To the other side

Jeg fikk min første mobiltelefon i 1997. Markedet var ikke stort da, og veldig mange hadde akkurat den samme telefonen, nemlig denne:

Nokia 1610

Bildet er lånt herfra.

Opp igjennom årene har jeg hatt mange telefoner, alle Nokiaer, her er et lite utvalg:

5310 (bilde lånt herfra): en absolutt favoritt!
6500 slide (bilde lånt herfra): robust og veldig fancy med børstet stål.
6300 (bilde lånt herfra): også en god telefon, men jeg husker jeg mistet den i gulvet x antall ganger, så det kom støv inn under skjermen.
6720 classic (bilde lånt herfra): denne kjøpte jeg fordi jeg ville ha GPS på telefonen for å starte med geocaching. Generelt sett en elendig telefon med en elendig GPS, men jeg må allikevel takke den for å ha fått meg igang med geocachinga 🙂
3510i (bilde lånt herfra): husker at tastene var ekstremt vanskelig å venne seg til, veldig myke og geleaktige.

For 2 eller 3 år siden kjøpte jeg denne:

Nokia N8
Nokia N8

Bilde lånt herfra.

Jeg skulle jo egentlig ikke ha smarttelefon og heller ikke telefon med touchskjerm, men jeg klarte ikke helt å dy meg. N8 har vært en god telefon, og den har tålt mye. Men siden denne telefonen har operativsystemet Symbian, så har den ikke hengt helt med når det gjelder apper. De få appene som finnes blir ikke oppdatert, og telefonen har generelt blitt tregere og mer hakkete. Så siden i høst har jeg grublet på ny telefon. Jeg ønsket meg penger til både bursdag og jul, og jeg har lest mobiltester opp og i mente. Jeg har spurt Facebookvenner om tips, og jeg har sett på utseender og funksjonalitet.

Jeg vant jo et Samsung mini-nettbrett på jobb i høst, og det har vært med på å påvirke meg i den retningen jeg nå har tatt. For jeg føler meg som en sviker ovenfor Nokia og mitt 18 år lange forhold til de, men en Windowstelefon var ikke aktuelt. Så i dag har jeg tatt det store steget og gått over to the other side, nå har jeg denne liggende ved siden av meg:

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Elkjøp hadde den på kampanje 2. og 3. januar, men først i dag fikk de den inn på lager. Og etter å ha trykket litt på den, lastet ned en del apper og endret litt på innstillinger, så er jeg glad for at jeg har blitt vant til menyoppsettet fra nettbrettet, ellers hadde jeg slitt adskillig mer og bannet mye høyere.

Den lange ventetiden fra 2. januar til i dag har tatt bort det meste av gleden ved å skulle kjøpe ny telefon, men det blir helt sikkert veldig bra når jeg venner meg til den og får den sånn som jeg vil ha den 🙂

6 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg husker min første mobil, den var tung.. en Motorola, tykk som f. Ellers husker jeg noen få, har hatt mange merker, men 3510i husker jeg godt, jeg “elsket” den, det var tider det..
  Godt å høre at du kom til fornuft :p Husker da du kjøpte den forrige, men ikke så lett å endre merke når man har vært vant til det samme i mange år.
  Jeg har aldri hatt Samsung, en av grunnene er at “alle” har den, så da skal ikke jeg ha den, veldig fornuftig.. sikkert en god grunn til at så mange har den 🙂
  Jeg har jo lagt min elsk på HTC, men de har liksom kommet litt etter siden sist jeg kjøpte, så håper min holder en stund til, har faktisk reparert den også. Har en mistanke om at jeg må finne et annet merke neste gang.

  • Kjersti

   Heidi: Mammas første var også tung, men den gikk under kategorien ikke-så-veldig-flyttbar-mobil 😉 Men mange av de gamle mobilene var veldig gode, og de ble laget for å vare lenge.
   Jeg har vært veldig fornøyd med N8’en, men nå følte jeg meg totalt akterutseilt og veldig lite oppdatert. Men ja, det gjorde litt vondt å droppe Nokia. Og nå eksisterer jo egentlig ikke varemerket Nokia lenger, nå heter de jo Windows-telefoner.
   Det er mange nye HTC’er som får bra score på tester, så det er ikke så sikkert at du må bytte merke neste gang du må bytte mobil 🙂

   • boerboelheidi

    Jeg er vel på tredje året med min nå, tror jeg.. HTC har nok kommet litt etter de andre “store” nå 🙁
    Når jeg engang skal ha ny mobil skal jeg ha en som er vanntett, så får bare se hvor lang tid det går..så lenge den jeg har fungerer går det greit, den har det jeg trenger og litt til 🙂
    Men det er da morsomt med ny mobil 😀 Apper og alt annet..

    • Kjersti

     Heidi: Kommer an på hva du er på jakt etter, jeg tror fremdeles HTC fint kan konkurrere med de andre 🙂
     Så lenge mobilen funker, er det jo ikke noe vits å bytte den ut. Men ja, det er litt moro med ny mobil, bare man får lagt inn alt nødvendig på den først. Er litt jobb også 🙂

 • Kari

  Kjøpte meg ny telefon til jul jeg også. En xperia. Det er litt vanskelig, men heldigvis så likt pcn at det går lell. Det verste er egentlig å ringe. Eller – når man ikke egentlig vil ringe men gjør det likevel…
  :-).

  Det er moro med nymobil da. Kameraet og filmmuligheten er supert! GPS … hm, mon tro om den har det. Jeg finner det vel ut en vakker dag.

  Kos deg med nytelefon!

  • Kjersti

   Kari: *ler* Det å ringe når man ikke vil er en problemstilling som kom samtidig som de faktisk bærbare mobiltelefonene kom, for jeg vet ikke hvor mange lommer og vesker jeg har snakket med i løpet av årene 😉
   Absolutt moro med ny telefon, er jo så mye å utforske og kose seg med! GPS har Xperiaen helt sikkert, de fleste smarttelefonene har det. Så da kan du kanskje prøve deg på geocaching, og du kan registrere turene du og hundene går på Endomondo, og masse annet moro 🙂
   Takk det samme!