Boka i mai

Det ble bare én bok i mai. Årsaken er nok at jeg begynte med den akkurat i månedsskiftet april-mai, at den er på over 300 sider, og at den jeg holder på med nå er enda tykkere.

Boka heter Post mortem, og er skrevet av Patricia Cornwell:

Post mortem

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Tilsynelatende tilfeldig og uten motiv, har en seriemorder kvalt tre kvinner på deres eget badeværelse. Det eneste fellestrekket er at mordene alltid skjer tidlig søndag morgen. Rettsmedisiner Kay Scarpetta jakter på morderen, samtidig som hun må verne om både sin egen karriere og sitt omdømme. Dette er forfatterens debutbok og den første romanen om Kay Scarpetta.

Omtale fra forlaget
Patricia Cornwells første roman om rettsmedisiner Kay Scarpetta. En seriemorder er på ferde i Richmond, Virginia. Tre kvinner er blitt mishandlet og kvalt i sitt eget soverom. Tilsynelatende finnes det ikke noe mønster. morderen synes å velge sine ofre helt tilfeldig. Men han slår alltid til om natten mellom fredag og lørdag. Så da Kay Scarpetta blir vekket av telefonen klokken 02.33 en lørdag morgen, mens det ennå er mørkt, vet hun at hun kan vente seg dårlige nyheter: Et fjerde offer er funnet.

Og her er min omtale:

En spennende bok! Godt beskrevne personer gjør at man føler man kjenner de, og det er lettere å leve seg inn i boka. Man kjenner på spenningen på om det vil komme flere drap, og hvem som blir rammet.
Det som trekker ned for meg er den utstrakte bruken av terminologi innenfor et felt jeg kan null og niks om, og det ble et antiklimaks når man fikk greie på hvem morderen var.
Terningkast 4.

Sommeren er jo lesetid for mange, og nå kunne jeg tenke meg å vite hva dere leser og har tenkt til å lese i sommer! Jeg holder på med en bok om nybyggertiden på New Zealand, og etter det står en, i følge omtalen, følsom og innsiktsfull bok om hormoner, tester, fordømmelser og moralske dilemmaer på planen.