Avslutning av prosjekt Ukens utsikt 2013

Etter en god del prøving og feiling klarte jeg å få satt sammen alle bildene fra ukens utsikt til en video. 100 % fornøyd er jeg vel ikke, men det blir jeg vel egentlig aldri med noe jeg lager selv, så da får jeg bare si meg fornøyd med det jeg har klart å få til. Jeg synes ihvertfall det var veldig artig å se alle bildene etter hverandre, og håper dere synes det er litt moro også 🙂

Det har vært veldig moro å ha dette årsprosjektet på bloggen, kanskje jeg skal prøve å finne på noen fler prosjekter etterhvert?

28 Comments

 • boerboelheidi

  Likte best bildene med myye grønt på 😀 For å ikke glemme der Eileif klipper plenen, og har så mye igjen..
  Har vært morsomt å følge med, tror ikke jeg hadde hatt “tålmodighet” til å gjøre det samme. Men synes så absolutt du skal finne på flere prosjekt 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Jeg liker best overgangen fra vinter til grønt i våres, det er da det er enklest å se forskjellen fra uke til uke 🙂 Ja, han hadde mye igjen den dagen, vi har mye plen her som han helst skulle sett forsvant under asfalt :p
   Det blir faktisk en vane å ta disse bildene hver søndag, så du skal nok se at jeg virrer rundt her til søndag med kameraet og lurer på hva i alle dager jeg skal gjøre 😉 Har du noe forslag til nytt prosjekt, så kom med det!

 • Kristina

  Det var veldig kjekt å sjå resultatet av prosjektet! Det er jo heilt fantastisk å sjå kor plutseleg det vart grønt! 🙂 Du må absolutt finne på fleire prosjekt 🙂

  • Kjersti

   Kristina: Så koselig! Ja, den våren kom ekstremt fort, men vi hadde jo en veldig varm periode da.
   Tips meg gjerne hvis det er noe du har lyst til at jeg skal ha som prosjekt 🙂

   • Kristina

    Eg likte den ideen til Tove om blomsterbedet!! 🙂 Den synst eg du må prøve deg på! Forresten må eg berre meddele at eg fann min fyrste cache igår 🙂 🙂 det var ikkje ein kjempestor prestasjon altså, berre ein sånn micro-sak 200 meter frå heimen. Det er jo fullt av by-cacher her i Bergen, men eg trur nok eg kjem til å fokusere mest på dei som ligg ute i naturen!! Men det er jo veldig greitt å starte med noko i nærleiken i starten synst eg, slik at eg får sett litt kva det går i 🙂

    • Kjersti

     Kristina: Blomsterbedet er absolutt en god idé, men jeg har så lite sommerblomster her. Får se om det i så fall blir et vårprosjekt. Ellers har jeg fått en idé jeg også, skal gruble litt på den og finne ut om den er gjennomførbar 🙂
     Jeg må innrømme at jeg har vært innom profilen din på geocaching.com og sett det allerede, og jeg satt med et stort smil om munnen da jeg så at du hadde et funn! Gratulerer!!! Ikke undervurder ditt første funn, det kommer du antagelig til å huske for alltid, og det er stor stas å signere nicket sitt for første gang! Jeg håper du jublet litt for deg selv da du fant den 🙂

     • Kristina

      Jepp, eg var faktisk veldig fornøyd med meg sjølv!! 🙂 Og på runden min med Heino idag så fann eg tre stykker til, og så lette eg etter ein fjerde utan hell.. Men den ser det ut til at fleire har hatt trøbbel med å finne i det siste, så eg logga DNF eg, så ser eigaren at det er endå fleire som har slite på den! :p hehe, artige greier dette her!

      No vart eg veldig spent på ideen din! Gler meg til å sjå kva du finn på!

      • Kjersti

       Kristina: Så bra, det skal du være! Gratulerer med 3 funn til, så moro! Og det å logge en DNF når fler har gjort det før seg er en veldig god følelse, da føler man ikke at man har mislykkes 🙂
       Det er helt stuerent å bare skrive TFTC i loggen, men alle cacheeiere setter pris på litt mer uten at plassering eller utseende blir røpet. Trenger ikke være en avhandling, men bittelitt om turen dit, om man måtte vente til mugglere (ikke-cachere) forsvant for å få logget, alt sånt er veldig verdsatt 🙂

       Vi får se, vi får se 😉

       • Kristina

        Ja eg har sett litt i loggar, og det er mange som skriv veldig mykje artig! Enkelte har ein heil historie på lur, og eg merkar at mange er skikkelig ivrige på å vera fyrst ute på ein cache – dei spurtar jo til fjells med èin gong det kjem ut noko nytt! hehe 🙂

        • Kjersti

         Kristina: For oss som har lagt ut cacher er det utrolig moro å få en god logg, man legger jo ned en del tid og kroner på å legge ut bokser 🙂
         Ja, det å få en FTF (First To Find) er det mange som kjemper om, og det er veldig moro å være først selv om det ikke gir deg noe annet enn gleden ved det 🙂 Jeg har noen FTF’er, men jeg har også tapt noen FTF’er på målstreken, f.eks. en hvor jeg var 2 meter for seint ute for å være først 😉 For å ha en sjanse på å få en FTF må du være premium member (koster ikke mer enn litt over en hundrelapp pr år) og så sette opp mailvarsling til f.eks. mobil slik at du får beskjed om nye utlegg så fort som mulig. Så kan du kaste deg i bilen og prøve deg du også 😉

        • Kjersti

         Kristina: Så godt å høre at du synes det er moro, det er hovedsaken 🙂

        • Ellen

         Jeg syns det er veldig kjekt å legge med ikke-avslørende bilder, også litt lengre logger om det er noe spesielt å fortelle 🙂 Hvis du ser i mine logger er det en veldig overrepresentasjon av Thorvald 😛 Han er liksom med på 9 av 10 cacheturer 😛

 • Tove

  Morsomt å se, Kjersti 🙂 Det som slår meg er at dere har utrolig lite snø! Ok, vi har jo heller ikke snø nå på slutten av året, men i begynnelsen av året hadde jeg trodd dere også hadde litt. Nei, du bor for langt sør og nærme kysten og svenskene 😉 Nå blir det spennende å se hva Nøve kommer opp med, hvis hun får satt sammen sin serie.
  Begynner å lure på om jeg skal sette i gang med det samme, men jeg er ganske sikker på at det kommer til å bli huller…
  Nytt prosjekt, hmmm, fantasien min er skrekkelig dårlig…. Bilde fra hver søndagstur, hver søndagscache, et litt kortere prosjekt kan være et av blomsterbedene dine, men da kanskje hver dag/ 3. dag i 3 mnd. Har du et fuglebrett eller fuglekasse som det er trafikk i så kan du jo ta bilde av den for å få fram livet der. Nei fantasien min altså…. :/

  • Kjersti

   Tove: Så bra! 🙂 Ja, det var veldig lite snø i 2013. Jeg husker det kom noe i romjula 2012, men mildværet gjorde at det forsvant ganske så fort. Og problemet her nede er at det ofte ikke er kaldt over lengre perioder, slik at den snøen som eventuelt kommer blir ikke nødvendigvis liggende mange dagene. Ja, jeg gleder meg til å se Nøves serie også, og hun snakker jo om å fortsette prosjektet ett år til, men da fra en annen vinkel 🙂
   Du trenger ikke å få huller, du kan bare ta bilde fra der du er, slik at utsikten blir en helt annen av og til. Kan være spennende det også 🙂
   Synes du har god fantasi, jeg! Takk for tips! Skal gruble litt på det og se hva det blir til 🙂

   • Tove

    Hullene er nok heller fordi jeg glemmer å ta bildet. Jeg har tatt bilde denne søndagen i hvert fall, men vet ikke helt om jeg greier/kommer til å følge det opp.

    • Kjersti

     Tove: Da må du lage en huskelapp på mobilen din som plinger hver søndag. Det er sånn jeg har klart å huske det gjennom 52 uker :p

  • Kjersti

   Gry Anett: Så bra at du synes det 🙂 Får litt mer helhet i det når man ser alle bildene etter hverandre istedenfor ett pr uke 🙂

 • Nøve

  Kjempebra, Kjersti! Dette var skikkelig moro å se.
  Jeg skal prøve å laste ned det programmet du anbefalt, men det er ikke sikkert det går på min gamle data. Alle 52 bildene er iallefall lagra 😉

  Jeg begynte faktisk å ta bilder av ett blomsterbed som jeg hadde store planer om å få til i løpet av sommeren, men greide ikke å fullføre det, gitt!

  • Kjersti

   Nøve: Så koselig at du synes det!
   Jeg har også en gammel data med gammelt operativsystem, og det programmet funker veldig bra hos meg, så det kan være du er heldig og får det til hos deg også 🙂 Og så er det jo ingen som sier at du må lage den snutten NÅ, gjør jo ingenting om det tar litt tid 🙂
   Bedre lykke neste år, det vil jo jaggu si i år det da 🙂 Er spent på om det dukker opp en ny utsikt hos deg i morgen!

 • Ellen

  Utrolig artig! Jeg har for lenge siden hatt lyst til å gjøre det samme, og håper jeg husker å starte i morgen 🙂 Vi er dessverre ofte lenge hjemmefra om sommeren, så da blir det et hull, men kan bli bra lell 🙂

  • Kjersti

   Ellen: Koselig å høre 🙂 Åh, gleder meg til å se!!! Og som jeg sier til Tove her, så trenger det ikke å bli hull. Ta utsiktsbilde der du er istedenfor, så blir det litt forandring også 🙂

 • Carina Josefine

  Jeg fikk nesten lyst til å flytte jeg nå! Jeg er jo særdeles lite glad i snø, men slike vintre som her skulle jeg nok taklet! Artig å se! Lurer litt på å stjele ideen din, med ett bilde i uka. Har litt lyst å dokumentere vekstfasen til minstevofsen på samme måten.

  • Kjersti

   Carina Josefine: Du er hjertelig velkommen! Nå skal det sies at vi av og til får litt mer snø enn det var i 2013, men normalt forsvinner den i så fall ganske fort.
   Å ja, det må du gjøre! En super idé 🙂

 • Siv Anita

  Så vanvittig koselig at du laget en film av det. Spesielt å se skiftningene fra uke til uke, det er da man virkelig ser hvor raskt naturen endrer seg.

  Vel utført jobb, Kjersti!
  Blir spennende å se hva ditt neste prosjekt blir! 🙂

  • Kjersti

   Siv Anita: Det var koselig å høre 🙂 Ja, det endrer seg fort, men det er også noen uker etter hverandre flere ganger i løpet av året hvor man kunne tro at jeg hadde brukt det samme bildet to søndager på rad.
   Takk! Vi får se, vi får se 🙂