Shopping i sommer

De som kjenner meg, vet at jeg er veldig fornuftig med penger. Et par tiår med dårlig råd har lært meg å ikke bruke penger på ting jeg strengt tatt ikke behøver, selv om jeg alltid har tillatt meg å “sløse” litt et par ganger i året, bare for å holde meg motivert til å spare ellers. Og med “sløsing” mener jeg å kjøpe f.eks. en genser jeg har lyst på, selv om jeg strengt tatt ikke trenger en genser til.

Nå har jo Eileif hatt vikariat siden før jul og nå har han jo sommerjobb på samme sted, så økonomien har vært litt mindre trang. Det har resultert i at vi har kunnet unne oss noen ting vi normalt ikke ville ha kjøpt, pluss at vi har fått overført en god sum til sparekonto for de større kostnadene vi vet kommer før eller senere.

Så hva har jeg shoppet? Nå skal jeg ikke vise alt, men her er noen utvalgte godbiter:

Fjällräven Vidda Pro Turbukse
Når en turbukse er så rød og fin som denne, er det klart at den roper etter å bli kjøpt:

1 FjällrävenDet skal sies at den er litt blassere i rødfargene enn det ser ut som på bildet, men jeg elsker den! Og når den i tillegg var på tilbud, slo jeg til. For jeg hadde ikke kjøpt den til prisen den har nå.

I tillegg har jeg kjøpt to topper fra Stormberg, her og her. Rosa! Passer ikke så godt til den fine røde turbuksa, men man har da andre bukser man kan bruke toppene til 😉

Cubus er en butikk jeg sjelden er innom, da jeg synes mye av klærne deres har en merkelig passform som ikke passer på min kropp. Men da jeg var på jakt etter tynne kosebukser til bruk nå på sommeren og kom over denne, da slo jeg til. Og jeg har ikke angret et sekund!

2 CubusJeg har faktisk kjøpt 3 av denne, lys grå, mørk grå og sort. Elsk! Myk, tynn, behagelig, komfortabel.

Tidligere i år fylte butikkjeden Vita 35 år, og de hadde en konkurranse på Instagram hvor 5 vinnere ville vinne gavekort på kr. 3.500,- hver. Jeg ble med for moro skyld, selv om jeg egentlig tenkte at jeg ikke ville fortjene å vinne, jeg som bryr meg så lite om make-up og slikt. Men jaggu vant jeg!
Vi har to Vita-butikker i Halden, og hun som driver butikken på Halden Storsenter er et unikum av ei jente. Superkoselig, ekstremt kunnskapsrik og serviceminded til tusen og tilbake. Så med et gavekort på den størrelsen fant jeg ut at jeg skulle prøve meg frem i hudpleie-verdenen, og hun har penset meg inn på produkter fra Ole Henriksen. Ekstremt dyre produkter i min mening, men jeg ser jo at de gjør en forskjell, og når de i tillegg er utrolig drøye i bruk, blir ikke den reelle kostnaden så høy i lengden.
Jeg har noen kroner igjen på gavekortet og et par produkter til jeg ønsker å prøve, jeg må bare få brukt opp det jeg har fra før. Og hvis de siste produktene er like bra som de andre jeg bruker, tror jeg at jeg har fått satt sammen en serie som fungerer bra for meg, og jeg har fått laget en rutine som jeg faktisk orker og gidder å følge. Tommel opp for dét, og trenger du noe som helst innen skjønnhet og velvære, er Vita på Halden Storsenter stedet å gå!

Husker dere innlegget om ny sofa? Etter mye om og men, etter å ha dratt ned og sett på sofaen en gang til, bestemte vi oss i forrige uke for å bestille den øverste sofaen i innlegget jeg linker til. Men da viste det seg at stoffet var gått ut av produksjon, og tilsvarende stoff også var gått ut av produksjon, så den eneste modellen de kunne selge meg var utstillingsmodellen. Den passer ikke inn her hos oss, så da ble det ingen sofa i denne omgang. Helt greit sånn egentlig, selv om jeg var klar for ny sofa.

Det siste jeg vil ta med i dette innlegget, er også noe jeg ikke har kjøpt (i likhet med sofaen), men jeg grubler veldig. Mitt trofaste Nikon D80 begynner å dra på årene, og jeg synes ikke bildene blir like bra som tidligere. Det er mer vanskelig å få fokus på bildene, jeg kan ikke lenger velge hvor jeg vil ha fokus (f.eks. ved bruk av macroprogrammet), og det er noe som er løst inni der, for det skrangler litt. Jeg husker ikke når jeg kjøpte det, men det må være rundt 10 år gammelt om ikke mer, og det har vært med på mye.
Så nå sikler jeg på dette, et Nikon D7100:

3 NikonDet er fryktelig mye penger, og man kan argumentere med at jeg har både mobil med kamera og et kompaktkamera, men for meg blir det forskjellig bruksområde på disse tre typer kameraer. I tillegg kan ikke fargegjengivelsen på kompaktkameraet måle seg med det i et speilrefleks, spesielt på bilder tatt innendørs.
Jeg har nesten hele summen på sparebøssa mi, penger jeg sparer til nettopp slike ting som dette. Eileif har tilbudt seg å gi meg restbeløpet som forskudd på bursdagsgave, men jeg synes restbeløpet er altfor høyt som bursdagsgave. Jeg kan også ønske meg penger til bursdagen min, kjøpe kameraet nå og legge pengene jeg får i gave inn i det vanlige husholdningsbudsjettet for å veie opp for det jeg har brukt. Samtidig har jeg bestemt meg for å ønske meg penger til nytt kjøkkenservise. Så nå går dagene med på å argumentere frem og tilbake for meg selv. Kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å bruke så lang tid på denne stille argumenteringen at tilbudet jeg linker til er over, og avgjørelsen dermed har blitt tatt av seg selv. Har dere noen gode argumenter for eller imot, kom med de!

Jupp, dette var altså litt av min shopping, litt av min ikke-shopping og litt av min kanskje-shopping i sommer. Har dere shoppet noe dere er ekstra fornøyd med i det siste?

6 Comments

 • Heidi

  Så moro å vinne et slik gavekort ? Stort sett så er det “alle andre” som vinner.
  Dumt med sofaen, men plutselig dukker det opp en annen, som er bedre og flottere ?
  Jeg hadde nok kjøpt kamera nå hadde jeg vært deg, om jeg hadde hatt muligheten til det. Tenk på alle fargene til høsten.. Og så morsomt med nytt kamera.
  Jeg er så spent på mitt at det første jeg kommer til å gjøre når jeg kommer hjem er å ta ut minnekortet (som forhåpentligvis er i kamera, har ikke turt å sjekke ennå), og sette i datamaskinen.

  • Kjersti

   Heidi: Ja, det var veldig overraskende og veldig moro! Og når jeg først hadde mulighet, var det gøy å få testet ut produkter jeg ellers aldri ville tatt meg råd til å kjøpe.
   Litt dumt var det, men også helt greit. Klart det dukker opp en flottere sofa! 😀
   Det er alltid moro med noe nytt (selv om jeg alltid får fryktelig dårlig samvittighet ovenfor den tingen jeg slutter å bruke :'( ), men det sitter en liten tulling på den ene skuldra mi og sier at det er fryktelig masse penger… Og så sitter det en på den andre skuldra mi og sier at det er jo tilbud! Men takk for argumenter, jeg tar de med i betraktning 🙂
   Herlighet, har du ikke sjekka ennå??? Jeg håper inderlig at du ikke kommer med et blogginnlegg hvor det står at du ikke hadde minnekort i! Herlighet, så tragisk det hadde vært! Du må uansett skrive hva slags kamera det er, så jeg kan lese litt om det 🙂

   • Heidi

    Tullingen på ene skulderen tar du bare å gir et lite dytt, så faller den ned ?, og da kan du bare kjøpe kjøpe ?
    Jeg tør seriøst ikke sjekke, kjøpte nytt minnekort til kamera, men var ikke i “humør” til å ta bilder før vi dro, så det ble liksom ikke noe av noe. Knapt nok jeg vet hvor man trykker for å ta bilde.. Det er et Sony a”her er noen tall” kamera, skal sjekke senere. Kan så lite om slik, så husker ikke, men vet det har gjort det bra på tester.. Men jeg krysser fingrene og tar flere bilder ?

    • Kjersti

     Heidi: Den er sta, den jæ…. :p
     Kjæra nånn…jeg krysser alt jeg har for at det er et minnekort i!!! Og så leser jeg om det når du har funnet ut tallene 🙂

 • Eva

  Hade köpt kameran på tillbud ( gjorde ju nytt kamera inköp själv i vintras )
  Soffa hade köpt på IKEA ( Eketorp ) urskön att sitta i, avtagbar och tvättbar klädsel ( som är jättelätt att få på och av )
  Porslinet. …..tja… prova Gårdsbutiken….;)

  • Kjersti

   Eva: Det er det jeg tenker også, det tar antagelig lang tid før et sånt tilbud kommer igjen. Samtidig er det mye penger…
   Jeg har tittet litt på Ikea, men har så langt ikke funnet noe jeg har falt for ordentlig. Skal titte mer 🙂
   *ler* Joda, det er absolutt et alternativ, men det du har i butikken er ikke akkurat min stil dessverre 🙂