Adjø april

Adjø april

Hvor fort forsvant april, da? Sikkert fordi sola kom, snøen forsvant og det plutselig ble vår!

Månedens høydepunkt:
Uten tvil dagsturen til Läckö-Kinnekulle-eventet og gåturen på Hindens rev. En lang dag, så absolutt, men fullpakket med fine opplevelser var det verdt det fra ende til annen.

Månedens nedtur:
Du vet når du har planlagt noe og gledet deg til det en stund? Og så må du avbryte, kanskje allerede før du har startet eller når du ikke har kommet så langt. Sånn følte jeg det da Eileif, Nairo og jeg skulle gå en ny runde ved Ulveholtet. Den myra og den elva tok helt knekken på meg, og jeg var så skuffa over at det ikke ble en lang skogstur i vårværet.

I ettertid har jeg tenkt at vi kunne jo ha fortsatt på turen når vi kom bort til den blåmerkede løypa, men jeg var altfor sliten til å gå 6-7 km til. Så jeg får heller trøste meg med at vi har en fin tur i vente.

Månedens bøker:
Det ble en bok i april også, Clive Cusslers Medusa:

Omtalen finner du her.

Månedens hverdagsøyeblikk:
Nå er det vel ikke hverdagslig å skade seg på cachetur, jeg vil ikke skremme bort dere som vurderer å begynne med geocaching. Men når det er varmt og man har tatt av seg fleecejakka eller dratt opp ermene, og man skal finne den å så vanlige pet i gran, er det lett å bli seendes slik ut:

Det går mer på å tenke seg om før man stuper med armene først inn i et nåletre :D

Månedens Nairo:
Det er ikke lett å ta bilder av Nairo når han først har bestemt seg for å ikke se i min retning. Han har også blitt altfor vant til alle de rare lydene jeg lager for å få oppmerksomheten hans, så de gjør ingen nytte lenger. Da får man for eksempel slike bilder:

Nei, vil ikke se på deg såh!

Månedens shopping:
Egentlig gidder jeg ikke lenger å gå på klesshopping, det sparer jeg til neste tur til Personal Shopper på Ski storsenter. Men jeg gikk forbi KappAhl, fikk øye på denne buksa oppe på veggen, og falt pladask. Og den er like komfortabel å ha på seg som den er vakker å se på!

Og ikke er den dyr heller, løp og kjøp!

Månedens strikketøy:
Jeg har jo hatt lyst til å strikke noe i lengre tid, men jeg har ikke klart å bestemme meg for hva. Jeg holder forsåvidt på med et håndkle, men jeg er dritt lei mønsteret og dritt lei tynne pinner. Jeg har også egentlig gitt meg selv shoppestopp på garn, for jeg har mer enn nok liggende. Bomullsgarn til kluter og håndklær, ullgarn til skjørt, Nairo-garn jeg ikke aner hva jeg skal strikke av, angorakaningarn jeg skal strikke pulsvarmere av. Men ingenting har fristet.

Tidlig forrige uke så jeg garnius.no hadde tilbud på en strikkepakke på noe jeg umiddelbart forelsket meg i, men jeg hadde jo gitt meg selv shoppestopp! Sukk… Spurte Eileif om han synes det var greit at jeg brukte noen hundrelapper, og han sa ja. Spurte ei venninne om fargevalget jeg vurderte, og hun sa ja. Så nå er jeg i gang, og jeg storkoser meg!

Jeg kommer til å trenge monteringshjelp når jeg er ferdig, heldigvis kjenner jeg mange flinke strikkere.

Og sånn bare for å ha sagt det: Eileif bestemmer ikke over pengene våre, men vi har felles økonomi, og da er det greit å være enige :)

Månedens naturbilde:
Det bare MÅ bli et bilde fra Hindens rev, og det var vanskelig å velge bare ett. Men det ble dette:

I morgen er det mai! Fire uker med kortere arbeidsuker står foran oss, og mange planer jeg gleder meg til!

8 Replies to “Adjø april”

 1. Jeg synes ikke april har gått fort, men plutselig er det september.. Månedene som kommer nå er slike som bare forsvinner :(
  Jeg skal strikke igjen også, må bare vente på noe.. og det er ikke garn :P
  Nydelige farger du har på strikkingen ;-)

  1. Heidi: Jeg synes april har gått ekstremt fort, det var jo påskeferie her om dagen! Og ja, mai, juni, juli og august kommer til å være over i morgen eller noe sånt…
   Hmmm…pinner? Knapper? Glidelås? Mønster?
   Det synes jeg også, tusen takk for hjelpa :D

   1. Strikkepinner.. som var umulig å få tak i, annet enn på ebay! Så det tar vel sin tid! Glidelås er noe jeg aldri kommer til å gjøre noe med, aldri!
    Bare koselig, glede meg til det ferdige resultatet :-)

    1. Heidi: Herlighet, er det strikkepinner i str. 30 du skal ha? Strikke pledd med chunky garn? :D Har aldri prøvd å montere glidelås i strikka plagg, men siden jeg nekter å klippe i strikka plagg, kommer jeg heller aldri til å prøve ;)
     Er veldig spent på størrelsen jeg da, fargemessig ser det veldig bra ut, og det går unna når jeg først setter meg ned med det :)

     1. Vent å se.. Jeg ble litt forbauset da jeg ikke fant i Norge ihvertfall, og irritert.. Det tar som oftest lit lenger tid når man bestiller fra det store utland.
      Ja størrelse kan være litt spennende, strikket du prøvelapp..? Det bø du gjøre, men når det er sagt, jeg har vel gjort det en eller to ganger :P Det er så kjedelig, men det er jo enda mer kjedelig å bomme veldig på størrelsen.
      Det jeg har gjort er å ta strikkingen over på to rundpinner et par ganger underveis, og legge på noe jeg vet passer, så får jeg ikke en veldig stor overraskelse helt på slutten.

      1. Heidi: Det tar sin tid fra utlandet ja, og når man har veldig lyst på noe, er det fryktelig kjedelig å måtte vente så lenge. Tiden går jo så sakte!
       Prøvelapp? Jeg har finsk lapp, holder det? :p Nei, prøvelapper er sjelden jeg gidder å strikke. Ender det med at det ikke passer, finner jeg helt sikker noen den passer på.

 2. Du har verkligen gjort mig nyfiken på geocaching.. Och hindens rev har jag aldrig varit på fast vi varit så nära både från land och sjöss. Däremot är ju trakterna ett kärt besöksmål, Kållandsö och Läckö slott, Kinnekulletrakten med medeltidskyrkor och underbar natur. Men nu är Hindens rev ett nytt mål.

  1. Inger: Så bra! :) Er bare å prøve, og geocaching gjør man i det tempoet man liker selv. Om du vil finne 1 om året eller 1000, er helt opp til deg :)
   Jeg vil helt klart tilbake til området for å se både slott og gamle kirker. Utrolig fint der, og jeg rakk jo ikke så se så mye. Kos deg på Hindens rev, det er helt fantastisk!

Comments are closed.