Grillkløverkveld med overraskelse

I går var det den siste sommerdagen, og årets Grillkløverkveld hadde blitt lagt til den dagen. En fin avslutning på en ganske bra sommer! Dagen startet med regn, men siden det er tak over deler av verandaen min var jeg ikke bekymret for været. Vi fikk uansett fint vær utover ettermiddagen, og sola gjorde at to av oss prøvde å få litt mer farge i kjakene mens to av oss gjemte seg bak bærebjelker og solbriller 😉

Det er jo kosen med å være sammen, skravle og diskutere som gjør at vi hvert år gleder oss til denne kvelden. Men det er ingen tvil om at maten også står i fokus, og første forrett var asparges med skinke:

1 010913 310813 GrillkløveretAndre forrett var marinert scampi:

2 010913 310813 GrillkløveretOg samtidig med at forrettene kom på bordet, kom det også krydder-/hvitløkssmør og foccacia. Nå er jeg ekstremt glad i kjøtt, men jeg tror faktisk jeg kunne spist meg mett på bare forrettene hvis de hadde vært i større mengder. Nam!!!

Til hovedrett hadde vi dette:

3 010913 310813 GrillkløveretSmørdampet potetskiver, smørdampet brokkoli, smørdampet blomkål, smørdampet sjampinjong, paprikamarinert kylling, hvitløksmarinert kylling og marinert (husker dessverre ikke hvilken marinade) svin indrefilet. I tillegg hadde vi også laks med purre og noe til, men siden jeg ikke er så himla glad i fisk lot jeg den ligge.

I fjor hadde vi sjokoladefondue til dessert. I år ville A lage en oreodessert til oss, og slik så den ut:

4 010913 310813 GrillkløveretVeldig mektig, men fytte rakkern så godt!

Hvert år er en av oss ansvarlig for innkjøp av en ny ting som skal være til nytte og/eller glede for oss på kveldene våre. Årets nyhet var nydelige fleecejakker fra Stormberg i fargen brunt med grønne detaljer. Det var C som sto for disse, og de grønne detaljene var selvsagt midt i blink siden logoen vår er i fargen grønn. I tillegg skal hun få brodert på logoen vår på jakkene 🙂

Sånn litt utpå kvelden stakk jentene fra meg. Jeg fikk beskjed om å bli igjen på verandaen, mens jeg hørte de romsterte på kjøkkenet. Følte meg litt ensom der jeg satt, men jeg antok jo at de hadde en god grunn til å la meg sitte alene. Og plutselig kom de ut på verandaen igjen med kake med lys og en vakker hjemmekomponert sang (skulle hatt sangen på video!):

5 010913 310813 GrillkløveretDet har seg slik at jeg har bursdag om litt over en måned, og A befinner seg da på sydlige breddegrader så hun får ikke vært med på noen feiring. Derfor hadde jentene i all hemmelighet organisert en overraskelsesbursdagsfeiring for meg i går kveld, en sånn privat feiring for bare oss fire. Superkoselig og så totalt overraskende! Og i tillegg til å få kjempefine gaver som alle var midt i blink (C, A og S kjenner meg jo ganske godt etter 21 år 😉 ), så var det ingen tvil om at de mener at jeg skal beholde barnet i meg, selv om jeg snart går inn i et nytt tiår:

6 010913 310813 GrillkløveretTusen takk, jenter! 😀

Med en vakker stjernehimmel over oss avsluttet vi kvelden ved 01-tiden i natt. Årets happening ble like vellykket som alltid, både når det gjelder mat, skravling, latter og overraskelser. Gleder meg allerede til neste år!

12 Comments

  • Kjersti

   Kristina: Det er utrolig koselig, hvert eneste år, og maten er like nydelig, hvert eneste år. Du får fyre igang grillen i dag 🙂

   • Kristina

    Det skulle eg gjerne gjort, men det er dessverre alt anna enn grillvær i Bergen for tida! I går regna det noko heilt vanvittig. Det var så voldsomt at Vilma nekta å gå ut – det var så vidt eg fekk ho til å gå på do ute, eg måtte praktisk talt dra ho med meg bort på plenen for ho ville berre springe tilbake til inngangsdøra… :p

    • Kjersti

     Kristina: Nei, hvis du ikke har tak over veranda (som jeg har) eller noen annen mulighet til å grille tørt, så høres det ikke akkurat ut som grillvær. Stakkars Vilma, du får holde paraply over henne :p

     • Kristina

      Nei me har berre delvis tak over verandaen vår, og det er litt for lite.. Dei som bur under oss har balkongen ovan seg som tak, så dei er litt meir skjerma (me bur på toppen) Me har også kun kolgrill (eg likar best å grille med kol, ikkje gass!), og det er vel forbudt å bruke på verandaen i dei fleste borettslag pga. brannfare osv.. Og ein stor gassgrill gidd me ikkje ha ståande på den vesle verandaen vår! 🙂 Så for oss vert det kun grilling i det fri med mini-tønnegrillen vår på finversdagar 🙂

      • Kjersti

       Kristina: Okay, da blir det vanskelig. For ja, det er såvidt jeg har forstått forbudt med kullgrill i de fleste borettslag, ikke bare pga brannfare, men også pga all røyken det gjerne blir med kull. Jeg bruker også helst kull, og vi har ikke noe annet, men jeg ser jo at de jeg kjenner som har gass eller elektrisk griller mye oftere, for det tar jo ikke noe lengre tid enn å sette på komfyren.
       Grilling i det fri er ikke å forakte, og nå er det vel snart lov å tenne bål også tror jeg. Husker ikke når det er slutt på fyringsforbudet.

 • Siv Anita

  Ble bare sittende å smile av dette innlegget!

  Du er heldig som har disse årlige møtene – og det er så herlig å se deg i tiara, smilende og glad! 🙂

  Stor klem

  • Kjersti

   Siv Anita: Så bra!
   Ja, jeg er superpriveligert som har så gode venner, og at vi alltid klarer å finne en dato som passer for alle 🙂 Nå var det ikke ment som et smil, det jeg satt opp på det bildet, det var mer ment som en grimase 🙂
   Stor klem!

 • Heidi

  Ser ut som en flott kveld, og flotte bilder, du kler tiara 😀

  Helt enig i at kull er best! Nå kjøpte vi gassgrill i sommer, og kullgrillen ble lånt bort… men nå har jeg bålpannen 🙂 Det er noe helt spesielt med grillmat på kull, både med smak og tiden man bruker på å grille, er litt mer sjarm over kull 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Det var, som alltid, en veldig flott kveld, og den overraskelsen kommer jeg til å leve lenge på 🙂 *ler* Ja, jeg er kjempelekker i tiara :p
   Det gikk jo veldig kjapt å lage mat på gassgrillen deres, blir jo det samme som å sette stekeplata på komfyren (og dere har jo en komfyr som er superkjapp!). Men ja, du har helt rett i det du sier, det er noe med både smak og tid og sjarmen med å bruke kull.