Kveldstid

Så var kvelden her igjen. I dag har jeg vært flink og tørket støv på soverommet. Det er to vinduer der oppe, et stort av nyere årgang og et lite av nittenhundreogpilogbue-årgang. Det er bare det store som har lufteventil, og det er heller ikke noe annen lufteventil i rommet, noe som egentlig er veldig dumt. Dugg dannes relativt fort, og det lille vinduet trenger absolutt utskifting. Ikke ringte de fra Hamar i går kveld, så jeg har ingen stor pengesum på vei inn på kontoen min, så vinduet får bare bli der det er.

Mamma og A kom fra Danmark i dag. Møtte de på Vassbotten for å overta litt diverse de hadde med seg, blant annet danske, grove medisterpølser som skal bli namnam når det nærmer seg jul.

Jul ja, til jul vil jo jeg at det skal være snø. Nå vet ikke jeg om snøen i fjor kom usedvanlig tidlig eller om snøen i år er usedvanlig treg, men dette er det jeg våknet opp til for 1 år og 4 dager siden:Jeg vet at når snøen først ligger her, så er jeg lite glad i den. Den er tung å måke bort, man blir heller egentlig aldri ferdig med å måke den bort. Veien blir glatte og slapsete, og jeg hater å kjøre på vinterføre. Men allikevel digger jeg den herlige følelsen når jula nærmer seg og de hvite fillene daler sakte ned og gjør en mørk årstid litt lysere. Jeg synes det er et nydelig syn på julaften når det er varmt og godt inne, man koser seg og har masse stearinlys tent og julefølelsen senker seg i takt med snøfnuggene. Men ja, jeg kommer garantert til å på ihvertfall ett eller annet tidspunkt syte og klage over snøen også, så da hadde det vært fint om dere kunne minne meg på de romlemantiske følelsene jeg nettopp har beskrevet 😉

I morgen blir det litt jobbing igjen. E skal på obligatorisk førstehjelpskurs på kjøreskolen i morgen kveld, så vi rekker å si hei og spise middag før han drar. Veldig godt at han kan kjøre selv nå 🙂

{minsignatur}

6 Comments

 • Siv Anita

  tra-la-la-la… Jeg vet hva jeg vil ha, hvis kommentarkonkurransen ennå går, og hvis jeg vinner!!! tra-la-la-la…

  Vinter er noe herk. Punktum. MEN vi velger å bo i ISTID-LAND (les; Norge) og da får vi faktisk bare overleve den! Er faktisk veldig greit å sitte inne og se på at det laver ned, men bare når man ikke skal ut, og snille naboer med traktor rydder vekk snøen fra innkjørsla!!!

  Håper du får en fin dag i morgen!
  KLEM

  • Kjersti

   Kommentarkonkurransen går jevnt og trutt den vettu, jeg er bare forferdelig dårlig på å reklamere for den. Nå ble jeg nysgjerrig 😉

   Jeg synes faktisk at vinteren ikke er så ille, bortsett fra dette med kjøringa. Og som du sier, vi har valgt å bo her i Norge, og da får vi leve med det. Tror ikke jeg hadde overlevd varmere strøk sommerstid, så jeg får bli årstidsflyktning i så fall 😉

   Takk! Klem 🙂

   • Siv Anita

    Kan jeg si det? Kan jeg si det? (Hva jeg ønsker meg HVIS jeg vinner?!?!?!)

    Jeg ønsker meg en omvisning i huset ditt, på dine premisser selvsagt, med historien bak huskjøpet – og kanskje historien til huset (hvis du kjenner den!)

    Og jeg skal kommentere så jeg er SIKKER på å vinne…!!! 😉

    Klimaflyktning hadde vært tingen! November-april på en Kanariholme! Mai-oktober i Norge! 🙂

    KLEM

    • Kjersti

     I see, I see 🙂 Da får jeg bare begynne å planlegge innlegg da, for at du ikke skulle vinne er jo utenkelig *ler*

     Tror faktisk ikke jeg hadde hatt lyst til å flytte gjennom vinteren heller jeg… Det er noe med å ha 4 årstider, selv om det av og til virker som vi bare har en: regntiden.

     Klem!

 • Hege

  Jeg er sjenden klar for snø når det kommer for første gang.. men etterhvert så er det jo deilig å gå litt på ski og sånt… bare det kan holde seg på ca 10 minus.. det er perfekt… 20 minus får man liksom ikke brukt til noe!

  Veldig moro med bryllup.. det er bare å glede seg 🙂

  Har lagt ut noen flere bilder i dag 🙂
  Klem Hege

  • Kjersti

   Nei, det er sant, man er sjeldent klar for snøen når den kommer, men så venner man seg jo til det 🙂 Skigåing er jeg dårlig på, har vel ikke hatt ski på beina på over 20 år. Det sier egentlig ganske mye om både meg og alderen min *ler* Men jeg er helt enig, mellom -5 og -10, 50 cm snø og strålende sol, da er vinteren vakker!

   Å, gleder meg til å se!!! Og ja, gjett om jeg gleder meg til mitt eget 😉
   Klem, Kjersti 🙂