Sesongens første snø

I fjor kom den første snøen for sesongen 5. desember, og da var det vel bare et par dager med ørlite snø før den forsvant og ikke kom tilbake før etter nyttår.

I dag har det vært nesten alt av vær her i sørøst. Dagen startet så tåkete at jeg nesten ikke så garasjen fra kjøkkenvinduet. Da jeg kjørte mot Gårdsbutiken, møtte jeg sola akkurat ved grensen, men så skyet det til. Når jeg så kom hjem midt på ettermiddagen, var det sol fra nesten skyfri himmel, og mot skumringen var de få skyene på himmelen farget rosa av solnedgangen.

3 minutter etterpå kom det et vindkast som fikk det til å knake i hele huset, og ute var himmelen blitt sort. Og før det mørknet helt, så vi at det kom noe ned fra skyene, og det var snø! Siden det var blitt ganske mørkt allerede, måtte jeg sette på lang lukkertid på kameraet for å i det hele tatt få dokumentert sesongens første snø, så det ser mye lysere ut enn det var:

Okay, jeg vet det er fler av mine lesere som bor nordover, og som nå setter kaffen i vrangstrupen og har lyst til å si noen stygge ord til meg, for dette er da ikke snø 😉 Men jo, det er sesongens første snøfall uansett hvor mye eller lite snø som kommer ned 😉

Ønsker dere alle så mye eller lite snø som dere vil ha 😉

12 Comments

 • Siv Anita

  Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr………………

  SNØ?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?

  Amatørnisse!!!!

  SNØ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

  Kjenner jeg har mest lyst til å fylle hengeren med det som er på verandaen min og kjøre sørover og tømme det ut på verandaen din!!!!

  Thi-hi….

 • Heidi

  Snø er snø… :p

  I morges var det 1 mm med snø her, nå er det litt mer. Det snør og blåser, vinden kunne jeg klart meg uten, er trasigt å være ute. Men ellers er det greit at det kommer snø, bare den blir værende 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Nemlig 😉
   Vinden er ikke noe morsom uansett om det regner eller snør. Og ja, jeg vil også at snøen kan bli værende, men den kan godt vente halvannen måned til før den legger seg og formerer seg 😉

 • Tove

  Helgardering her også. Knallfin høstsol mesteparten av dagen og jeg så til min store forbauselse at de påsto det snødde både her og der i fylket vårt. Men i ettermiddag satte det inn med en skikkelig “snøstorm” her også. Det var i hvert fall mye vinf og bittelitt hvitt som føyk vannrett bortover. Men vi må leite godt for å finne det igjen på bakken, selv om det er kuldegrader nå. Jeg tar gjerne i mot litt kulde sånn at søla forsvinner og så kan det komme snø og lysere kvelder/netter igjen 🙂

  • Kjersti

   Tove: Da har vi nok hatt det samme været nå i ettermiddag og i kveld. Nå har ikke jeg vært ute siden jeg tok bildet, men Eileif var ute og kjørte for en halvtime siden, og da var det stjerneklart, opphold og kaldt.
   Jeg er helt enig, jeg vil også ha bort søla! Greit at vi har til dels selvrensende hunder, men det er så kjedelig å gå sikksakk-turer i skogen da det er så mye leire over alt!

 • camilla

  Ja, faktisk årets første snø ja. Satt på toget på vei inn til oslo i går, da vi på moss stasjon så årets første snøfall. 🙂 Jørn snakket også om det spesielle, himmelen var helt spesiell og lyste opp, plutselig helt mørkt og så snø 🙂
  god helg Kjersti!

  • Kjersti

   camilla: Det var så snodig, nesten skyfri himmel og fem minutter etterpå var det bek svart, sterk vind og snø.
   Tusen takk, det samme til deg! 🙂

 • Carina Josefine

  Her kom også sessongen virkelig snø for et par dager siden. Da kom det såpass at det var vanskelig å komme seg av gårdsplassen med bil. Selv med vinterdekk.

  Jeg er av tupen som ønsker meg LITE snø. Et tynt og vakkert teppe av hvit snø til jul, det er alt jeg vil ha. Men jeg får sjelden viljen min, når det gjelder akkurat det :p

  • Kjersti

   Carina Josefine: Så mye snø har det ikke kommet her ennå, det lille som har kommet har jo bare blitt liggende en times tid.
   *ler* Nei, du bor nok på en litt gal kant av landet for å ønske deg så lite snø 😉 Jeg synes det er greit med en halvmeter snø og ned til -10 grader gjennom hele vinteren, men jeg bor også på feil kant av landet for å få til det 🙂