Et skikkelig skippertak i garasjen

Da Eileif og jeg giftet oss, sa min forlover masse fint i sin tale til oss. En av de tingene hun sa, som er veldig sant, er at jeg gjerne gjør ting etter skippertakmetoden. Jeg er ikke noe flink til å ta småting underveis, jeg “sparer” heller til jeg har en sabla jobb foran meg, og tar alt på en gang. Det gjelder ikke absolutt alt, men ganske mye 😉 Og det gjelder ihvertfall garasjen. Der har Eileif og jeg samlet søppel i nesten 17 år (de 3 første av de årene samlet jeg helt alene), men nå var jeg dritt lei. Derfor fikk vi levert en container om fredag, og da var det bare å gå inn og sette igang her:

Høyre side bruker jeg til min bil, så der var det ikke noe rot. Blomstene og lyktene ble satt inn for at de ikke skulle stå i veien ute. Dørene på venstre side tror jeg ikke har vært åpnet så lenge jeg har bodd her, og her ser dere hvorfor:

De uåpnede dørene er nå helt til venstre i bildet, og jeg står på “min” side og tar bildet. Er det mulig å samle så mye dritt? Greit, vi har ikke hengerfeste på noen av bilene, så det gjør det litt mer komplisert å få fraktet søppel til Rokkesøpla, men allikevel.

Vi tok mesteparten fredag kveld, litt småpusling lørdag, og siste rest i går. Og etter det så det slik ut fra samme vinkel:

Milevis forskjell! Alt som står til venstre for trillebåren er elektronisk avfall som vi skal ta litt pø om pø, bortsett fra den store snøskuffa, den skal ikke kastes.

Her kommer et bilde fra det venstre hjørnet fra før vi startet å kaste:

Og her er det samme hjørnet etter rydding:

Jeg er stolt, jeg!

Siste sammenligninger kommer her. Her står jeg med de uåpnede dørene i ryggen og tar bilde nesten rett inn:

Og sånn ble det til slutt:

Sykkelen har jeg ikke brukt på mange år, og jeg kommer nok ikke til å bruke den heller, men jeg klarte ikke kvitte meg med den. 3 av settene med hjul tilhører 2 biler vi ikke lenger har. Alt er piggdekk, men ett av settene har ikke lenger pigger, men der er felgene ganske bra. På de 2 andre settene er piggene ganske bra, så vi gir gjerne bort alle 3 sett hvis noen er interessert. Gi en lyd fra dere, så kan jeg sjekke dimensjoner og sånt, men de har tilhørt en ’98 Toyota Corolla og en ’02 Peugeot 307SW.

Her er containeren:

Kunne fått plass til mer, men hadde ikke mer å kaste. Eller, det er vel å lyve, men vi hadde ikke gjort klart mer å kaste 😜 Men jeg er altså så stolt av jobben vi har gjort, og når vi blir kvitt det elektroniske avfallet og får hengt ting opp på veggene, så er det faktisk mulig for Eileif å parkere sin bil i garasjen også. Hvis han vil 😊

4 Comments

 • boerboelheidi

  Så godt å få ryddet opp, og er jo morsomt også når man ser hvor stor forskjell det ble.
  Vi skulle ha ryddet garasjen også, fikk heldigvis levert en del skrot forrige uke, men er nok garantert mer som vi skulle ha kvittet oss med der. Utrolig hvor fort det hoper seg opp ting og tang, som man kanskje kan få bruk for en gang i tiden.. 😂

  • Kjersti

   Heidi: Det var så vanvittig godt at hadde jeg visst hvor god den følelsen kom til å bli, hadde jeg gjort dette for lenge siden!
   Det var ingenting av det vi har kastet som kunne vært kjekt å ha, alt var ødelagte ting. Gammel seng, ødelagte utemøbler, ødelagt grill, bare skrot hele veien. Alt vi kanskje får brukt for står nemlig inne i huset 🤣

 • Tove

  Wow! Det var litt av en forandring. Er så deilig og fint å se på etter at en slik ryddejobb er gjort! Dere har all grunn til å være stolte.
  Så gjenstår det bare å holde det ryddig.
  Skulle til å skrive : staaaakars bilen til Eileif, må den stå ute?, men det behøver den tydeligvis ikke så mye lenger 🙂

  • Kjersti

   Tove: Det beste med det var at den største delen av kastinga ikke tok mer enn rundt 45 minutter, alt småpirket med å samle sammen, sortere og rydde på plass tok mye lengre tid. Men ja, forvandlingen er stor, og vi klapper hverandre på skuldrene for godt jobba 🙂
   Begynner Eileif å parkere i garasjen, skal vi fint klare å holde det ryddig. Og det har ikke vært noe synd på bilen hans, for han har mulighet til å starte bilen med en app på telefonen, så han slipper å skrape is og sånt på vinteren. Jeg slipper også å skrape is siden min står i garasjen, men han kommer faktisk til varm bil selv om den står ute 😉