Turister i Gamlebyen

S og jeg hadde lyst til å tilbringe en dag sammen i løpet av ferien, og i dag fikk vi det til. Vi fant ut at vi for enkelhetens skyld skulle dra til Gamlebyen i Fredrikstad, og for meg var det helt strålende siden jeg bare har vært der og cachet tidligere, og dermed ikke fått sett ordentlig hva de har å by på der. Sånt som markedet er vel bare på lørdager, men det var nok butikker og andre steder åpent til å holde oss sysselsatte allikevel.

Måtte bare ta bilde av denne utrolig vakre klaserosen:

Jeg skulle så ønske jeg gadd å holde hagen i god nok stand til å ha flere rosebusker…

Vi satt i sola (og litt i skyggen) og skravlet:

Vi tittet i butikker, vi handlet bittelitt i noen butikker (jeg kjøpte blant annet et skilt det står “A man’s gotta do what a man’s gotta do – his wife will tell him what that is!”, Eileif synes det var rasende festlig!), og vi spiste lunsj på Mormors kafe:

Vi fortsatte med å titte på utstillinger og i gallerier, og vi var innom museet. Der kom vi over denne informasjonen:

Greit å ta vare på, så kanskje jeg får brukt for den en eller annen gang 😉

Ikke bare har Gamlebyen små og koselige hus, de har også noen imponerende bygninger bare man gidder å titte etter. Se bare her:

Vi skravlet oss tilbake til bilen, hele veien hjem, og enda litt til, før jeg kom meg hjem, 7 timer etter at jeg dro. Vi sier etter hver gang vi har en sånn type utflukt at dette må vi gjøre oftere, men vi er sabla dårlige på å få det til. Derfor er det ekstra hyggelig når det skjer, og jeg har virkelig fått ladet batteriene i dag og storkost meg. Tusen takk for en herlig dag, S!