Tå i tursko fører til legetime

Da jeg var med på månedens tur for en måneds tid siden, avsluttet jeg blogginnlegget med å nevne at jeg hadde på meg nye tursko og at jeg hadde forferdelig vondt i den ene tåa mi. De nye turskoene er disse:

Crispi Crossover Mid Pro. Crispi har fungert veldig bra på mine føtter i mange år og jeg har hatt noen forskjellige modeller, men jeg vet også at det er noen modeller som blir for smale for meg. Men nå i det siste har jeg ikke hatt tursko som har fungert for føttene og spesielt tåa mi, og jeg var desperat etter å finne noen som ikke gjorde vondt. Derfor var egentlig skuffelsen stor når jeg hadde mer vondt enn normalt etter turen med disse. Men jeg forsøkte igjen, strammet snøringa litt annerledes, og det hjalp, selv om jeg på ingen måte har testet de ut på en skikkelig tur.

Disse er helt nydelige rundt anklene, sitter som støpt og gir utrolig god støtte! Egentlig er de litt smale for meg, men åpner jeg opp snøringa helt mot tærne, går det bra. Sålen er stivere enn jeg er vant med. Og som en artig detalj, må dere titte på leppa, den sitter helt fast på innsiden av skoene! Aldri sett en sånn variant før!

Uansett; i dag hadde jeg timen hos legen. Han har jo tidligere diagnostisert tåa mi: Hallux Valgus, og jeg vil gjette på at flere år i høye hæler har sin del av skylda. Nå går jeg i så lave hæler som mulig, og så brede sko som mulig, og det hjelper jo, men fremdeles har jeg vondt, og jeg vet at jeg feilbelaster ved å tråkke mer ned på yttersiden av foten, noe som selvfølgelig gir følgefeil i andre deler av foten, beinet og kroppen.

Vel, det blir ikke gjort noe nå med min tå. Disse skoene hjelper faktisk litt når jeg snører de riktig, og jeg har fått resept på betennelsesdempende som jeg henter ut og tar som kur hvis jeg blir akutt verre. Men jeg vet også at jeg fort blir henvist videre hvis jeg får mer smerter, og hvis hverdagen min blir mer hemmet av dette. For den tåa er en av grunnene til at jeg ikke får gjort det jeg liker best: å gå turer.

Jeg vil også få med at jeg har ikke ubegrenset med penger til å kjøpe sko i hytt og gevær, så jeg prøver alltid å handle på tilbud. Og jeg synes det er for ille å bli sittende med sko jeg ikke kan bruke, men ønsket om å finne noe som fungerer er rimelig stort.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Greit å vite hva det er, og at man kan få gjort noe med det når det trengs. Men finnes det ikke hjelpemidler eller noe, som du kan bruke i mellomtiden?
  Jeg har utrolig mye som hjelper meg med det jeg er plaget av. Det er jo noe helt annet, men en fotpleier eller fotterapeut kunne kanskje hjulpet med noe tips? Jeg fant en del selv, men fikk veldig god hjelp av fysioterapeuten også, for det jeg sliter med.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg har visst i flere år hva det har vært, men håpet om at det skulle bli bedre var ikke nok.
   Det finnes helt sikkert hjelpemidler, men nå skal jeg først prøve ut disse skoene ordentlig noen ganger, for å se hva slags effekt de har. Og skulle jeg føle at jeg trenger mer, har jeg mulighet til henvisningen videre, eller eventuelt ta turen til en fotpleier selv (men da må jeg jo betale alt selv også).

 • Tove

  Uff så kjedelig. Håper disse skoene fungerer bra nå som du vet hvordan du skal snøre de best for deg. Skoene ser både fine og gode ut.

  • Kjersti

   Tove: Hvis de kan bidra til å rette opp tåa, skal jeg være superlykkelig!