Vår du liksom

Vår du liksom

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: MARS ER EN VÅRMÅNED!!! Men det har tydeligvis den eller de som er ansvarlige for været ikke skjønt, for her har det snødd i hele dag:

Hadde det ikke vært for at det er VÅR(!), så kunne man nesten fått julestemning. For vi fikk jo ikke snø til jul i fjor heller, den snøen kommer nå:

Okay, vi snør ikke inne. Det er ingen overhengende fare for at trafikken blir stående stille, hverken i kveld eller i morgen. Men med temperaturer som de neste 9 dagene skal veksle fra -9 til +2, er jeg redd denne snøen blir liggende. Og nå er jeg så lei av vinter og is og kulde, jeg er så klar for vår! Kunne gå turer i skogen uten å være redd for å skli. Og uten å måtte kle på seg lag på lag. Gi meg 10 plussgrader, og jeg er ei lykkelig jente!

Jeg tror jeg for første gang opplever et snev av værsyke, og med det følger tydeligvis litt sutring. Sorry!

I min søken på å fylle ut dette blogginnlegget med litt mer tekst, lærte jeg noe nytt om årstider fra Wikipedia. Den astronomiske våren starter ca 5. februar (vi skulle hatt vår for over en måned siden!!!). Den meteorologiske våren starter ca 17. mars (okay, da blir det vår til helgen). Lærte dere noe nytt nå også?

Strikket veske

Strikket veske

Selv om det ikke har blitt mye strikking siden før jul, så har det blitt en liten ting. Og her om dagen gjorde jeg meg helt ferdig med den, nemlig en strikket veske:

Oppskriften er gratis, og du finner den her. Jeg har brukt flerfarget garn istedenfor ensfarget, da var det litt enklere å skjule eventuelle feil ;)

Det var enkelt å følge mønsteret, og veska er rimelig lett å strikke, men litt knotete der man skal bruke to tråder.

Sett ovenfra:

Min plan er å ha påbegynt strikketøy i den, så jeg lett kan ta det med meg. Kan nok ikke bruke den til de største prosjektene, men den rommer overraskende mye allikevel. Her har jeg fått plass til to halvannenlitersflasker:

Jeg vil dog ikke anbefale å løfte veska med flaskene i!

Nå er jeg veldig usikker på hva jeg skal begynne på. Jeg har garn til en haug med prosjekter, jeg har garn uten å vite helt hva jeg skal bruke det til, og jeg har oppskrifter i bøtter og spann uten å ha garn til det. Men jeg nekter meg selv å kjøpe mer garn før jeg har brukt opp mesteparten av det jeg har, så jeg må nok bestemme meg for noen av de påtenkte prosjektene. Gjelder bare å finne ut hva.

Farvel februar

Farvel februar

I fjor prøvde jeg meg en periode på ukesoppsummeringer, men jeg klarte ikke følge opp. Nå tenkte jeg å prøve meg på månedsoppsummeringer over samme lest, men jeg putter også bokomtalene mine inn i denne oppsummeringen. Håper dette faller i smak!

Månedens høydepunkt:
Definitivt denne isen!

Som jeg har sagt før, så er de fleste smakene fra Ben & Jerry’s veldig gode, men denne tror jeg topper alle!

Månedens nedtur:
Kulda. Joda, det er vinter i Norge og man både skal og må forvente minusgrader og snø. Men med under en uke igjen til første vårmåned hadde jeg ikke forventet de kuldegradene vi har fått denne uka.

Og i følge langtidsvarselet ser det ikke ut til å gi seg heller, selv om målt temperatur ikke skal være like lave som disse.

Månedens bøker:
Den første var Storm av Rick Mofina:

Klikk her for å lese min omtale.

Den andre var Regler for god oppførsel av Amor Towles:

Her finner du omtalen på denne.

Månedens hverdagsøyeblikk:
Nå er det ikke ofte vi kjøper nye møbler, så egentlig er det ikke på noen måte hverdagslig å sitte med en haug med plankebiter og skruer for å sette sammen noe. Allikevel følte jeg det som et veldig hverdagslig øyeblikk:

Og det var definitivt et puslespill! Jeg brukte et døgn på å fullføre, riktignok med en haug med pauser.

Jeg er ikke på noen måte redd for å sette igang med sånne prosjekt, men allikevel var jeg ganske stolt over det ferdige resultatet, som ble ferdig på første forsøk. Kommode på badet:

Vi har tidenes styggeste bad med null og niks oppbevaringsmuligheter bortsett fra et vinglete skap under vasken. Denne kommoden er smal og ikke veldig høy, men den rommer alt jeg ville at den skulle romme pluss enda litt til. Hurra! Og PS! Skapet er hvitt, men alt ser gult ut på det gule badet.

Månedens Nairo:
Veeeeeldig glad i Lisa <3

Månedens shopping:
I tillegg til nevnte kommode, må det være klesstativet på soverommet:

Utrolig fornøyd!

Månedens strikketøy:
Det har ikke blitt mye strikking siden jeg var ferdig med julegavene, men et lite prosjekt har det blitt:

En liten veske som ikke har blitt montert ennå. Egentlig veldig lett, men også ganske knotete. Vi får se hvordan det helt ferdige resultatet blir seende ut bare jeg gidder å sette meg med nåla.

Månedens naturbilde:
Det må være dette, strålende vintersol:

Er det noen kategorier du savner, eller noen du synes er dørgende kjedelige, si gjerne ifra :)

Vinter før vår

Vinter før vår

Det er helt normalt å ha vinter før vår, det er sånn våre 4 årstider er lagt opp. Men vintrene her i sørøst har de siste årene ikke vært slik de var i “gamle dager” (for SÅ gammel er jeg faktisk ikke), så vi har blitt vant med milde vintre med få minusgrader, lite snø, og mye slaps, vind og regn.

Til torsdag starter mars, og slik som jeg lærte det på skolen, er mars den første vårmåneden. Og selv om vi fortsatt skriver februar i 3 dager til, hadde jeg på ingen måte ønsket meg det vi fikk i natt og i morges, nemlig vinterens kaldeste temperatur:

Okay, hjemme var det -14, bildet er tatt i bilen 3 km hjemmefra. Men altså, -18 er kaldt!

Jeg var forberedt, jeg sjekker værmeldingen hver eneste kveld. Så jeg hadde dratt på meg både ullstilongs, de varmeste støvlettene og den varmeste jakka jeg har. Vel og bra på morgenen, men tror du ikke vi fikk strålende vintervær med sol fra skyfri himmel, og dermed nesten opp i 0 grader utover dagen? Og gjett om påkledningen var passende?

Nei, det ble varmt gitt. Men dæven døtte så glad jeg er i den jakka! Ingenting av kroppen som blir dekket av jakka er det minste kald, og at Eileif og jeg fant disse (han har tilsvarende i en mørk farge) på supertilbud, er jeg veldig glad for!

Langtidsvarselet byr på tosifrede minusgrader nesten ut uka, så jeg skal ikke henge bort jakka med det første. Men nå vil jeg ha vår, altså!

En god tur kan ikke gåes for ofte

En god tur kan ikke gåes for ofte

Eller jo, egentlig kan man bruke opp gode turer. Hvis jeg legger ut en cachetrail i et område jeg liker å gå tur, slutter jeg å gå den turen, for jeg vet jeg må gå den når cachene skal vedlikeholdes.

I dag hadde Lisa og jeg egentlig langturplaner, men ingen av våre planer er hugget i stein, så om torsdag ble vi enige om å ta en mindre tur i dag, og i går ble vi enige om hvor: Sandvatten. Jupp, der Eileif, Nairo og jeg var for halvannen måned siden. Da fant vi ikke Lisas cache der, så hun ville vedlikeholde, pluss at det ligger en trail på hver side av vannet som jeg har ytterst få funn i. Lisa mangler noen få.

Så vi møttes ved en passende parkeringsplass i et vakkert vintervær:

Det er meldt skikkelig kaldt i over en uke fremover, innfrir varselet betyr det at vi kommer til å få beholde både snø og is en stund ut i mars. Jaja, bedre enn 5 plussgrader med regn og vind.

Første stoppen var ved selve Sandvatten, og der hadde det vært folk og gått på isen:

Cachen til Lisa ligger antagelig fast i isen, så hun må vente på mildvær før hun får sjekket om den faktisk er der og eventuelt lagt ut en ny.

Så tuslet vi videre, ut av oppkjørt vei og inn på sti med snø og is. Ekstremt glad for at jeg valgte å ta på meg broddene i dag!!! Mitt første funn for dagen var en cache Lisa allerede hadde funnet. Ferden gikk enda litt lengre bort fra bilene, til en av de Lisa ikke hadde funnet. Jeg var forberedt på å lete lenge, og etter å ha holdt på en stund, ville jeg ta meg to minutters pause fra å stå med rumpa i været og hodet inn under steiner og trær. Jeg hadde ikke før sagt det, før Lisa jublende kunne strekke cachen over hodet, hurra! Ikke en sur mine på noen av oss:

Denne cachen ga meg en ny kombinasjon i D/T-matrisen, og det er jo aldri feil.

Ferden gikk så tilbake dit vi kom fra, men med en liten avstikker så jeg kunne få logget dagens tredje og siste cache. En enkel og grei sak veldig nært stien. Nairo fikk mulighet til å komme seg litt opp i høyden:

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: jeg er så glad for at Nairo har blitt så trygg på Lisa! Vil dere se HVOR trygg han har blitt? Joda, se her:

Mammahjertet smelter, altså <3

Så var det strake veien tilbake til bilene, og en stund hadde vi utsikt til en vindmølle:

Joda, den er midt i bildet, langt bak i horisonten ;)

6 km gåing i nydelig vær med herlig selskap, og 3 nye funn hvorav en ganske utfordrende. Kan ikke klage på denne vinterferielørdagen i det hele tatt! Og med 5 km om torsdag og 2,5 km i går, skal jeg jaggu ha beina rimelig stille i hele morgen :)

På glattisen på Ullerøy

På glattisen på Ullerøy

Ut på tur med Lisa og Nairo. Planen var at Nairo skulle få en skikkelig tur, og å gjøre om grønne bokser til smileys på Ullerøy. Lisa og jeg manglet noenlunde de samme boksene, så det var bare å legge i vei.

Fin utsikt til sjø den første lille biten av turen:

Litt opp i høyden, og Lisa og Nairo nyter utsikten:

Som alltid: ut på tur, aldri sur :)

Men det var fryktelig mye is nå, både på asfalt, på traktorveier og på stier. Så det tok ikke så lang tid før vi droppet planen og avsluttet gåingen, det ble altfor slitsomt å ta seg frem. Men det ble over 5 km gåing, og Nairo var storfornøyd:

Jeg endte opp med 19 funn, og er veldig fornøyd med det på en helt vanlig vinterferietorsdag. Og det er ikke meg imot å komme tilbake til Ullerøy for å ta de siste turcachene her, for det er veldig fint her, det har jeg også sett på de to foregående turene jeg har hatt her.

Stolen med klær

Stolen med klær

Jeg vet mange av oss har den stolen med klær som alltid er full av sånne klær som ikke er nyvaskede, men som heller ikke er klare for vaskemaskinen. Om det ikke er en stol, så kan det være en stumtjener, en kurv, et lite bord, hva som helst. Her i huset har vi faktisk to sånne oppbevaringssteder, og på soverommet var jeg lei av de to kurvene som gjorde at jeg ikke hadde oversikt, pluss at klærne bare ble krøllete:

Så jeg bestemte meg for å gjøre noe med det, og Clas Ohlson hadde alt jeg behøvde. Et klesstativ, kleshengere av tykk ståltråd og noen kurver. Og vips, så ser det sånn ut:

Mye mer oversiktlig, klærne blir ikke krøllete, og i kurvene kan jeg ha småplagg.

Nå ser det jo ut som om jeg har flyttet halve garderoberommet inn på soverommet, og det har jeg nesten. Men jeg er veldig glad i å variere hva jeg har på meg, og dagens klesvalg er også veldig avhengig av hva slags vær og temperatur det er ute, derfor blir det mye bytting fra dag til dag. Og jeg skal love dere at det er lettere med dette klesstativet enn det var med kurvene! Og kurvene skal få fortsette å gjøre nytten sin på garderoberommet, der alle de andre kurvene i samme serie bor :)

Strikkede julegaver

Strikkede julegaver

Det var jo ikke mye jeg fikk vist dere av det jeg strikket i fjor, siden jeg strikket 3 julegaver. Nå har jeg helt glemt bort å vise de etter at mottakerne pakket de opp på julaften, men her kommer endelig innlegget :)

Det første jeg satt igang med var Azel pullover. Jeg gadd ikke kjøpe oppskrift (noe jeg helt klart burde gjort!), men resultatene ble ikke så verst allikevel…til slutt.

Jeg startet med den blå, men første utgave ble altfor stor selv til meg, så den ligger på garderoberommet til jeg finner ut hva jeg skal gjøre med den. Den andre er den mottakeren fikk, og som dere ser, er den romslig og kanskje bittelitt stor, men ellers helt grei.

Så var det den rosa, og jeg ble tidlig redd for at den skulle bli for liten. Den passer jo, men den er ikke så romslig som den burde være.

Jeg er uansett ganske fornøyd, sånn med tanke på at jeg på ingen måte er noen erfaren strikker.

Den siste julegaven var Klompelompes sikksakkskjørt:

Veldig lett å følge oppskriften, og selv om det ble ensformig etterhvert, ble jeg så fornøyd med resultatet at jeg med tid og stunder vurderer å strikke ett til meg selv også.

Etter jul har jeg mistet litt strikkelysten. Det er mye jeg har lyst til å strikke, jeg har garn og oppskrifter nok til å være opptatt minst et par-tre år fremover, men jeg trenger en liten pause nå. Så blir det helt sikkert produsert mer nyttig og unyttig etterhvert :)

En lørdag midt i februar

En lørdag midt i februar

Formen her i huset er bedre. Ikke bra, men bedre. Så jeg tok en rolig morgen, som jeg forsåvidt alltid gjør på helgene, og avsluttet den rolige stunden med kvinnenes langrennsstafett. For det var ikke rolig og avslappende i det hele tatt!

Himmel og hav, så spennende 3. og 4. etappe ble!

Så var det bare å komme seg ut og måke litt snø:

Det er ikke store mengder med snø, men langtidsvarselet sier et par dager med rundt null grader før vi så får en ukes tid med minusgrader igjen, og jeg hater å ha innkjørselen og gårdsplassen full av dype, frosne spor, så jeg ville få jevnet alt ut litt ihvertfall.

Nairo sto i løpestrengen, ser dere han akkurat til høyre for garasjen?

Jeg skiftet til den store snømåka, og Nairo måtte inspisere:

Jeg klarer aldri helt finne ut om Nairo koser seg i løpestrengen eller ikke. Hvis vi herjer med han, kaster litt ball eller lekesloss litt, er alt bra. Men med en gang han må sysselsette seg selv, ser han bare molefonken ut. Eller kanskje han bare nyter det å være ute og lukte og høre? Ikke godt å si.

Det var ikke spesielt kaldt, og måkingen gjorde at jeg helt klart fikk varmen i kroppen, så litt is var helt på sin plass da jeg kom inn:

Dette må være en absolutt favoritt, himmel og hav så god!!!

Etter litt mer sløving, var det på tide å ta en liten tur med Nairo. Det virker som om villsvinene er tilbake på jordet her ute, de trekker kanskje ut i mer åpent terreng når det ligger snø i skogen. Så jeg holdt meg langs veien, og det var helt greit i dag:

Eileif disket opp med wraps til middag i dag:

Nairo er også glad når vi har wraps, for da blir det alltid noen tomater på han, pluss at han alltid får en bit av en lefse :)

Rundt klokka 19 hver kveld er det tid for te til meg:

Og middag til Nairo:

Og siden det for tiden ikke er noe interessant på tv på lørdagskvelden, blir det pc resten av kvelden for meg.

En helt gjennomsnittlig lørdag i midten av februar, så får vi se om morgendagen blir en helt gjennomsnittlig søndag i midten av februar :)

Nede for telling

Nede for telling

Her i huset er vi nede for telling for tiden. Ja, ikke Nairo da, og det er jo ekstremt frustrerende for han å være full av energi når hverken Eileif eller jeg orker å sysselsette han noe særlig.

Eileif var hjemme fra jobb i 4 dager for 2 uker siden. Da var det delvis omgangssyken, og han var ikke særlig fornøyd med livet. I slutten av forrige uke var det en forkjølelse som ble kastet på han, og nå er han sykemeldt ut uka. Det går mye i soving på sofaen:

Jeg begynte jo også å hangle om helgen, og jeg har holdt meg stabilt dårlig siden det. Er noen timer på jobb hver dag da jeg heller vil det enn å være bare hjemme, men kjenner jeg fort blir sliten. Fremdeles er det litt feber pluss bihuler og hals som krangler, men satser på at jeg er noenlunde oppe og går igjen til helgen, så jeg får jobbet litt og tatt litt ferie i vinterferien neste uke.

Det er jo ikke noe rart man blir syk for tiden, sola varmer og det er plussgrader på dagen, men finner man ikke le når man er ute, er det skikkelig surt i vinden. På kvelden snør og sludder det og det er minusgrader på natta, og så setter man igang med ny runde dagen etter. Nå sier langtidsvarselet at det skal bli jevnt kaldt fremover, men det hjelper jo ikke når man allerede er syk.

Hvordan er det hos dere, har dere sluppet unna forkjølelse og influensa?