Turer og geocaching

Siden turer og geocaching går hånd i hånd for min del, fant jeg ut at det var greit å ha en egen meny for det. Håper dette kan komme til nytte for dere!

Et ekstra tips når det gjelder overføring av cacher til GPS via project-gc finner dere her.

Her har jeg skrevet om det som for meg er den beste måten å overføre cacher til GPS på.

Vil du lese om geocachingopplevelsene i 2018, trykker du her.

Oppsummeringen over geocachingopplevelser i 2017 finner du her.

Her er oppsummeringen over geocachingopplevelser i 2016.

Oppsummeringen over geocahingopplevelser i 2015 ble publisert på den første dagen i 2016.

Her er en liten video fra turen til Vehuskjerringa, nevnt nedenfor.

10.-11. juli 2015 gikk Eileif, Nairo og jeg opp til toppen av fjellet Vehuskjerringa i Vinje i Telemark. Det ligger 72 cacher der, og vi fikk tatt nesten halvparten av de. En helt fantastisk tur som absolutt anbefales!

Kyststien er lang, 13. september 2014 gikk Nairo og jeg deler av den fra Bakke og hjem.

31. august 2014 gikk Eileif, Nairo og jeg en fantastisk fin tur på litt over 10 km langs Bohusleden i Sverige, fra Håvedalen til Sandvatten. Turen ble blogget om 6. september.

10. mai 2014 skrev jeg et innlegg om to av mine drømmecacheferier. Den ene er nært i avstand men utfordrende cachemessig, den andre er langt borte, men ikke like utfordrende.

Favorittcachekalenderen for 2012 ble en morsom gjennomgang av mange cacher for meg. I 2013 ble det ikke cachet så mye, men på nyttårsaften skrev jeg et innlegg over mine topp 5 geocachingopplevelser i 2013.

Hvis du er i Skjåk i Oppland, anbefaler jeg at du tar turen opp Aursjovegen til Aursjoen og går Aursjoen kultursti. Jeg gikk denne runden da jeg var på besøk hos Heidi 24. juli 2013, og det er en fantastisk fin runde på ca 5 km i nogenlunde flatt fjellterreng. Informative skilt er satt opp langs hele ruta, og det er en liten steinbu ca halvveis. Mengder med andre turmuligheter er det også i området.

Helgen 13.-14. juli 2013 var vi på telttur i Tresticklans Nationalpark i Sverige. Dette er et utrolig fint område, og man kan fint gå den merkede rundturen (ca 7-8 km) istedenfor å telte. Greit merket, stort sett fine stier og det er laget “broer” over de fleste våte partiene.

Her er et samleinnlegg over de faste turene jeg pleier å gå, pluss et par andre fine turer.

En tur til Linnekleppen anbefales til alle som befinner seg i Østfold. Dette er Østfolds femte høyeste topp, og ved fint vær får du en utrolig utsikt! Vi gikk dit 24. mars 2013.

Vi gikk enda litt nærmere Fridtjof Nansens hotell 26. januar 2013, men på grunn av den dårlige blåmerkingen kom vi dessverre ikke helt frem. Men turen denne dagen ble på 9,8 km, slettes ikke dårlig 🙂

Nord-øst i Halden kommune, på grensen mot Aremark kommune og Sverige, går det en dårlig blåmerket løype mot Fridtjof Nansens hotell. Vi gikk ca halve veien til hotellet 19. januar 2013, og rastet ved Sandsjø. Har lest flere steder at det lønner seg å gå denne turen mens det er godt med frost i bakken og lite snø, da løypa går over en del våte områder. Du passerer også en rekke små innsjøer/tjern på veien. Anbefales!

Aspedammen har en fin lysløype det er verdt å gå, men vil du litt mer ut i skogen, anbefaler jeg Middagsåsrunden. Nairo og jeg gikk denne runden 5. november 2012.

Budalsvika er en DNT-hytte i Halden kommune, og turen inn dit kan gås gjennom Tresticklans nasjonalpark fra svensk side. 3. september 2012 gikk vi til hytta, og det er en tur vi anbefaler på det varmeste!

Naturreservatet Halle-Vagnaren (Sverige, på innsiden av Nordby kjøpesenter) er et fint område å gå i, med grei blåmerking, en del stigninger, og antageligvis en strålende utsikt på klarværsdager. Vi tok turen hit 18. august 2012 i forbindelse med den internasjonale geocachingdagen.

En av de bedre turene Nairo og jeg har gått i nærområdet vårt, var turen vi gikk 15. april 2012. Utgangspunktet var Berby Herregård, og vi gikk totalt ca 7,5 km, inklusive en titt nedom Iddefjorden og nesten innom Folkå naturreservat.

Har du lyst til å dra på topptur? I innlegget skrevet 10. februar 2012 linker jeg til en side som kan hjelpe deg med det.

Når man skal på tur, er det enkelte ting som er kjekt å ha med. 9. desember 2011 skrev jeg derfor innlegget Kjekke ting å ha med på tur. Tusen takk for alle bidrag og forslag!

Lurer du på hva du trenger av turklær? Med god hjelp fra mine lesere, skrev jeg 30. oktober 2011 innlegget Turklærtips.

Jeg skriver mye om geocaching, og 19. mai 2010 skrev jeg Hva er geocaching. Innlegget er ganske langt, men der står det meste av det du trenger for å prøve å finne din første boks eller logge din første TB/Coin. Noen av henvisningene til hvor du finner ting på den offisielle geocaching-siden kan være feil nå, da de la om utseendet på siden en del tidligere sommeren 2011. Men stort sett er det det samme.

6 Comments

 • Tove

  Oi! Dette var jo en fin oversikt. Skal ikke se bort i fra at jeg begynner å se litt nærmere på det som står her en dag 🙂 Selv om jeg selvfølgelig har lest alt / det meste før.

  • Kjersti

   Tove: Denne oversikten har vært her lenge, men den er nok kanskje lett å overse. Du har nok lest det meste før, men av og til er det greit å friske opp litt 🙂

   • Tove

    Ja jeg vet jo at du har noen emneknagger eller hva det heter i toppen, men det blir til at jeg aldri ser på de. Nå gjorde jeg det på denne.

    • Kjersti

     Tove: Jeg vil kalle det menyer. Emneknagger er mer det som ligger i bunnen av hvert blogginnlegg. Men uansett: koselig at du stakk innom og tittet, og at det var interessant 🙂

     • Tove

      Meny, det har du selvfølgelig rett i. På bloggen min kalles det sider, tror jeg. Har noen, som jeg aldri ser på, men syns er kjekke å ha likevel. Da vet jeg hvor jeg har det som står der. Tror jeg skal lage meg en samleside der jeg kan kopiere inn linker tur-innleggene mine. Det har jeg savnet.

      • Kjersti

       Tove: Det kalles nok sider internt i min blogg også, men jeg synes det er enklere med menyer 😉
       Er ikke så ofte jeg går gjennom mine heller, men da dukker det opp morsomme ting når jeg først stikker innom. Burde bli litt flinkere til å oppdatere noen av de, ser jeg.

Det er så koselig å få kommentarer, så legg gjerne igjen noen ord :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.