Nordens Ark

I dag har jeg lyst til å reklamere litt for Nordens Ark. Nordens Ark er en dyrepark som arbeider for å redde og bevare utrydningstruede arter, og den ligger like ved Smögen på Sveriges vestkyst. Dere som har fulgt bloggen min lenge, vet at jeg har vært på Nordens Ark mange ganger, tror det er rundt 10 ganger nå. Parken er veldig godt tilrettelagt for både barn, barnevogner og rullestoler med både gruslagte gangstier og trebroer gjennom hele parken, og har man litt tålmodighet, er det ikke vanskelig å få sett de fleste dyrene.

I Lantgården har de eldre utgaver av husdyr som kyr, griser, sau, geiter, gjess, høns og hester med mer. Her kommer du virkelig tett på dyrene, jeg har opplevd en gang å være tetter på en gås enn jeg hadde lyst til 🙂 I den ville delen av parken er det rovfulger, rød panda, villkatter, ulv, amurleopard, snøleopard, jerv, oter, sibirsk tiger, gaupe og masse mer. Halvveis på rundturen ligger Varghuset. Her kan man på sommeren kjøpe en matbit og noe å drikke eller man kan sitte ute og nyte medbragt. Varghuset har vinduer ut mot innhegningen til ulvene, så er du heldig kan du oppleve å bare ha et tynt vindu mellom deg og en av ulvene.

Jeg bruker fint 4 timer på denne rundturen (ca 3 km), gjerne mer også, og det er vel verdt hvert eneste steg. Mitt tips er å unngå høysesongen hvor du omtrent må stå i kø for å få sett dyrene, jeg liker meg best der på våren og høsten. Har ennå ikke fått vært der på vinteren, men skal absolutt ned en gang og se dyrene i snøen. Jeg har også vært støttemedlem i flere år.

Nordens Ark har ca 100.000 besøkende hvert år, har åpent hver dag året rundt fra kl. 1000, og Kronprinsesse Victoria er parkens høye beskytter.

Her er link til parkens hjemmeside.

Her er link til parkens Facebookside (bli medlem!).

Her er link til en artikkel om parken fra klikk.no

Gleder meg til å høre om deres besøk der!