Topp geocachingopplevelser i 2021

Noen sier at de foretrekker kvalitet fremfor kvantitet når det kommer til cacher. Jeg er ja takk begge deler, jeg liker både enkle og kjappe funn, og fine turer og spesielle cacher. De opplevelsene i 2021 som jeg vil trekke frem i denne oppsummeringen er en blanding av alt, og jeg håper dere finner noe her som dere har lyst til å prøve dere på. Link til cachebeskrivelsen er i overskriften for hver cache.

Gunnarstorp gravfelt:
Denne dagen føltes som en vårdag selv om det var i januar, og jeg tok turen til Gunnarstorp gravfelt:

De fleste gravfelt og helleristninger er spennende steder, og Gunnarstorp byr på flere forskjellige typer cacher. Den jeg linker til her er bare et eksempel.

Hesteøyhuken:
Ikke en cache jeg noen sinne trodde at jeg kom til å logge, men da Raymond spurte om jeg ville være med på isen, klarte jeg, etter å ha gått noen runder med meg selv, å si ja. Jeg synes det er dritskummelt å gå på islagte vann, og var hele tiden klar til å si nei, men jeg klarte det! Og sånne opplevelser setter spor nok til å ville ta de med i topp-lista:

Det er ikke dermed sagt at jeg kommer til å fortsette å prøve meg på cacher man må gå over vann for å ta 😉

Glengshølen:
Nok en dag med alenecaching, denne gangen i Sarpsborg. En nydelig vinterdag hvor jeg koste meg fra ende til annen, både med cachingen og med å titte på alle som var ute og nøt det fine været. Denne cachen er en av de bedre, men det er flere bra i området:

Jeløya:
I mai tok jeg meg en alenedag til Jeløya i Moss. Nå var det skikkelig vårvær, jeg fikk gå ved havet, jeg fikk gå i det tempoet leggen min tålte, alt var bare helt strålende:

Cachen jeg linker til er til og med en Earthcache, det sier litt om hvor bra jeg hadde det den dagen, for Earther er skumle! 😀 Men det er veldig mye mer å ta av på Jeløya enn bare denne Earth’en!

Helt korka:
På en varm sommerdag tok jeg meg en kjøretur til Aremark. Denne cachen har jeg tatt før, men den versjonen ble arkivert. Derfor var det bare å gyve løs på den én gang til, og det tok sin tid. Men jeg hadde fin utsikt imens jeg holdt på:

Denne cachen er verdt både tid og frustrasjon og favorittpoeng!

Fredrikstad bibliotek:
Lisa og jeg fikk tatt oss én cachetur sammen i sommer, og hele dagen i seg selv skulle ha vært med i denne oversikten over topp cacheopplevelser. Husker fremdeles veldig godt følelsen av å komme hjem til noe trygt og godt når vi kom oss på tur sammen for første gang på halvannet år <3
Cachen jeg drar frem for å representere dagen er strålende og enestående selv uten godt selskap, nemlig Fredrikstad bibliotek:

En helt unik letterbox som i skrivende stund har 71 % favorittpoeng, den hadde fortjent 100 %.

Litt Enkelt Vel Egentlig Lurt:
Jeg er ikke så veldig glad i Field Puzzle cacher. Når jeg først har funnet en boks, har jeg ikke lyst til å måtte hverken kjempe eller gruble for å få tak i loggboka. MEN! Når jeg klarer å løse en Field Puzzle, blir jeg så himla glad! Og når man får dele sånne opplevelser med en god cachekompis, ja da blir gleden ekstra stor! Ikke noe bilde, vil ikke spoile noe. Men D/T-ratingen på denne tilsier at alle burde prøve 🙂

Nesparken og 5000 funn:
Endelig var det tid for event igjen, og jeg visste at jeg kom til å runde 5000 funn denne dagen:

Raymond og Lisa var ute på flest-mulig-cachetyper-på-én-dag-mission, jeg møtte opp i Nesparken uten en spesifikk plan, men med god hjelp av flere av de andre cacherne som var på CITO denne dagen, kom jeg i mål og kunne logge GC8NEAT som nummer 5000. Den cachen er en locationless publisert av HQ, cachen jeg linker til er en av de som ligger fast i Nesparken. Jeg har prøvd å løse den selv, men kom ikke helt i mål på egen hånd. Med flere titalls andre cachere i nærheten var det enkelt å finne boksen 🙂
5000 cacher er ganske surrealistisk. Det er mange bokser/virtuelle/earth’er/lab’er!

Feltspatgruva i Råde:
Raymond ville ta en arkivert cache hvor vi kom til å passere Feltspatgruva både på vei innover og tilbake. Det var Earthcachehelg, og når det så ligger en Earthcache ved gruva, var det bare for meg å bli med til dette veldig spennende stedet:

Det er sånne steder som får meg til å bli enda mer glad i geocaching, for jeg hadde mest sannsynlig aldri kommet meg dit uten cachingen. Tenk så mange sånne steder man får se bare på grunn av en boks eller en oppgave!

Fossum brogalleri:
Hit dro jeg i november, hovedsakelig for å få en haug med funn. 3 runder med lab-cacher tok meg et godt stykke på vei, og 5 av lab-cachene lå ved Fossum bro. Jeg hadde aldri hørt om et brogalleri før og ante ikke hva som ventet meg, så overraskelsen var både stor og god:

Et veldig spennende sted som jeg har lyst til å se igjen, men da med lommelykt og selskap 🙂

Det var topp 10 cacheopplevelser for 2021. Hva 2022 bringer på cachefronten er umulig å si, men jeg håper jeg om et år skal ha like store problemer som nå og tidligere år med å velge ut et fåtall å ta med i tilsvarende oversikt.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Begge deler her også. Jeg liker de helt enkle cachene langs en vei, en trail langs en sti eller en lite trafikkert vei. En fin cache i skogen, eller en cache i enden av en fjelltur.

 • Tove

  Selv et labert cacheår til deg å være er veldig mange cacher i min målestokk 😉 Håper cacheåret 2022 blir litt mer som du ønsker det skal være. Godt nytt cacheår! 🙂

  • Kjersti

   Tove: Det er litt morsomt å gå litt mer i dybden på disse tallene, for ser jeg på statistikk fra før Lisa og jeg begynte å cache sammen, så hadde 2021 vært et supert år. Men sammenligner jeg med de ca 2 årene Lisa og jeg cachet mye, ble 2021 et labert år. Så det kommer helt an på hvordan jeg ser på det 🙂 Forskjellen på deg og meg er at du fremdeles gjerne drar på turer uten cacher, jeg er ikke helt der lenger. Må liksom ha ett funn selv på turer som ikke er cacheturer 😉
   Takk det samme! 🙂

Det er så koselig å få kommentarer, så legg gjerne igjen noen ord :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.