En kongelig lørdag

Det var aldri noen tvil om at Cecilie og jeg skulle se på gårsdagens britiske kroning sammen, vi prøver å få sett alle store, kongelige begivenheter som blir sendt på TV. Så jeg var på plass i god tid før sendingen startet på NRK, og ble møtt av stettglass og bobler (cider uten alkohol):

Siden de kongelige hadde blitt bedt om å droppe hodepynt, måtte vi ta det igjen til gagns. Cecilie med en snerten “tiara” og jeg med en skikkelig krone som fargemessig sto i perfekt stil med det rosa kosedressantrekket:

Godt vi ikke tar oss selv veldig høytidelig 😂

Maten var både en konge og en dronning verdig; ost og kjeks:

Perfekt når man vil ha fokus på TV’en, i tillegg kan man spise i evigheter før man blir mett.

Dagens to hovedpersoner ankom staselig:

Kongen ble kronet:

Og de forlot kirken enda mer staselig:

Det er ingen tvil om at den britiske kongefamilien kan dette med pomp og prakt, og det er jo nettopp derfor det er så moro å se på.

Cecilie og jeg kommenterte og skravlet oss gjennom disse 5 timene, og vi var enige i at det var dumt at vi fikk sett så lite til gjestene. Litt av moroa er jo å se hva alle damene har på seg, men der har jeg fått lest meg litt opp i dag.

Vi koste oss med kake imens kongen og dronningen vinket fra slottsbalkongen:

Så gjenstår det å se hva som blir neste store begivenhet innefor de europeiske kongehusene. Sannsynligheten for at det blir en gravferd først er vel dessverre ganske stor.

2 Comments

  • Tove

    Tenkte faktisk på at det spørs om det ble tid til noen cachetur på deg i går. Ser ut som dere koste dere.

    • Kjersti

      Tove: Hadde jeg “måttet” ha noen funn, skulle jeg klart å skvise det inn 😉 Veldig koselige timer, og stort å få med seg en så historisk begivenhet.