Heidi: Det er helt greit å ha etasjer, men jeg liker ikke at hoveddelen av plenen skråner. Vanskelig å holde pent og stort sett ubrukelig hvis man ikke planerer.
     Joda, de endret først hvordan loggingen ser ut, og så endret de dashboard og profilsiden her om dagen 🙂