• Påskeeggjakt sammen med lillemor

  I dag tok vi med oss lillemor til Rød herregård for å gå på påskeeggjakt. Hun var skikkelig klar for tur, og kledd etter alle kunstens regler, til og med fine lilla solbriller:

  Vi skulle finne påskeegg, og ved hvert egg hang det et bilde av et dyr, og vi skulle finne ut hva slags dyr det var. Lillemor trodde nok at vi skulle ha med eggene hjem, så det var ikke så populært at de måtte ligge igjen så andre barn kunne finne de 😉 I tillegg var noen av eggene litt vanskelig gjemt for en treåring, så det falt ikke helt i smak. Men vi hadde nydelig vær:

  Og vi tok oss god tid til å både titte rundt etter troll, og til å spise litt. Og tulle med farfar 😍

  “Farfar bære?” ble gjentatt flere ganger, men hun var stor jente og gikk mye selv også:

  Lillemor ville gi seg før vi fant alle eggene, men på de fleste vi fant var hun kjempeflink og fant ut hvilket dyr det var:

  Vi hadde det veldig koselig, men siden selve eggjakten ikke var helt suksess for lillemor, stoppet vi innom lekebutikken på senteret på vei hjem, og det var populært 😉 Prøvde også å kjøpe litt påskegodis til henne, men det var ingenting hun ville ha 😯

  Det er påskeeggjakt i morgen også, for de som skulle ønske å ta turen 😊

 • Mars 2023

  Månedens høydepunkt:
  Ingen tvil om hva som var månedens høydepunkt; cache litt med Lisa igjen:

  Og så var det ekstra hyggelig at vi fikk CITO’et litt sammen Raymond også!

  Månedens bøker:
  Historien om Alice av Kristin Hannah:

  Jeg klarer ikke helt sette fingeren på hvorfor, men jeg fikk ikke den store følelsen av denne boka. En viss grad av medlidenhet og medfølelse, ja, og slutten var ingen stor overraskelse. Men fordi grunnhistorien er såpass annerledes, tror jeg at jeg kommer til å huske boka.
  Terningkast 3.

  PS! Da jeg skulle finne frem til hvilke bøker jeg hadde lest denne måneden, måtte jeg lese på baksiden av denne boka for å i det hele tatt huske den. Så den gjorde tydeligvis ikke mye inntrykk.

  Rooster Bar av John Grisham:

  John Grisham har vært en av mine favorittforfattere helt siden jeg leste A time to kill/Tid for hevn. Det var en periode hvor jeg synes alle bøkene hans ble for tekniske på advokat-siden, jeg klarte liksom ikke å henge med i alle faguttrykk. Rooster Bar er heldigvis ikke av den typen, men jeg vet ikke om det er Grishams skrivestil eller min smak i bøker som har endret seg, for jeg synes denne ble for lett. Innholdsrik og interessant, ja. Men den krøp allikevel ikke helt under huden min.
  Terningkast 4.

  Månedens Nairo:
  Da Nairo var yngre, var en av hans favorittplasser å sove rett under “kontorplassen” min. På sine eldre dager har han sluttet å sove der, men av og til kan han legge seg ned og bli der i noen få minutter, og det skjedde tidligere denne måneden:

  Ikke har han god plass, og ikke kan jeg flytte på meg når han ligger der, men for meg er det verdt det ❤️

  Månedens geocaching:
  Jeg fikk vært på tur med Raymond i området Bjørbekk – Høiaas:

  Jeg var en tur ved Kongsten fort og i Gamlebyen i Fredrikstad alene:

  Jeg var en tur ved sarpefossen og Hafslund hovedgård alene:

  Og jeg cachet først litt alene i Strömstad og så litt sammen med Lisa på Tjärnö:

  4 dager med funn, totalt 41 funn i mars.

  Månedens naturbilde:
  Utsikten som er bak Lisa og meg på bildet over:

  Det er meg og vann da, vet dere 😉

  Nå håper jeg på bedre vær og mindre smerter i april, for jeg vil ut på tur!

 • Snø og smerte

  Det skulle vise seg at mars 2023 ikke var en vårmåned. Joda, vi har hatt snøfritt, og vi har hatt både plussgrader og regn, men enda en gang fikk vi et snøfall, og det var dette som ventet meg da jeg skulle på jobb i morges:

  10 cm nysnø, og innkjørselen så ut som rene julekortet:

  Heldigvis og uheldigvis hadde brøytebilen kjørt forbi før jeg skulle dra. Heldigvis fordi da er det ihvertfall mindre snø på veien de 3 milene til byen, uheldigvis fordi overgangen mellom innkjørsel og vei var full i snø, og det var med nød og neppe jeg kom meg opp på veien. Den 180 graders svingen jeg må ta for å kjøre mot byen er klin umulig når jeg også trenger fart for å komme ut på veien, så det var bare å spinne meg opp så jeg fikk feste på asfalten og så kjøre 3 km i feil retning for å finne et sted å snu.

  Jeg vet det har begynt å komme noen påskeliljer opp, men om de nå klarer seg er jeg usikker på. Det er ventet mer snø fra i morgen kveld og frem til fredag formiddag. De fine, lilla krokusene har det ikke bra:

  Jeg forstår godt at vi ikke kan forvente 10 pluss og strålende sol i hele mars, men det er så trist å se de første tegnene på vår bare bli ødelagt på denne måten.

  Nå er det 12 dager siden jeg var hos tannlegen, og den optimismen jeg hadde etter den første helgen er borte som vårblomster under snøen. Jeg har levd på smertestillende døgnet rundt i 12 dager da det verker nesten konstant, og jeg kan ikke få hverken kald eller varm drikke eller mat eller kald luft bortpå “feil” tenner på høyre side, for da har jeg lyst til å kappe av meg hodet. Å skulle tilbake til tannlegen om 13 dager for å ta venstre side virker rimelig urealistisk akkurat nå, men jeg håper det blir bedre innen den tid, ikke minst fordi jeg har lyst til å kunne nyte påskeferien litt.

 • Caching i Strömstad og på Tjärnö

  I går ble det caching sammen med Lisa igjen!!! Men jeg cachet litt alene først, så jeg tar det fra begynnelsen 😊

  Det skulle være CITO og event på Tjärnö med start kl. 14. Jeg trengte 9 funn, så jeg dro tidligere mot Strömstad for å ta noen cacher først, sånn at jeg skulle være sikker på å komme opp i minst 9. Startet med 1 lab i en runde jeg hadde 3 igjen på. Så videre til en challenge. På vei mot GZ møter jeg en annen cacher, så vi samarbeidet, men slet med å finne cachen. Sendte et rop om hjelp til Raymond da han hadde funn på denne fra tidligere, og når vi fikk hjelp av han viste det seg at vi hadde sett alle andre steder enn akkurat der. For det var ikke en vanskelig cache, sånn egentlig. Vi takket for samarbeidet, og fant ut at vi skulle møtes igjen på CITO om noen timer.

  Så kjørte jeg og tok 1 lab til i den samme runden, og der var det oversvømmelse i går:

  Men jeg fikk tak i informasjonen jeg trengte for å svare på lab-spørsmålet.

  Hadde så sett meg ut 4 cacher på en høyde i Strömstad, så jeg kjørte dit. Den første var ikke noe problem, men den andre jeg gikk til fant jeg ikke. Nå skulle det være en vanskelig cache, så jeg var ikke hverken overrasket eller skuffet over at jeg ikke fant den, men da gadd jeg ikke se etter de to andre der oppe. Jeg skrev heller ikke DNF på den, siden jeg følte jeg ikke hadde brukt nok tid på å lete OG den skulle være vanskelig. I tillegg hadde nå Lisa sagt ifra at hun var på vei mot avtalt møtested, så jeg dro til et av hennes utlegg, som jeg var 99 % sikker på at jeg skulle finne, og den fant jeg. Med fin utsikt:

  Dermed var 5 funn i boks, og da trengte jeg bare 2 funn til i tillegg til CITO og event for å være i mål.

  Lisa og jeg møttes ved parkeringen til en annen cache. Den hadde vi ikke særlig håp om å finne siden det var flere DNF’er på den, og vi fant den heller ikke. Den sendte vi DNF på, begge to.

  Videre til en cache jeg hadde avskrevet da jeg ikke har hjelpemiddelet som trengs. Fin utsikt her også:

  Lisa hadde fikset hjelpemiddel, og med god hjelp fra hennes 15 måneder gamle datter, ble det en suksess:

  Veldig fornøyde, begge to:

  Parkerte så for å gå på CITO og event, og der var det også en cache som ble funnet uten problemer, det vil si Lisa måtte lirke ut loggen, for det skjønte ikke jeg hvordan jeg skulle få til 😂

  Vi fikk plukket mye småbiter av plast, liner og taustumper i nok et fint område:

  Massevis av folk hadde dukket opp, og selv om det garantert ligger mer plast igjen på stranda, så ble vi kvitt ganske mye. Raymond var også på plass:

  Lisa og jeg fikk fikset så vi fikk tatt en multi på øya når vi først var der, før vi returnerte til stranda og eventet for noen minutter. Hun hadde en avtale i Strömstad kl. 16, så vi dro samtidig, men stoppet kjapt ved en wherigo som vi ikke fant før hun måtte dra, men jeg fant den noen minutter senere. Dermed ble det 1 DNF og 11 funn, fordelt på 4 tradisjonelle, 2 lab’er, 1 mystery challenge, 1 CITO, 1 event, 1 multi og 1 wherigo. At det ble 2 funn mer enn det jeg trenger, er helt ok, for jeg vil jo ha mange funn også 😉

  Veldig deilig å tilbringe noen timer sammen med Lisa igjen, og ikke minst med datteren hennes, som helt tydelig er trygg på meg, og det gjør meg så glad! Håper på flere sånne turer utover våren ❤️

 • Du lilla, glitrende vår, god dag

  Vanskelig å finne på gode titler for alle disse negl-innleggene mine, så denne gangen ble det et spill på en kjent julelåt. Ikke spør meg hvorfor 🤪

  Gamle negler som holdt seg veldig bra:

  Det var Marias tur til å velge i dag, og det ble altså lilla og glitrende:

  Og når du slår sammen lilla, glitrende og vår, så ble det den tittelen det ble 😄 Men jeg synes det ble fint, jeg. Neglene, altså, ikke nødvendigvis tittelen. Litt fancy med glitter, og så minner fargen meg litt om fargen på de små krokusknuppene som er på vei opp utenfor inngangsdøra. Vår!

 • En helg med lav puls

  Jeg fikk heldigvis en god natts søvn natt til i går. Tok en smertestillende før jeg la meg, og så måtte jeg opp én gang i løpet av natta for å ta en tablett til, ellers sov jeg godt. Jeg har forøvrig tatt smertestillende hver fjerde time gjennom hele helga også, kjenner at det er nødvendig. Men jeg kjenner også at smertene er på vei ned, og det tar jeg som et godt tegn.

  Så lenge formen var brukbar i går, valgte jeg å ta turen til Sarpsborg for å ta en labrunde, da jeg trengte 5 funn. Sjekket på forhånd for å finne den enkleste labrunden så nært hjemme som mulig, og da ble det en runde som ligger ved Hafslund hovedgård og sarpefossen. Litt gåing måtte til, men jeg tok det veldig pent for å ikke få noe puls som kunne resultere i smerter, og det gikk ganske greit.

  Fikk litt utsikt mot fossen:

  Var ikke så mye vann der i går.

  Litt høyere oppe fikk jeg en annen vinkel mot fossen:

  Pluss en oversikt over når diverse kongelige hadde besøkt området. Artig!

  Det ble også en tur bortom Hafslund hovedgård, imponerende portal:

  Og en fin paviljong, som jeg har besøkt flere ganger i forbindelse med caching:

  De 5 spørsmålene gikk lekende lett, og jeg satt kursen hjemover til Halden.

  Jeg går ut ifra at jeg ikke er alene om å ville ha noe nytt når jeg synes synd på meg selv. Egentlig hadde jeg lyst på noe godt å spise, men med en vond munn ville nok det blitt en nedtur uansett hva jeg hadde kjøpt, så jeg bråbestemte meg for å stoppe på Plantasjen. Jeg har vel egentlig ikke plass til flere planter (det er overraskende få vinduer i første etasje i dette huset!), men det går alltids an å ommøblere litt for å få plass til noen til 😉

  For et års tid siden fikk jeg avlegger av en praktspragle av en kollega, den avleggeren har jeg på kontoret og jeg får den liksom ikke helt til. Så for å finne ut av om det er jeg som gjør noe galt eller om det er miljøet på kontoret som ikke er helt riktig, kjøpte jeg to i går:

  Fargemessig ser de nesten helt like hverandre ut på bildene over, men den ene er mer lilla og den andre er mer burgunder. Håper jeg får de til, for de er jo så fine!

  For mange år siden hadde jeg en plante som jeg var så fascinert over, men som jeg ikke fikk til. Den hadde gått litt i glemmeboka, men i en samtale med nevnte kollega kom jeg på den igjen, og i går fant jeg den på Plantasjen. En gjøksyre:

  Den har også helt fantastiske farger, og det jeg synes er så fascinerende med den, er at den lukker bladene når det er mørkt, og åpner de igjen når det er lyst. Og så har den jo så søte blomster! Krysser fingrene for denne også.

  Resten av gårsdagen ble brukt til å sitte ganske så stille og se på Kompani Lauritzen.

  Natt til i dag gikk også helt greit, og jeg skal sørge for å ha med meg nok smertestillende på jobb de kommende dagene.

  Dagen i dag har jeg hatt så lav puls som overhode mulig, bare sløvings og litt strikking til skiskytinga på tv:

  Er ikke mye jeg strikker for tiden, det er bare en enkel liten ansiktsklut jeg holder på med nå. Men jeg strikker ikke engang nok til å bli ferdig med den på én dag, så strikkelysten er ikke helt på topp for tiden. Tar seg sikkert opp etterhvert som det blir varmere, og jeg ikke orker å sitte med varme prosjekter 🤪

  Lav puls har helt klart vært nødvendig denne helgen, myk mat likeså. Og passe på at det ikke kommer hverken varme eller kalde ting borti tannkjøttet og tannhalsene på høyre side. Men det går seg til, og det kan jo bare bli bedre, ikke sant? 😊

 • Møkkauke

  Denne uka har vært skikkelig ræva, på flere måter. Jeg pleier ikke å være værsyk, men nå når våren egentlig er her, blir jeg tydeligvis påvirket av at vinteren ikke har sluppet taket. Om mandag var det snøføre på vei til jobb på morgenen:

  Det blir jo heldigvis ikke liggende lenge siden det stort sett er mildt, men jeg synes det er pyton allikevel.

  Og ikke var det noe bedre i dag tidlig:

  Snø, slaps og regn. Blæh!

  Som om ikke det var nok, så hadde jeg time hos spesialisttannlegen i dag. Hat fra ende til annen, men jeg kom meg til parkeringsplassen:

  Og jeg kom meg opp på venterommet:

  Og jeg kom meg jaggu inn i stolen også. I dag var det dyprens oppe og nede på høyre side som sto på planen, og det betyr full bedøvelse for meg. Andre klarer det fint uten. Det ble grining og sutring, både av sprøytene og av behandlingen, men jeg overlevde. Jeg vet jo at jeg overlever, men det er pyton uansett, og det gjør vondt uansett.

  Sånn så jeg ut idet jeg fikk satt meg i bilen igjen:

  Skjev i ansiktet, vondt, og mer grining.

  Kom meg hjem med bare ett stopp for å grine litt til, og etterhvert som bedøvelsen har gått ut, har jeg fått mer vondt. Og det er en sånn smerte som ingenting hjelper på. Tabletter hjelper ikke. Kald drikke hjelper ikke. Varm drikke hjelper ikke. Sove hjelper bare så lenge jeg sover (ble en time på øyet da jeg kom hjem). Å gå rundt omkring når jeg får en smertetopp hjelper bittelitt, så jeg har brukt en times tid på å skrive dette. Varmeflaske hjelper bare bittelitt:

  Ja, jeg synes synd på meg selv. Og jeg synes enda mer synd på meg selv når jeg vet at jeg skal inn igjen om 3 1/2 uke for å ta venstre side. Nå håper jeg bare at en lang natts søvn gjør at jeg får en mye bedre helg.

 • 45 minutter i Fredrikstad

  I går trengte jeg nok en gang 9 funn for å fylle datoen med minst 10 funn. Det var -10 grader da jeg sto opp, og jeg hadde ikke det minste lyst til å dra noe som helst sted, men jeg måtte uansett ukeshandle, og jeg visste at jeg kom til å angre hvis jeg ikke tok noen cacher samtidig. Så jeg gjorde det så enkelt som mulig for meg selv, og dro til Fredrikstad (selv om det faktisk tar nesten en time å kjøre dit).

  I tillegg til å fylle alle datoer med minst 10 funn, har jeg nylig blitt litt opphengt i å fylle alle datoer med minst et tradisjonelt funn. I går trengte jeg en tradisjonell, så det ble første stopp, på vei inn til Fredrikstad. Et kjapt stopp hvor jeg prøvde å bli venn med en katt på vei mellom bilen og cachen, men katten var ikke helt enig, så jeg konsentrerte meg om den enkle cachen istedenfor som ble funnet kl. 1000. Og med det funnet mangler jeg en tradisjonell på bare 21 datoer. Det kommer til å ta tid, men det er greit å ha litt fokus på det.

  Neste stopp var Kongsten fort. Fant en gratisparkering og gikk bort til fortet, der hadde jeg igjen 4 punkter i en lab-runde, og jeg fikk meg en kort men fin tur på det lille området:

  Selv om det ikke kan måle seg med festningen vår, så er det noen fine detaljer der:

  Gikk og tok bonusen, og fant ut at jeg like godt kunne la bilen stå og gå inn i Gamlebyen, hvor siste oppgave for dagen var 3 punkter i en lab-runde. Så lenge det er såpass nært, lar jeg det jeg ikke trenger være til en annen anledning, for da har jeg mulighet i relativt nærmiljø hvis jeg ikke har tid til noen lang tur ut.

  Gamlebyen er som alltid veldig fin, og det er mange perler. Sånn som denne utsikten ned til elva:

  Eller denne utsikten gjennom gapestokken til Østre Fredrikstad kirke (som jeg har lyst til å kalle Gamlebyen kirke istedenfor, men men…):

  Det ble også en sving bortom det gamle rådhuset, og det var en staselig bygning:

  Mønsteret i mursteinene, dekorasjonene oppe langs taket, og tårnet der oppe. Moro å se sånt!

  Og vips, klokka 1045, så var dagens nødvendige funn i boks, som ble 7 lab’er, 1 tradisjonell og 1 mystery. Og jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro ut!

 • Takknemlig for fine dager

  Denne uka har jeg tenkt mye på den fine dagen jeg hadde om lørdag. Og så slo det meg at jeg har hatt mange flere fine dager så langt i år, og de har jeg lyst til å oppsummere i et lite innlegg. Bare for å gjøre meg selv mer oppmerksom på at jeg har masse å være takknemlig for!

  Nyttårseventet ved Boltjern 1. januar:

  For selv om jeg måtte flytte eventet fra der jeg hadde det før pandemien, og det kanskje ikke var en helt optimal plass, så ble det veldig koselig!

  Cachetur på Hvaler 21. januar:

  Kaldt var det, men veldig stas med over 20 funn på én dag, det var lenge siden sist!

  Dåpen til yngste barnebarnet 12. februar:

  Skal ikke legge skjul på at det var stressende å sette seg i bilen og kjøre langt så tidlig på morgenen, og også å komme hjem sent på en søndag, men å få vært så mange timer sammen med familie gjorde det verdt det på alle mulige måter!

  Cachetur alene til Torsnes 18. februar:

  Turen var så mye finere enn jeg hadde forventet, så det var dønn kjedelig å ikke ha noen å dele dagen med. Men jeg koste meg allikevel, selv om det høres umulig ut å både synes noe er kjedelig og å kose seg samtidig.

  Cachetur alene til Elinborgskogen 21. februar:

  Veldig takknemlig for at jeg fikk tatt et par feriedager i vinterferien, og dermed kunne fylle en ekstra dag med cachefunn:

  Hadde gruet meg til å gå den runden, men den var bedre enn fryktet!

  Overraskelsesdag for ei venninne 25. februar:

  Herlighet, som jeg koste meg! Selv om jeg var litt stressa for om hun kom til å bli fornøyd også:

  Men hun var fornøyd, og jeg var fornøyd, og dermed ble dagen veldig bra!

  Caching og mye mer 4. mars:

  Det var ikke bare cacheturen som gjorde dagen så bra:

  Men også å være sammen eldste lillemor, besøke ei venninne på bursdagen hennes, kjøpe med kake, cupcake og makroner fra beste lille kakeriet, og hente hjem en bok jeg har ønsket meg lenge.

  Så jeg har masse å være takknemlig for disse første 2 1/2 månedene av 2023, jeg må bare bli mye flinkere til å faktisk legge merke til det! ❤️

 • Jeg fikk tak i den!

  For mange år siden leste jeg en bok som satt dype spor i meg, rett og slett på grunn av sin råskap, brutalitet og surrealisme. Samtidig var det en stemme i meg som sa at det ikke skulle forundre meg om noen prøvde seg på dette, selv om jeg så inderlig håper at ingen noen sinne gjør det.

  Boka het Dødsspillet, og var skrevet av en for meg ukjent forfatter, Richard Bachman. Jeg aner ikke hvor boka ble av, men den befant seg ikke i noen av mine bokhyller når jeg prøvde å lete etter den. Og jeg har ikke en tendens til å kvitte meg med bøker jeg liker, derfor forstår jeg egentlig ingenting av forsvinningsmysteriet.

  Etter litt googling fant jeg ut at Richard Bachman er et pseudonym for Stephen King, men det hjalp meg ikke i letingen etter boka. Nå kan jeg ikke påstå at jeg har leta ofte og over alt, men med ujevne mellomrom har jeg tittet innom både bokhandlere på nett og bruktsalg på nett, uten hell.

  For ca halvannet år siden spurte jeg på Facebook om noen av mine venner eller bekjente hadde boka og ville selge den. Ett av svarene jeg fikk var fra en kollega som aldri i verden skulle kvitte seg med boka 😂 Men jeg var jo like langt… Fikk også et tips om å sjekke nettsiden bookis, noe jeg gjorde, men fremdeles uten hell.

  Letingen har ligget på is en stund, men for et par uker siden fikk jeg for meg at jeg skulle sjekke bookis igjen. Og jeg fikk treff! Riktignok på den engelske versjonen (The Long Walk), men det var for meg knekkende likegyldig, jeg skulle ha den! Og her om dagen kunne jeg hente den i en pakkeautomat:

  Litt slitt, men det skal jo en brukt bok være. Hovedsaken er jo at boka henger sammen og at ingen sider mangler, så jeg er strålende fornøyd og gleder meg som en unge til å lese denne brutale boka igjen. Nå er det ingen hemmelighet at jeg har mange bøker som venter på å bli lest, så det drøyer nok en god del måneder til jeg kommer til denne boka, men da har jeg noe å glede meg til! 😍