Hvor skal vi reise?

Vi i Grillkløveret vurderer sterkt å dra på jentetur. Det blir ikke i år, og antagelig heller ikke neste år, men jeg har allerede begynt å se litt på reisemål. Jeg er jo ikke spesielt bereist av meg (3 ganger i København, 1 gang i York, 1 gang på Tenerife, 1 gang på Korfu, pluss alle turer i Sverige som egentlig ikke teller), så det er litt spennende å lese litt og titte litt på bilder.

Mest sannsynlig blir turen lagt opp som en blåtur, det vil si at to av oss planlegger turen, og de to andre får ikke greie på hvor vi skal før vi står på flyplassen/togstasjonen. Så for alt jeg vet er det ikke jeg som engang skal planlegge den første turen, men det går jo an å reise litt på internett allikevel 🙂

Så hvor skal vi dra? Kanskje Wroclaw i Polen?

Ei polsk dame jeg jobber sammen med sier at vi ikke burde velge Wroclaw hvis vi først skal til Polen, men jeg leser jo så mye fint om byen!

Amsterdam kan jo være et godt alternativ:

Det er jo en storby, så det burde jo være nok å finne på der.

Hva med Budapest?

Ungarn er jo ikke langt unna, og det er mye gammel arkitektur å se på.

Jeg har også tittet litt på Riga:

Heller ikke langt unna, og prisnivået er fint i forhold til norske priser.

Så har vi jo Dublin:

Det er vel egentlig aldri noe som helst feil med å dra til de britiske øyer.

Har dere noen tips på hvor vi burde dra? Kriteriene våre er som følger:

 • vi skal kun være borte i en langhelg, når på året er i utgangspunktet ikke viktig.
 • flyturen/togturen bør ikke være for lang, så vi får mest mulig ut av helgen.
 • vi skal ikke ta båt, hverken for å komme dit eller imens vi er der.
 • det bør være et sted ingen av oss har vært før, men der har jeg selvsagt ikke oversikten i hodet.
 • vi ønsker kulturelle innslag, shopping og god mat til overkommelige priser.
 • reise og opphold skal ikke koster mer enn kr. 4.000,- pr person (og selvsagt helst mindre enn det). Mat og shopping kommer selvfølgelig utenom.

Og så skal det selvsagt være mulig å finne minst én cache der, men det er det jo over alt 😉

Fyr løs med tips! 🙂

8 Comments

 • Randi Solvang

  Riga i Latvia, der er folk sååå hyggelige og det er kjempe fint der! Og ikke langt med taxi fra flyplassen, ti minutter eller?

 • reybr

  Når du skriver “god mat” så blir vel egentlig Storbritannia automatisk ekskludert, men det er ikke akkurat noen hemmelighet at jeg har stor sans for Skottland og Edinburgh. Bortsett fra god mat, så har vel den byen alt.

  • Kjersti

   Reybr: Det er sant, men man MÅ jo ikke spise den lokale maten, det går jo an å finne andre ting å spise. Og det finnes ikke et sted på de britiske øyer jeg ikke har lyst til å besøke! Isle of Man står høyt på lista siden jeg skrev en oppgave om øya da jeg studerte engelsk. Men jeg tror ikke det er målet for en jentetur 🙂

 • GorgonVaktmester

  Reise og opphold for 4000 eller mindre? Da kan du bare glemme De Britiske øyer / Irland da er det østover som gjelder. Av de stedene du nevnte i innlegget ditt ville jeg valgt Budapest. Du skriver at dere ikke må ta båt, og det trenger dere ikke, men jeg ville likevel ha tatt en båttur på Donau under alle broene når jeg var der.

  • Kjersti

   GorgonVaktmeste: Okay, det var jeg ikke klar over. Takk!
   Jeg har ikke lyst til å ødelegge oppholdet med å bli sjøsyk, og det blir jeg bare ved å gå ut på ei flytebrygge, derfor er båtturer egentlig uaktuelt. Men jeg kan da lete etter cacher på land mens jentene tar seg en båttur i så fall 😉

 • Tove

  Det er jo så vanvittig mange steder som burde besøkes.Jeg tenker at det har en del å si hvordan flyrutene går for å få utnyttet turen best mulig. Jeg har ikke andre forslag enn å lese blogg og referat fra Gam-turene våre 🙂 Men jeg er sikker på at dere får det fint uansett hvor dere drar. Reisefølget har mye å si. Hvis dere skal til Belgia så tror jeg at jeg ville reist til Gent eller Brugge istedenfor Brussel, selv om det var fint der og.

  • Kjersti

   Tove: Jeg har tenkt masse på Gam-turene dine, så jeg har de i bakhodet 🙂
   Fikk faktisk tips om Brügge fra ei på jobb i dag, så den skal noteres. Og så tar jeg med Gent også, takk!
   Joda, flyruter har noe å si, og tider på døgnet og alt det der, og ikke minst hvordan vi alle klarer å få tatt fri samtidig. Men det finner vi ut av når det nærmer seg, jeg tenker vi bare må bestemme oss for en helg og så legge planer utifra det. Men det er fint å ha noen alternative steder på forhånd, så man kan lete spesifikt etter noe.