Juleshopping, escape room og middag

I går var det den årlige juleshoppingturen sammen med C og S. Vi valgte oss Fredrikstad i år, og jentene var snille nok til å ta en liten avstikker så jeg fikk logget fredagens adventscache, som lå ikke så langt på utsiden av veien vi uansett skulle kjøre. Takk!

Parkerte i Apenesfjellet og startet dagen med å tusle litt i gågata og langs vannet:

Tre glade venninner på tur:

Det sto flere slike juletrær i gågata, lurer på om ihvertfall noen av de var pyntet av barnehager:

Så var det inn på Torvbyen, der jeg fikk kjøpt både julegaver og noe småtterier til meg selv. Er ennå ikke ferdig med julegavene, men jeg er storfornøyd med det jeg fikk kjøpt, så må jeg bare vri hodet for å finne på hva jeg skal kjøpe til de jeg mangler.

Så var det videre på escape room:

C og jeg har jo tatt Karl XII-rommet på festningen, Eileif og jeg har startet på Den hvite dame-rommet på festningen, S har ikke vært i noe escape room tidligere. Da jeg booket rom, gikk jeg inn for å booke ett som sto gradert til lett-middels, sånn at det var en større sjanse for at vi skulle klare det. Opplegget var litt annerledes enn i festningen, på Evasion hadde en av oss (jeg) kontakt med en ansatt via sms, så han kunne gi beskjeder der og vi kunne be om hjelp på sms (2 minutter trekk på tiden når du spør om hint). I tillegg var det kameraovervåkning, så han så oss hele tiden.

Vi var inne i Mission Possible-rommet, og sånn summa summarum vil jeg si at rommet var lettere enn det C og jeg tok på festningen. Vi spurte etter hjelp 2 ganger i går, da sto vi helt fast og klarte ikke tenke logisk i det hele tatt. Men med den hjelpen klarte vi det på 41 minutter, og vi synes det var et veldig morsomt rom, ikke skummelt i det hele tatt, og det fristet til gjentakelse for oss alle tre.

Mørket hadde senket seg da vi var ferdige, så de fine julelysene i gatene kom til sin rett:

Vi gikk rett bort til Chang Cheng der vi hadde bestilt bord, og med tanke på hvor glad jeg er i scampi, er vel ikke denne forretten noen overraskelse:

Og heller ikke hovedretten:

Jeg kunne jo variert litt mer når jeg for en gangs skyld spiste ute, men 😉

Rett hjem etterpå, veldig fornøyd med dagen. Litt kaldt å gå ute, men jeg storkoser meg alltid med disse to jentene. Og med nok smertestillende innabords holdt betennelsen min seg i sjakk også, heldigvis. Tusen takk for en herlig dag, jenter <3

2 Comments

 • Tove

  Ser ut som en veldig koseligførjulstradisjon. Artig å se at escape room ser ut til å ha falt i smak 🙂

  • Kjersti

   Tove: Når man er litt dårlig på å sees i hverdagen, setter man ekstra pris på det når man først får til et treff 🙂
   Ja, det var moro at S også likte det!