Augustboka

Hadet bra, august og sommer, velkommen september og høst. Hvor i alle verdens dager ble august av? De 31 dagene forsvant veldig fort, altså. Nå blir det tidligere mørkt, kjøligere på kvelden og natta, og forhåpentligvis fine dager med lite nedbør.

Lesing gjør jeg uansett bare ved leggedags. Igjen har jeg bare klart å lese ferdig én bok på en måned, det er mange tykke bøker i bokstabelen min! Boka jeg leste i august heter Frels oss fra det onde, og er skrevet av David Baldacci:

Evan Waller har skapt en formue på sin vilje til å kjøpe og selge alt – og alle. Nå har Waller startet en ny virksomhet, som kan føre til millioner av dødsfall. Men den mystiske agenten Shaw er i hælene på ham. Shaw skal forhindre at den endelige avtalen går i boks. Plutselig dukker en ukjent agent opp, og hun har sin egen agenda. Uvitende om hverandre blir de dratt inn i en dødelig duell i jakten på samme mann.

Og min omtale og terningkast er som følger:

Dette er absolutt en god bok. Mye spenning, interessant og psykologisk intrikat bakgrunn, gode personskildringer. Blir fysisk kvalm av skurkens tankemåte og tortur-planlegging, og da er det ingen tvil om at det er godt beskrevet.
Det som drar litt ned for meg er at jeg synes det til tider blir litt langtekkelig, og at det er litt for mange mennesker i forskjellige grupperinger å forholde seg til.
Terningkast 4.

 

2 Comments

  • Tove

    David Baldacci er en forfatter jeg har lest flere bøker av. Nå begynner det å bli lenge siden, men mener å huske at jeg likte bøkene hans godt. Hadde jo ikke lest flere bøker hvis jeg ikke gjorde det. Denne boken har jeg ikke lest.

    • Kjersti

      Tove: Han er absolutt en god forfatter, men det mangler det siste lille for å krype oppover på terningskalaen min. Han har en evne til å beskrive godt, egentlig litt lik Stephen King på det området, men når jeg innimellom kjeder meg når jeg leser, da blir det ikke toppscore.