Lunt ribbeskjørt

Pinnene går ikke akkurat varme her i huset, men det blir strikket litt hver dag, og da går det jevnt og trutt fremover.

Det forrige prosjektet som ble ferdig, var Lunt ribbeskjørt. Og jeg var bombesikker på at det aldri i verden kom til å passe, den smale saken her burde egentlig bare passe på ett av beinene mine:

1-231116-171116-lunt-ribbeskjortMen, som det står i oppskriften (som du finner gratis på Ravelry), så blir det veldig tøyelig, og jaggu fikk jeg det på meg.

(beklager uklare og generelt dårlige bilder)

2-231116-171116-lunt-ribbeskjortJeg har brukt garnet som anbefales i oppskriften, Drops Merino Extra Fine i fargen mellomgrå, og jeg er veldig fornøyd.

3-231116-171116-lunt-ribbeskjortJeg burde nok strikket det noe lenger, men det får jeg heller gjøre neste gang, hvis jeg strikker det til meg selv flere ganger. Det er nemlig superenkelt, og ei veldig god tidtrøyte hvis du ikke orker å konsentrere deg med telling og sånt.

4-231116-171116-lunt-ribbeskjortJeg har ikke brukt det noe sted ennå, men med ullstilongs er skjørtet absolutt varmt nok på de kjøligere høstdagene, og jeg er sikker på at det er like anvendelig til hverdag som til fest.

10 Comments

 • boerboelheidi

  Sier meg enig med de andre her, flott skjørt, og du er flink!
  Man får ikke nødvendigvis til et flott resultat selv om det “bare” er rett og vrang, ser ut som du strikker veldig jevnt og fint.
  Dette er jo som du skriver passende til flere anledninger, og det er jo veldig greit. Og når man strikker selv kan man bestemme helt hvilken farge man vil ha, lengden kan man regulere veldig enkelt også. Tror jeg må inn å sjekke den oppskriften til senere en gang 😀

  • Kjersti

   Heidi: Takk!
   Det er sant, man bør jo strikke noenlunde jevnt for at det skal bli fint selv om det er enkel strikk.
   Husk å vise frem resultatet hvis du strikker det! Jeg har sett noen få lange varianter av dette skjørtet også, jeg tror jeg skal legge meg det på minnet 🙂

   • boerboelheidi

    Jeg lastet ned og skrev ut oppskriften for å ha den, så da får jeg se.. Dette er jo slik strikking som man kan slappe av med og ha “imellom” annen strikking.
    Jeg har skrevet ut et par genser oppskrifter jeg skal strikke en gang.. Først må jeg bli ferdig med jakken (ikke mye igjen nå heller 😛 ), og så må jeg velge mellom de to genser oppskriftene, er “islandsgensere”: Og så må jeg bli litt bedre før jeg begynner å strikke for fullt. Vet ikke om det har noe å si, men tør ikke strikke så mye for tiden.

    • Kjersti

     Heidi: Det krever ikke mye konsentrasjon, 2r 1vr sitter ganske kjapt i fingrene.
     Greit å ta det litt med ro og ikke belaste for mye. Du kan jo spørre til uka om strikking er greit eller ikke, sånn for sikkerhets skyld.
     Jeg har så mye oppskrifter her at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne…jeg har bøker og utskrifter, jeg har lastet ned en haug, jeg har bokmerket en haug, og så har jeg lagret en haug inne på Ravelry. Så jeg blir nok ikke arbeidsledig på strikkefronten på en stund 😉

     • boerboelheidi

      Bokmerkene mine er som meg, veldig rotete.. Til og med jeg synes det er forferdelig “system”, haha. Egentlig det samme med det jeg laster ned, vet aldri hvor jeg finner det igjen.. Så det jeg virkelig er interessert i prøver jeg å huske på å skrive ut.
      Ravelry har jeg ikke turt å annet enn å inn og raskt ut igjen, kan jo bli sittende “i evigheter” 😛

      • Kjersti

       Heidi: Skal lære deg å lage bokmerkesystem jeg, bare minn meg på det neste gang vi sees og du har pc’en din i nærheten 😀
       *ler* Jeg har nok tilbragt noen timer på Ravelry, ja 😉 Men jeg holder meg til gratisoppskrifter, og i tillegg kun de enklere prosjektene, så det jeg har lagret der er fremdeles overkommelig 🙂