• Shopping, planter og lukting

  Planene om cachetur i går utgikk på grunn av værvarselet, selv om det ikke var ille på morgenen:

  Jeg hadde planer om å handle litt på vei hjem fra cachinga, så da dro jeg heller en tur til byen på formiddagen. Første stopp var Europris, der var det litt forskjellig jeg skulle ha. Så var det inn på Tistasenteret. Jeg kjøpte denne for litt siden, og elsker den! Så jeg ville ha en i sort, men det hadde de ikke. Damen som jobber der nevnte at hun elsket den samme modellen i bukseversjon, og vips så ble det to bukser med meg hjem, en i sort og en i en litt annen grønnfarge enn den i oliven:

  Eller kanskje det er oliven? Den ser litt mer militærgrønn ut for meg, i virkeligheten.

  I tillegg ble det en a-line singlet med hjem. På bildet ser både buksa og singleten grå ut, men de er helt sorte.

  Siste stopp var Extra, og det var da det meldte drittværet kom:

  Og så bar det hjem.

  Hadde egentlig ikke flere planer, men fant ut at den lille monsteraen min trengte å pottes om, så da ble det gjort:

  Jeg hadde to poser med jord, den ene var gjennomvåt og den andre var knusktørr, så jeg tror nok jeg må gå til innkjøp av en ny pose og potte den om på nytt, ellers er jeg redd den dør.

  Tok samtidig tak i buksbomen, fant ut at jeg skulle prøve rådet om å klippe den ned. Sånn så den ut før:

  Og sånn ser den ut nå:

  I tillegg har jeg satt den sånn at den skal få mer regn på seg, og så skal jeg prøve å huske å vanne den oftere. Så får vi se om det er mer liv inni der, eller om det bare er å kaste den.

  Oppdaget at jeg helt har glemt å sette ut solcellelysene mine, så jeg fikk de på plass, sammen med disse to som jeg har helt glemt at jeg hadde:

  Der de sto i fjor var sånn at jeg ikke så når de lyste. Nå har jeg flyttet de, men jeg mistenker de får for lite so der. Får prøve å finne et annet sted til de.

  Ute med Nairo i morges, og det var helt tydelig noe som luktet veldig godt:

  Vet ikke om det var noe på bakken eller i lufta, for han fortsatte å lukte når han løftet hodet:

  Hva har dere gjort i helgen?

 • 13 års bryllupsdag

  Tenk at dette er 13 år siden:

  Fineste mannen min, som holder ut år etter år:

  Dette er vel det mest romantiske vi noensinne har vært:

  Jeg er så takknemlig for det trygge og stabile livet vi har laget sammen, og jeg elsker deg minst like mye nå som da ❤️

 • Grillkløveret = spekekløveret 2024

  Årets grillkløverkveld var planlagt til i går. Værmeldingen var ikke bra, men siden vi visste at det kom til å bli mer eller mindre umulig å finne en annen dato, var det bare å kjøre på som planlagt, men bytte ut grillmat med noe annet, siden været satt en stopper for grillingen. Derfor ble det spekemat:

  Absolutt ingenting galt med spekemat, det er skikkelig godt! Og jeg spiste meg sprengmett! Men det ble altså så feil for meg, vi heter jo Grillkløveret, ikke Spekekløveret. Håper på vær bra nok neste år til skikkelig grilling igjen.

  Kveldens selfie med masse mat på bordet:

  Ingen av oss er noe glade i oliven, men av og til endrer jo smaksløkene seg, så man må jo prøve igjen innimellom. Jeg klarte under tvil å spise opp min oliven, mens Solveig klarte ikke:

  🤣

  Dessert kom på bordet, nydelig ostekake og bringebær:

  Denne lille krabaten ble litt vel nærgående, så vi måtte stenge garasjeporten:

  Han/hun ble like etter forsøkt tatt av en skjære, heldigvis var mamma/pappa kjapt ute og fikk jagd vekk skjæra.

  Lys gir stemning uansett omgivelser:

  Skravla gikk konstant, og jeg forlot jentene omtrent akkurat idet klokka slo midnatt. Med en halvtimes kjøring hjem i mørket og med skikkelig regn, ville jeg være så våken som mulig, og det er jeg glad for, ellers hadde jeg ikke sett hverken rev, rådyr eller katt langs veien, og heller ikke utallige frosker på veien. Men kjøreturen gikk fint, og jeg kom meg fort i seng.

  Tusen takk for en av årets koseligste dager, jenter ❤️

 • Ikke noen favorittsyssel

  I dag måtte jeg sette meg i bilen og kjøre nordover, jeg hadde time for å gjøre en av de tingene jeg misliker mest å gjøre, nemlig besøke tannlegen:

  Han jeg går hos nå er den tredje spesialisten jeg har hatt i løpet av de årene jeg har hatt problemer, og det som surrer litt med hodet mitt er at han er så ekstremt hyggelig! Hvor er logikken i at en person som gjør deg så mye vondt samtidig skal være så hyggelig? Hadde vært mye enklere å hate han hvis han ikke var det. Men la meg si det sånn: det er jo ikke tannleger spesifikt jeg hater, det er det de gjør.

  En halvtimes tid i stolen, og så ut i bilen igjen:

  Underkjeven full i bedøvelse og tårer i øynene. Men hjem kom jeg, nå har bedøvelsen gått ut og jeg forventer noen dager med jevnt inntak av smertestillende. Yay…

 • Kjørecachetur i Askimtraktene

  Ut på tur sammen med Raymond, Lisa og hennes datter igjen i går, turen gikk til Askimtraktene og målet var en serie med mysteryer som Raymond så klart hadde løst på forhånd 🤣 Jeg var tidlig ute og ventet på Lisa på Svinesundparken:

  Det var meldt regn hele dagen, nettopp derfor vi valgte en kjøretur fremfor en gåtur, men vi var veldig heldige med været! Noen skurer kom så absolutt, men det var for det meste opphold.

  Toåringen ble med ut de gangene det var fornuftig og forsvarlig:

  Jeg satt i baksetet og prøvde å underholde henne imens vi kjørte, men å starte med å lese bøker imens vi kjørte på svingete veier var ikke noe sjakktrekk, så jeg var kvalm mer eller mindre hele dagen. Det la jo en demper på turen for min del, men med mest mulig lufteturer ut hver gang vi stoppet, gikk det sånn noenlunde bra.

  Ut i bushen:

  Så klart hun skulle bane seg vei helt frem til meg:

  Cachene gikk stort sett greit å finne. Det ble noen DNF, og noen vi måtte lete en stund etter. Noen steder fikk vi også sett litt av de lokale kunstverkene:

  Raymond og Lisa diskuterer taktikk og rekkefølge på cachene:

  Mot slutten av kjøringa stoppet vi ved en barnehage, da ble det en lengre pause:

  Og jeg prøvde faktisk en sklie for første gang på gudene vet hvor mange år, det var både moro og skummelt i 2 sekunder 🤣

  Raymond fikk vist sine klatreegenskaper mot slutten av dagen:

  Og jeg var hjemme igjen rundt halv fire. Det ble 3 DNF og 34 funn fordelt på 31 mystery og 3 tradisjonelle, altså en dag med stor fangst. Legger vi til funnene i Horten for en uke siden, der jeg tok veldig mange lab’er, så er jeg allerede oppe i 200 funn i juni, det vil si min nest beste måned på de 14 årene jeg har holdt på, og vi er bare 9 dager inn i juni. Men det kommer ikke til å bli så mye mer caching denne måneden. Jeg nevnte jo i Horten-innlegget at jeg har satt meg et mål senere i sommer, og det gjør at jeg nå må bremse cachingen så målet blir nådd når jeg har planlagt det. Det betyr ikke at jeg ikke skal cache, jeg må bare begrense antall funn 😊

 • Små glimt

  Dagene går som vanlig forbi i sitt normale gjenge, det er ikke så lett å finne på ting å skrive om. Så da blir det noen glimt fra hverdagen.

  Kveldssola var fin de dagene det var skikkelig varmt:

  I morges var det 8 grader, så vi kan vel si at sommeren midlertidig er forbi. Selv om jeg personlig synes det er helt greit med sommertemperaturer under 20 grader på dagtid 😉

  Nairo har fått for seg at han skal ha godbit hver gang han har vært ute:

  Nå skal jeg være ærlig og si at han ofte får godbit når han har vært ute, men ikke hver gang!

  Planta som har overlevd ute i potte hele vinteren har ikke overlevd våren:

  (Det grønne som stikker opp fra potta er brennesle…skjønner ikke hvordan det har kommet seg oppi der!).

  Da jeg postet bildet på Snap, fikk jeg to reaksjoner. Den ene var at planta trenger mye mer vann enn jeg har gitt den, ergo så er det ikke håp. Den andre var å potte den om i større potte. Hva tror dere? Er den død, eller skal jeg gi den en sjanse i ny potte?

  Sånn egentlig er jeg greit anlagt når det gjelder teknologi, men å knote med nye ting på mobilen er jeg ikke god på. Tok meg 10 minutter å skjønne hvordan jeg skulle lage denne selv på Instagram Reels eller Stories eller hva det nå heter der:

  Hva driver dere med for tiden? Siste innspurt før ferie? Hva er ferieplanene i år?

 • Nesten ferdig med Horten lab-trail

  Vel, tittelen er en sannhet med modifikasjoner, for Horten lab-trail blir til stadighet utvidet. Men la meg begynne med begynnelsen. I juli i fjor dro jeg over til Horten alene for å finne minst 400 cacher i Horten lab-trail. Jeg fant 480 og gikk nesten 19 km. Nå har jeg satt meg et mål jeg vil nå litt senere i sommer, men for å klare det må jeg ha en del funn før den tid, og derfor var det greit å ta turen over til Horten igjen i går. Målet var rundt 150-160 funn, og jeg dro hjemmefra litt før klokka 8.

  Venter på båt:

  Eller ferje, som jeg fikk klar beskjed om på Snap 😉

  Parkerte på Campus Vestfold, Universitetet i Sørøst-Norge, akkurat som jeg tenkte i fjor, men jeg er usikker på om det egentlig var lov. Jeg fikk ikke noe bot, men det kan like godt være flaks.

  Den første delen av turen gikk i skog:

  Følte meg ganske liten da jeg tittet opp på hvor høye disse trærne var:

  Absolutt fint og lettgått terreng, men dæven døtte så mye mygg!

  Jeg ble så oppspist, og har så mange kløende stikk i dag at jeg holder på å bli koko!

  Satt meg ned ca halvveis og fikk i meg litt mat:

  Og samtidig som jeg spiste ble jeg spist på, så det var ikke lenge jeg satt stille.

  Den siste delen av turen gikk forbi universitetet:

  Og jeg likte de fargerike studentboligene:

  Tilbake i bilen, og det ble 165 labcacher, perfekt! Tittet kjapt på cachekartet og så at det var en cache 40 meter fra meg, så da måtte den logges også 😉 166 funn er slettes ikke dårlig, det ble 5,5 km og i underkant av halvannen time. Nesten så jeg synes det gikk for raskt!

  Av det som har blitt publisert pr i dag, har jeg kun 4 lab-runder, altså 20 funn, igjen i Horten lab-trail, men som sagt så publiseres det nye der med ujevne mellomrom.

  Så var det å komme seg til kaia, og jeg fikk utsikt til båten jeg ventet på:

  Utifra kartet skal det også være en cache i den retningen, men jeg turte ikke springe bort. Den får ligge til en annen gang.

  Overfarten var fin både til og fra:

  Og jeg rakk både en tur innom Mosseporten og et apotek hjemme i Halden, før jeg var hjemme igjen ca 1530. Storfornøyd med dagen, blir enda mer fornøyd når myggstikkene slutter å klø 😂

 • Mai 2024

  Månedens høydepunkt:
  Dette er ikke høydepunkt som i det beste jeg har gjort hele måneden, men det er det jeg er mest stolt av å ha gjort:

  At jeg klarte å holde meg såpass rolig den andre gangen er utenfor min fatteevne nå i etterkant.

  Månedens bok:
  Mitt liv av Lars Monsen:

  Usikker på om jeg har mer eller mindre respekt for Monsen etter å ha lest denne boka. Jeg beundrer han for mot, ståpåvilje og fabelaktive turegenskaper, samtidig så synes jeg ikke noe om at han setter livene til uskydlige dyr i fare, være seg å hundene han tok med til Alaska og Canada, eller bjørner og isbjørner i samme områder.
  Det er allikevel interessant å få et innblikk i hodet til denne mannen.
  Terningkast 4.

  Månedens Nairo:
  Her var han glad for å få oss hjem på 17. mai:

  Og så et kjapt bilde øverst i innkjørselen her om dagen:

  Månedens geocaching:
  Kalnesskogen sammen med Lisa, datteren og Raymond:

  En alenetur til Ed for blant annet et event:

  Bycaching i Moss sammen med Raymond, Lisa og datteren:

  Ett funn på 17. mai sammen med min kjære:

  Skogstur sammen med Raymond på Sætre:

  Spontancaching i Oslo sammen med Anita:

  Og hit og dit på Vitlycke sammen med Lisa, datteren og Raymond:

  Det ble 70 funn i mai, det er nesten like mye som de 4 første månedene av året sammenlagt, så nå er jeg på rett vei!

  Månedens naturbilde:
  Fra bycachingen i Moss:

  Noen som har noen planer for juni? Den eneste spikrede planen jeg har er årets Grillkløverkveld, og så er det noen planer som fremdeles henger litt oppe i lufta.

 • Det klør!

  Det er en del ting som har med sommeren å gjøre som jeg godt kunne vært foruten. Temperaturer over 20 grader er en av de tingene, men jeg vet at jeg blir stemt ned på det området 😂 Mygg, knott og klegg er andre ting, og der tror jeg de fleste er enige med meg.

  Jeg prøver å unngå å klø så godt jeg kan, men når jeg til og med klør i søvne, da er det ikke stort å gjøre:

  Dette er venstre arm utstrakt, det nederste stikket er akkurat i albueknekken og det ser jo mer ut som psoriasis enn et myggstikk.

  Dette er høyre bein:

  Aner ikke hvor blåmerket kommer fra, men jeg har klødd sår på myggstikket der også. I tillegg har jeg på ryggen, på brystet, på hofta og på lårene, og jeg holder på å klikke i vinkel. Det jeg har prøvd av kløstillende hjelper ikke, og jeg kjenner heller ikke når jeg blir stukket, så jeg får ikke slått ihjel de blodsugende krypene i tide.

 • Vitlycke og omegn

  Ut på tur sammen med Lisa, hennes datter og Raymond igjen i går. Turen gikk til Vitlycke og omegn, som er et verdensarvområde med helleristninger, gravplasser og bosteder. Jeg har vært der en del ganger før og tatt det meste av cacher, Lisa og Raymond hadde ikke vært der og cachet så mye før.

  Det ble en stopp på veien dit sånn at jeg fikk tatt en cache de hadde tatt, og som jeg ikke ville ha klart å få tak i alene. Veldig takknemlig for hjelpen! Så kom vi frem til Vitlycke, og det første området vi gikk i hadde jeg ikke vært før:

  Inni huset så det sånn ut:

  Det var mange detaljer både ute og inne som var verdt å få med seg, sånn som denne:

  Og denne låsen på en port:

  Det ble en del gåing, men siden lille var med, gikk det i et veldig behagelig tempo:

  Opp den bratteste stigningen for dagen, og da ble utsikten sånn:

  Tror jeg tok omtrent det samme bildet sist jeg var der oppe 😂

  Vi måtte kjøre litt hit og dit for å finne alle punkter til en lab-runde jeg allerede hadde tatt, men også til en omfattende multi som jeg aldri har giddet å ta, nettopp fordi den er så omfattende. Men alt blir lettere når man er flere, selv om jeg ikke på noen måte skal påstå at jeg var til så veldig mye hjelp med selve multien.

  Lisa puttet på et filter som gjorde at vi så like unge ut som vi følte oss:

  Den som leter skal finne:

  Joda, vi fant 🤪

  Til sist ble det en liten gåtur i dette området:

  Det var vel ikke mer enn et par-trehundre meter til dette:

  Og så fikk jeg blomst av lille:

  Hun kaller meg forøvrig for Kæchi, noe som jo høres ut som en kombinasjon av navnet mitt og caching/cache. Et helt perfekt kallenavn 🥰

  Det ble 4 funn på meg i går: 2 tradisjonelle, 1 mystery og 1 multi. Varmt og klamt var det, men det ble allikevel en perfekt batterilading og relativt tidlig hjemme.