Nairo

Nairo
Allerede mens jeg hadde Arkas, begynte jeg å gruble på hva neste rase skulle være. Jeg har alltid hadd en forkjærlighet for spisshunder eller raser som ligner på spisshunder, jeg ville ha en hund opp mot Border Collie-størrelse, og jeg er glad i pels. Flere raser ble vurdert, noen ble forkastet tidlig, andre raser ble med i vurderingsprosessen lenge. Men den rasen som sto igjen øverst, var Finsk Lapphund (rasebeskrivelse). Litt liten i størrelse utifra hva jeg ønsket, men absolutt en ellers passende rase med tanke på familiehund, læringsvillighet og turer i skog og mark.

Når jeg så begynte å titte etter linjer kom jeg over en praktfull hannhund, og når jeg kom i kontakt med kennelen som bruker han i avl, var veien til en avgjørelse kort, men ventetiden ble lang. I ettertid ser jeg at jeg trengte den ventetiden for å døyve sorgen etter tapet av Arkas.

Fra desember 2010 til et stykke ut i januar 2011 ble det født fler kull hos Fjällfarmen. Den mest aktuelle tispen ble dessverre ikke drektig, men en annen tispe var også veldig aktuell. Men før hennes valper ble store nok til å vurderes, falt jeg totalt for den ene valpen fra ett av de første kullene, kullet som ble født 2. desember 2010. Og 29. januar 2011 hentet vi Fjällfarmens Zarri hjem til oss.

Han er en engstelig liten gutt som trenger masse ros og støtte i nye og litt skremmende situasjoner. Samtidig er han verdens tøffeste som har sterke meninger om hvem som får bevege seg på riksveien rett ved huset, og han bryr seg null og niks om tordenvær.

Nairo lærer kjapt, men er sta nok til å overse meg totalt hvis han ikke gidder å trene. Det hjelper ikke med skikkelige gode godbiter, ei heller om jeg hopper rundt som en klovn, så her gjelder det å la treningsstundene vare i få minutter om gangen for å opprettholde interessen. Vi fullførte valpekurs våren 2011.

Oppdretter sa tidlig at Nairo er litt som tjuren Ferdinand, og det hadde hun rett i. Av og til må han bare sette seg ned, lukte på blomstene og titte litt på verden. Ellers blir alt som kan ligne på et tau dratt i stykker i løpet av rekordtid, han får springeraptuser i skogen, og han skjønner dette med å legge seg i skyggen på varme dager.

Våre planer for Nairo er ikke store. Han skal være med på det meste vi gjør, han skal dra oss ut på tur og vi skal dra han ut på tur. Jeg hadde tenkt å ta han med i utstillingsringen, men det ser ut som om den ene testikkelen hans ikke har tenkt til å ramle ned, så da går de planene i vasken.

Møter du på jenta Zhiya eller guttene Zorro, Zeke, Zhadow, Zonny eller Zarek, er dette kullsøsknene til Nairo. Mor er Fjällfarmens Tiarah og far er Fidelis Homohominilupus.

4 Comments

 • Jan Vidar Nærby

  Hei du, kom sånn tilfeldig over bloggen dim. Ille morsomt å se at du og har en finsk lapphund…..å så fin han er! Vi har en vi også. Fairdogs Tarek som er 10 mnd. gammel nå og går på valpekurs for tiden. Herlig hunderase og moro å lese om din….de er veldig like i oppførsel og hvordan de oppfører seg. Titter nok innom her for å lese om Nairo av og til. Har jo ikke sett deg på veeeldig lenge….så jeg gratulerer så mye med giftemålet og så må du hilse mamma’n din. Har ikke sett ho på veldig lenge heller.
  Vidar

  • Kjersti

   Vidar: Så koselig at du ramlet innom her! Velkommen tilbake når som helst 🙂
   Tusen takk for det 🙂 Jeg har fått med meg via den ene Finsk Lapphund-gruppa på Facebook at dere har en lappe også, pussig at vi skulle ende opp med samme rase 🙂 Artig med valpekurs, er moro å se hvor fort lappene lærer, men også frustrerende når de bestemmer seg for at de ikke er det minste interessert i å lære noe som helst 😉
   Nei, det er mange år siden sist vi så hverandre. Tusen takk! Skal hilse til mamma, snakker nok med henne en av de nærmeste dagene.

 • wilmaogmeg

  Hei Kjersti, nå har jeg vært innom og tittet på bloggen din, vi har jo mye felles, hunder, frisk luft og geocaching! Fin dag til deg fra Wilma og meg 🙂

  • Kjersti

   Wilma og meg: Hei, så koselig at du stakk innom! 🙂 Jøss, driver du med geocaching også? Det visste jeg ikke, så moro! Det må vi snakke mye mer om 🙂
   Takk det samme 🙂

Det er så koselig å få kommentarer, så legg gjerne igjen noen ord :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.