• Skogstur uten caching

  Jeg kan ikke huske sist jeg var på skogstur uten å cache noe! Eller jo, det gjør jeg når jeg tenker meg om. Det var i oktober 2018, da gikk Lisa, Nairo og jeg tur bare for å gå tur. Med andre ord: ikke så ofte det skjer 🤣 Men i dag, når værvarselet sa opphold og sol, dro Cecilie og jeg til Erte for å gå derfra til Skårefjell og tilbake:

  Jeg har vært på Skårefjell flere ganger tidligere, men da har jeg gått fra enten Klepper/Myrane eller fra Aspedammen. Cecilie har aldri vært på Skårefjell før, så da var det fint å kunne gå en vei jeg ikke har gått.

  Veldig klare for tur:

  Terrenget vekslet mellom grusvei, sti og litt gjengrodd sti, men det var godt merket og ikke vanskelig å finne frem:

  Vi fant en veldig artig stein:

  Snodig at det ikke ligger noen cache her!

  Og vi måtte stoppe og lese på de skiltene vi fant:

  Så kom vi frem til tårnet og gapahuken. Jeg kom meg opp på første avsats i tårnet, det var mer enn nok:

  Cecilie dristet seg helt opp:

  Tøffe jenta!

  Jeg stakk bortom cachen som ligger her. Den logget jeg i oktober 2011, men det er alltid greit å ta en titt på cacher som ligger litt avsides. Denne var kliss våt, så den fikk tørke i sola imens vi hadde en lang og god pause:

  Pausen besto av skravling og horn og KvikkLunsj og lemonade:

  Herlighet, så godt det var å bare sitte og nyte! Hadde jeg hatt på meg shorts, hadde jeg nok kanskje også fått litt farge på beina, men jeg er glad jeg valgte både turstøvler og langbukser, da det var en del bløte partier og en del høyt gress.

  Det dukket opp en artig sky:

  Og en sommerfugl var veldig interessert i de rosa skolissene mine:

  På vei tilbake (vi gikk samme vei, men det er mengder med muligheter for å lage en rundtur) kom vi over denne:

  Ingen av oss visste hva det var, men det bildesøk på Google fortalte at det var klokkelyng. Så da lærte vi noe nytt i dag også 😀

  Vel tilbake ved bilen møtte vi en cachekompis som skulle ut på tur med hundene sine, og da vi kom tilbake til Cecilie møtte vi Eileifs sønn og svigerdatter med yngste barn, de skulle hente eldste barn i barnehagen. Så da fikk jeg litt barnebarntid, helt spontant 🥰

  Tusen takk for turen, Cecilie, det var batterilading i nesten 10 km! ❤️

 • Første helg i ferie

  Nå har jeg ferie i 4 uker!!! 😄 Denne første helgen har jeg både gjort mye og ingenting. Gårsdagen ble nemlig brukt til å får gjort en del småting, som blant annet å vaske klær:

  Jeg fikk, med god hjelp av Eileif, festet lyslenka i den ene “kula” jeg har ute, det var på tide. Jeg fikk også støvsugt både 2. etasje og kjelleren, og jeg fikk pottet om noen planter:

  I det store fatet til venstre tok jeg ut sukkulenten og plantet den i en egen potte. Den er på nippet til å ta kvelden, så jeg håper miljøforandringen vil være godt for den. Eføyen fikk bli værende i det store fatet, kan ikke huske at jeg har hatt en eføy som har trivdes så godt noen gang. Den lille aloen nederst i midten fikk en større potte, det samme med den øverst til høyre som ligner på en aloe, men som er noe jeg ikke vet hva er. Den lille monsteraen nede til høyre pottet jeg om for ikke lenge siden, men den jorda var så vanvittig våt at jeg følte på meg at det ikke kom til å gå bra. Så nå fikk den ny jord i samme pottestørrelse.

  I dag har jeg ikke gjort noe som helst. Været har vært skikkelig høstruskevær med regn og sterk vind, så det har vært godt å sitte inne, men jeg blir litt rastløs av å bare sitte sånn. Har ingen planer i morgen, så jeg tror jeg må forsøke å finne på noe, om enn bare litt rydding inne eller så smått starte med pakking til ferietur.

  Må også bare ta med at rosen på utsiden av døra blomstrer villig nå:

  Masse knupper!

 • Årets ferietur nærmer seg

  Jeg har aldri hatt noe behov for å reise utenlands. Sverige teller så klart ikke, så da står vi igjen med 3 ganger i Danmark, 1 gang på Tenerife, 1 gang i York i England og 1 gang på Korfu. Skal ikke på noen som helst måte påstå at jeg er bereist 🤣 Men jeg har valgt å ha hund, og da har det viktigste for meg alltid vært at hvis jeg skal noe sted, så skal hunden min med meg. Kan jeg ikke ta med hund, så drar jeg ikke.

  De siste årene har dette ønsket endret seg, og det har aldri vært noe spesielt sted jeg har hatt lyst til å dra. Joda, jeg har noen drømmedestinasjoner, men faktisk har turen i seg selv vært det viktigste. Så i vinter begynte jeg å titte etter billige flybilletter, og etterhvert som jeg fant noen steder, tittet jeg nærmere på hva man kan oppleve på de forskjellige stedene. Og slik ble ønsket om å dra til Edinburgh født.

  Det er ikke billig å dra til Edinburgh, hverken flybilletter, overnatting eller shopping/opplevelser. Men nå hadde ønsket blitt så stort at jeg spurte ei venninne om hun ville være med, og hun sa ja! Og for dere som lurer: Eileif har ikke det minste ønske om å dra utenlands, så han er mer enn glad for å være hjemme med Nairo ❤️

  Vi ankommer på ettermiddagen på en mandag og reiser hjem på ettermiddagen påfølgende torsdag, så det blir 2 hele dager pluss litt til. Og vi rekker ikke halvparten av alt jeg har lyst til å gjøre, men vi har kjøpt billetter til to ting på tirsdagen og en ting på onsdagen, resten av tiden blir det å gå rundt og få med seg så mye som mulig. Slottet skal vi så klart få med oss:

  Bilde av Linn Creutzer: https://www.pexels.com/nb-no/bilde/968705/

  Jeg håper vi rekker en tur bortom Dean Village:

  Bilde av Mohamed Ishaq Villan: https://www.pexels.com/nb-no/bilde/liten-elv-arkitektur-skottland-edinburgh-12121851/

  Og The Vennel Viewpoint vet jeg at vi får med oss flere ganger:

  Bilde av Alasdair Braxton: https://www.pexels.com/nb-no/bilde/by-hus-landemerke-gate-9454569/

  Det festlige her er at jeg, som har reist så lite, har stått for all planlegging og alle bestillinger (bortsett fra parkering på flyplassen), så jeg håper alt går knirkefritt og at hotellet er levelig 🫣

  Jeg har ikke pakket kofferten ennå:

  Bilde av Edgar Okioga: https://www.pexels.com/nb-no/bilde/inne-design-farger-miljo-2646521/

  men vi skal kun ha med oss håndbagasje, så det begrenser seg hvor mye vi kan få med. Og så må det jo være plass nok i kofferten til å få med oss både suvenirer og annet hjem 😉

  Jeg gleder meg så ekstremt at jeg nesten ikke klarer å sitte stille! Og ja, det blir så klart litt caching der borte også, ingen hadde vel trodd noe annet 😂

  Er det noen av dere som har vært i Edinburgh?

 • Juni 2024

  Månedens høydepunkt:
  Årets Grillkløver-/Spekekløverkveld:

  Månedens bøker:
  Solsikkesøstre av Martha Hall Kelly:

  Jeg var ikke klar over at dette var siste bok i en serie før jeg var ferdig med å lese boka. Den eneste utfordringen det antagelig ga meg, var at det var litt vanskelig å henge med i hvem alle var, bortsett fra hovedpersonene. Vil allikevel si at det går fint å lese boka uten å ha lest de andre først.
  Jeg var heller ikke klar over at dette var basert på virkelige mennesker, men det gjorde at jeg fikk litt mer følelser for de da jeg la fra meg boka.
  En omfattende og bra bok som, uten at jeg vet altfor mye om slavetiden og borgerkrigen, helt sikkert på mange måter beskriver hvordan det var. Litt treg til tider, men absolutt verdt å lese.
  Terningkast 4.

  Mordene på Fleat House av Lucinda Riley:

  En god bok som til tider er litt for beskrivende og detaljert, men jeg synes det er et bra driv fremover, og jeg ble overrasket over slutten. Godt når alt ikke er innlysende gjennom hele boka.
  Terningkast 4, en sterk sådan.

  Månedens Nairo:
  Når han smaker på lufta:

  Og sin egen nese 😂

  Månedens geocaching:
  Alene i Horten for å ta mange lab’er:

  Tur til Askimtraktene sammen med Lisa, hennes datter og Raymond:

  Turen til Ski i går sammen med Raymond:

  Det ble 206 cacher totalt i juni, den nest beste måneden noen sinne.

  Månedens naturbilde:
  På vei hjem fra Horten:

  Hva er ferieplanene deres for sommeren? Mine kommer i et blogginnlegg snart 😊

 • Noen få i Ski

  Jeg møtte Raymond på vanlig sted i morges:

  Planen var en tur til Ski for blant annet et par klatrecacher. Jeg skal jo ikke opp i noen trær, men Raymond ville gjøre et forsøk selv om det blåste. Han kom et stykke opp, men måtte kaste inn håndkleet før han kom opp til der cachen er, og det forstår jeg godt:

  Fatter ikke at han turte!

  Vi kjørte videre, og en av de andre cachene tok oss til denne fine plassen, der Raymond absolutt skulle huske:

  Jeg husket på en annen huske, men det ble ikke tatt bilde av.

  Det var en fin gapahuk der:

  Mange fine tegninger i en trestamme:

  Og en heller provisorisk gapahuk:

  Den andre klatrecachen var mer en stige-cache, og vi tok med oss en for kort stige inn. Så da var det tilbake til bilen for å hente en lengre og tyngre stige, og da gikk vi forbi denne vakre installasjonen for andre gang:

  To må til når stigen er tung:

  Men det var verdt det for å få logget:

  Det ble to cacher til i dette området, før vi satt oss i bilen og kjørte noen få meter til dagens siste funn. 4 tradisjonelle og 1 multi ble det, og det var helt passe i dag. Avsluttet med en is:

  Nå nærmer det seg ferie, og det skal bli så godt!

 • Den halvårlige turen til legen

  Hvert halvår må jeg en tur til legen for å ta blodprøver på fastende mage, og i dag var årets første tur:

  Jeg satt oppe så lenge jeg klarte i går kveld i håp om å få sove litt lenger enn til kl. 5 i dag, og det klarte jeg! Våknet ikke før kl. 0540 🤣 Det ble uansett litt kortere tid å sitte her hjemme og glane i veggen uten å få gjort noe som helst.

  Blodprøven gikk bra, og jeg fikk ordnet opp i og snakket litt om andre ting samtidig. Nå venter jeg bare på svaret på blodprøven, og at blåmerket som allerede har dukket opp skal forsvinne:

  Aner ikke hvorfor de merkene på venstre side er der, for nåla gikk inn der såret er på høyre side.

 • Shopping, planter og lukting

  Planene om cachetur i går utgikk på grunn av værvarselet, selv om det ikke var ille på morgenen:

  Jeg hadde planer om å handle litt på vei hjem fra cachinga, så da dro jeg heller en tur til byen på formiddagen. Første stopp var Europris, der var det litt forskjellig jeg skulle ha. Så var det inn på Tistasenteret. Jeg kjøpte denne for litt siden, og elsker den! Så jeg ville ha en i sort, men det hadde de ikke. Damen som jobber der nevnte at hun elsket den samme modellen i bukseversjon, og vips så ble det to bukser med meg hjem, en i sort og en i en litt annen grønnfarge enn den i oliven:

  Eller kanskje det er oliven? Den ser litt mer militærgrønn ut for meg, i virkeligheten.

  I tillegg ble det en a-line singlet med hjem. På bildet ser både buksa og singleten grå ut, men de er helt sorte.

  Siste stopp var Extra, og det var da det meldte drittværet kom:

  Og så bar det hjem.

  Hadde egentlig ikke flere planer, men fant ut at den lille monsteraen min trengte å pottes om, så da ble det gjort:

  Jeg hadde to poser med jord, den ene var gjennomvåt og den andre var knusktørr, så jeg tror nok jeg må gå til innkjøp av en ny pose og potte den om på nytt, ellers er jeg redd den dør.

  Tok samtidig tak i buksbomen, fant ut at jeg skulle prøve rådet om å klippe den ned. Sånn så den ut før:

  Og sånn ser den ut nå:

  I tillegg har jeg satt den sånn at den skal få mer regn på seg, og så skal jeg prøve å huske å vanne den oftere. Så får vi se om det er mer liv inni der, eller om det bare er å kaste den.

  Oppdaget at jeg helt har glemt å sette ut solcellelysene mine, så jeg fikk de på plass, sammen med disse to som jeg har helt glemt at jeg hadde:

  Der de sto i fjor var sånn at jeg ikke så når de lyste. Nå har jeg flyttet de, men jeg mistenker de får for lite so der. Får prøve å finne et annet sted til de.

  Ute med Nairo i morges, og det var helt tydelig noe som luktet veldig godt:

  Vet ikke om det var noe på bakken eller i lufta, for han fortsatte å lukte når han løftet hodet:

  Hva har dere gjort i helgen?

 • 13 års bryllupsdag

  Tenk at dette er 13 år siden:

  Fineste mannen min, som holder ut år etter år:

  Dette er vel det mest romantiske vi noensinne har vært:

  Jeg er så takknemlig for det trygge og stabile livet vi har laget sammen, og jeg elsker deg minst like mye nå som da ❤️

 • Grillkløveret = spekekløveret 2024

  Årets grillkløverkveld var planlagt til i går. Værmeldingen var ikke bra, men siden vi visste at det kom til å bli mer eller mindre umulig å finne en annen dato, var det bare å kjøre på som planlagt, men bytte ut grillmat med noe annet, siden været satt en stopper for grillingen. Derfor ble det spekemat:

  Absolutt ingenting galt med spekemat, det er skikkelig godt! Og jeg spiste meg sprengmett! Men det ble altså så feil for meg, vi heter jo Grillkløveret, ikke Spekekløveret. Håper på vær bra nok neste år til skikkelig grilling igjen.

  Kveldens selfie med masse mat på bordet:

  Ingen av oss er noe glade i oliven, men av og til endrer jo smaksløkene seg, så man må jo prøve igjen innimellom. Jeg klarte under tvil å spise opp min oliven, mens Solveig klarte ikke:

  🤣

  Dessert kom på bordet, nydelig ostekake og bringebær:

  Denne lille krabaten ble litt vel nærgående, så vi måtte stenge garasjeporten:

  Han/hun ble like etter forsøkt tatt av en skjære, heldigvis var mamma/pappa kjapt ute og fikk jagd vekk skjæra.

  Lys gir stemning uansett omgivelser:

  Skravla gikk konstant, og jeg forlot jentene omtrent akkurat idet klokka slo midnatt. Med en halvtimes kjøring hjem i mørket og med skikkelig regn, ville jeg være så våken som mulig, og det er jeg glad for, ellers hadde jeg ikke sett hverken rev, rådyr eller katt langs veien, og heller ikke utallige frosker på veien. Men kjøreturen gikk fint, og jeg kom meg fort i seng.

  Tusen takk for en av årets koseligste dager, jenter ❤️

 • Ikke noen favorittsyssel

  I dag måtte jeg sette meg i bilen og kjøre nordover, jeg hadde time for å gjøre en av de tingene jeg misliker mest å gjøre, nemlig besøke tannlegen:

  Han jeg går hos nå er den tredje spesialisten jeg har hatt i løpet av de årene jeg har hatt problemer, og det som surrer litt med hodet mitt er at han er så ekstremt hyggelig! Hvor er logikken i at en person som gjør deg så mye vondt samtidig skal være så hyggelig? Hadde vært mye enklere å hate han hvis han ikke var det. Men la meg si det sånn: det er jo ikke tannleger spesifikt jeg hater, det er det de gjør.

  En halvtimes tid i stolen, og så ut i bilen igjen:

  Underkjeven full i bedøvelse og tårer i øynene. Men hjem kom jeg, nå har bedøvelsen gått ut og jeg forventer noen dager med jevnt inntak av smertestillende. Yay…