Nye grublerier

Det ble ikke noe av det taket. Mannen som var her mente at det ikke var noe å reparere, men de kunne godt ta hele taket da, “bare” 150.000-200.000,-. Jadda, akkurat som jeg har det liggende og slenge. Så da må vi finne på noe annet lurt for å få til et bryllup neste år… Trengte vel ikke akkurat dette nå, hadde ønsket at den delen av taket som vi hadde lekkasje i skulle bli fikset til maks den prisen jeg hadde sett for meg, så hadde alt vært i boks. Men sånn gikk det ikke. Har en mulig plan da, må dessverre bare gruble litt til på den først for å få det til å gå opp.

Denne katten vi hadde på besøk for en stund siden har vi ikke sett noe til igjen, før i dag. Men ett eller annet har skjedd med den, for den var veldig skvetten i dag, og langt fra like lysten på kos. Så det ble en aldri så liten nedtur gitt, ikke noe moro. Hadde jo sett for meg kos på fanget igjen, men det fikk jeg ikke. Der har du forskjellen på katter og hunder. Hørte en bra beskrivelse på Animal Planet i dag: Dogs have owners, cats have servants. Stemmer det altså 🙂

{minsignatur}

20 Comments

 • Siv Anita

  Er det mulig? Gikk det ikke ann å fikse taket der det var gått i stykker? En som var interresert i å tjene penger, eller har dere et sabla svært hus?

  Går det ann å få noen andre til å se på saken?

  • Kjersti

   Huset er relativt stort ja, og i tillegg er det veldig bratt tak, så det blir mye tak. Det går an å reparere der vi hadde lekkasjen, men han mente det ikke var noen vits. Årsaken til at vi fikk lekkasjen, er antagelig at snøen blåste inn under taksteinen og dermed forårsaket lekkasjen, og det er sånt som skjer “once in a million”. Hele taket bør byttes, men det var ingen hast.

   Det går selvsagt an å få andre til å se på det, men jeg vet ikke hvem fler som driver seriøst med tak her i by’n. Og jeg ga liksom opp taket litt jeg nå da.

   • Siv Anita

    Byggmakker er jo store på takdekking, er de ikke? Mener de driver og aventerer med gratis tak-sjekk!!! Høre med dem?

    • Kjersti

     Du har så rett, så rett, jeg sjekket hjemmesiden nå, og de kommer visstnok med uforpliktende tilbud, så det går absolutt an å høre med de. Men de holder til langt unna her da, artig nok fikk jeg opp at to av de nærmeste butikkene befinner seg på andre siden av Oslofjorden, nemlig i Larvik og Stavern 😉 De andre to nærmest er på Hvaler og i Degernes. Spørs om de drar så langt som hit da, er jo minst halvannen times kjøring for de, og jeg kan ikke akkurat ta med taket til butikken 😉 Men jeg skal sjekke! Tusen takk, snuppa!

     • Siv Anita

      Og så kom jeg til å tenke på, med min delvis fungerende hjerne; dere som bor så nært grensen; finnes det ingen svensker som kan fikse tak for svenske priser?

      KLEM

      (Jobbes for bryllup i Halden til neste år, her i nord også!!! he, he)

      • Kjersti

       Det gjør det helt sikkert, men der er jeg usikker på reglene når det gjelder å leie folk fra andre siden av grensa, moms og toll og sånt.

       Veldig godt å få hjelp, alle tips tas i mot med stor takk, alt for å få til bryllup 🙂

       Klem! 🙂

 • Frode

  Kanskje kjekt å få en mann til å titte på taket? Alltid kjekt med 2 synespunkter…

  -Frode

  • Kjersti

   Flere uttalelser er aldri feil, det har vi vel lært etter årevis med amerikanske såpeserier på tv *ler* Men jeg vet ikke om fler som driver seriøst med tak her i by’n, vet du om noen? Og som eventuelt ikke tar særs godt betalt bare for å titte? Jeg ga liksom opp taket litt etter beskjeden i dag jeg da.

  • Kjersti

   Skal litt for å ta deg igjen nå ja, akkurat denne kommentaren din er vel på grensen for hva som kan beregnes inn i “konkurransen” 😛

   • Siv Anita

    Men har du hørt om sånn “sort/hvitt” arbeide? Sånn over grensa uten toll og tull? Må da for svarte svingene finnes håndtverkere i Halden som kan hjelpe deg uten å FLÅ dere?!?! Hva med en annonse i lokalavisa?

    “Takdekker søkes til takreperasjon! Befaring og pris ønskes snarest!!!”

    Noen må det da være der? Hvor komplisert er det å fikse en lekkasje i et tak? Jeg mener; jeg og Harald (er ikke snekkere) og fikk lagt nytt tak på hytta en sommer for noen år siden…. Prima, tett tak!!!

    Og denne kommentaren er ikke i grenseland, sannt? he, he

    • Kjersti

     *ler* Ja, jeg har hørt om sånt arbeid 😉 Men her skal du få et godt eksempel på pessimisten Kjersti: hvis jeg ikke fikser taket etter boka, men gjør litt sånn utenom reglene og ikke har noe papirer på det, og så får jeg en gigantlekkasje som må gå på forsikringa, så får jeg ikke dekket det fordi det er gjort ufaglært og/eller uten papirer. Det tør jeg ikke skjønner du…

     Jeg prøvde meg jo på mittanbud.no, han som ringte da har jeg skrevet et helt blogginnlegg om tidligere, så sånt forsøker jeg ikke igjen.

     Taket lekker jo ikke nå, og han som var her i går sa at så lenge det ikke kom inn vann under det forferdelige uværet vi hadde her natt til i går, så er det ingen fare. Taket er tett pr i dag, men det er gammelt og bør byttes totalt med tiden (jeg skal bare vinne i Extra først). Så jeg skal høre med Byggmakker, og så har jeg plan B nesten ferdig utarbeidet i hodet mitt 🙂

     Nei, den er absolutt ikke på grensen *ler*

     • Siv Anita

      Du… kom til å tenke på en historie… her for noen år siden, så begynnte det å dryppe fra kjøkkentaket hos mamma og pappa, gangske nytt hus, så de forstod ingenting… Pappa måtte opp på kvisten for å se, og ropte etter mamma; jeg trenger snøskuffel!!! De bar ut bøtte på bøtte på bøtte med snø… Hadde aldri skjedd før, aldri siden. Kjøkkentaket ble så skadet at det måte skiftes.

      Kluet var at taket var ikke skadet, slik de trodde, men vindrettninga hadde vært SÅ spesiell at snøen på finurlig vis hadde blåst i bølger opp gjennom ventilasjonen (raftekassebord eller noe sånnt), og kommet inn på kvisten og lagt seg i en fin-fin dunge akkurat over kjøkkenet!!! D.v.s. fløyet forbi to soverom og landet på kjøkkentaket!!!

      Eneste “reperasjonen” som ble gjort der, bortsett fra det åpenbart ødelagte kjøkkenskapet, og bære ut all snøen; var at det ble satt opp flere lag med netting for å forhindre noe lignende skulle skje igjen!!!

      Tror dette er 9-10 år siden, og huset var rundt 20 år da!!!

      Snodig med vindens krefter….

      NB! Mitt anbud er bare tull! Prøvd meg der flere ganger, og konkludert med ; bare tull!!!! Lokalavisa leser alle!

      Klem

      • Kjersti

       Det er nok noe sånt som har skjedd her også, den vinteren vi hadde nå sist var jo helt utrolig. Vet du nøyaktig hvor nettingen ble lagt? Mellom bjelkene vil jeg tro (der isolasjonen ligger), men jeg har jo null og niks peiling på sånt. Godt at det ikke var mer alvorlig da, selv om det er mer enn nok jobb å bytte tak og skap…

       Klem 🙂

   • Siv Anita

    Nå skal du høre…. De måtte da altså plukke ned alle raftekassebordene i sørveggen. Det viste det seg at det ikke var noen netting. Så de la tre lag med netting (begrgna til dette formålet), i stedet for ett lag, som alle andre gjør, og spikra opp nye raftekassebord!!! Problem løst!!! Det får dere også til en helg!!!

    KLEM

    P.S! Venter i spenning på plan B eller C ang bryllup!!!!

    Og “gnisse-fritt” utstyr til te’en din er på vei i posten!!!! 😉

    • Kjersti

     Tusen takk for forklaring på taket! Skjønner akkurat hva du mener, og skal ha det veldig langt frem i bakhodet 🙂

     Alle planer ang bryllupet blir avslørt i morgen, nå er jeg så sliten at jeg ikke orker å blogge et eneste ord…

     Søte snille deg! Tusen tusen takk! Jeg spøkte jo bare når jeg sa at du måtte lage det og sende meg det da, det var jo bare et forsøk på å få deg til å forstå hvor lite nevenyttig jeg er 😉 Gleder meg!!!

     Klem 🙂

     • Siv Anita

      Gleder meg til i morgen og høre om bryllupsplaner eller ikke!!!

      Og jeg ELSKER å lage duppedingser av naturmaterialer…. den kommer til å funke fint som fy!!!!!

      Og NÅ skal det noe til å slå meg på kommentarstatistikken!!!! *GLIS*

      he, he

      Klem

      • Kjersti

       Ikke gled deg for tidlig da 🙂 Men jeg gleder meg til å prøve ut den røretingen! Må ikke være så snill med meg…

       Du får allerede nå pønske ut hva du vil at ditt vinnerinnlegg skal handle om eller om du vil være gjesteskribent her, for jeg tror ingen slår deg denne gangen 😉

       Klem!