November 2019 er historie

Månedens høydepunkt:
Først og fremst var det FAD i Lidköping sammen med Raymond og Lisa:

En vanvittig slitsom helg som jeg ikke ville vært foruten, men som jeg heller ikke har noe stort ønske om å oppleve igjen :p

Jeg må også ta med Osloturen sammen med S og C, en veldig fin dag!

Månedens nedtur:
Snø!

Jada, jeg vet at jeg må forvente snø om vinteren, og jeg må innrømme at jeg synes det er bedre med snø, noen minusgrader og klarvær enn ukesvis med noen få plussgrader, vind og regn. Men jeg trenger ikke like snøen av den grunn.

Månedens bøker:
Den første dagen i måneden ble jeg ferdig med Advokaten av John Grisham:

Grisham har vært en av mine favoritter i mange år, og en av de aller beste bøkene jeg har lest er skrevet av han. Denne rakk ikke like høyt opp, omtalen kan du lese her.

Så leste jeg også Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel:

En skjult skatt, anbefales! Les min og flere andres omtaler her.

Månedens hverdagsøyeblikk:
Gåturer på grusveien over jordet:

Det er ikke en lang tur, den er akkurat passe for at Nairo skal få både lest aviser og gjort fra seg. Jeg er veldig glad i den turen fordi det er flatt og lettgått, det er oversiktlig, og jeg kan bruke langlina på han. Jeg kunne fortsatt på en runde inne i skogen, den har jeg også gått mye, men der risikerer jeg å både møte villsvin (hvis de fremdeles er her) og løse hunder, og det er jeg ikke interessert i.

Månedens Nairo:
Det slår ikke feil:

Hver gang jeg skifter på senga og gleder meg til å legge meg i nyvasket sengetøy, er det Nairo som uten anger stjeler til seg den æren. Han har nesten ikke den minste interesse i å ligge i senga ellers, og ihvertfall ikke oppe på dyna, men er det nyvasket sengetøy, hopper han opp imens jeg pusser tenner. Pøbelhund! :p

Månedens shopping:
Jeg har shoppet litt smått og godt i november, både noen julegaver og litt til meg selv. Eileif kjøpte både toastjern og airfryer til oss i går. Men det jeg vil vise frem av månedens shopping er ikke av det positive slaget:

Dette var middagen min lørdagen på FAD i Lidköping. I utgangspunktet en helt grei løvstektallerken (hvor jeg ikke fikk antydning til salat bortsett fra tomaten), men den kjøttbiten er noe av det seigeste og tørreste jeg noensinne har smakt. Den smakte ikke vondt, og ikke ble jeg dårlig etterpå, men den var ikke noe som helst å skryte av.. Kan ikke si at det var bortkastede penger, for jeg fikk jo i meg mat…

Månedens strikketøy:
Toppbloggerne tar jo selfies og har fotoshoots på de merkeligste steder. Noen av de blir helt sikkert ikke helt vant til det og synes det er litt flaut, for andre er det den mest naturlige ting i hele verden.
Vi bor på landet med kun én nabo som har innsyn til vår tomt (uten å bruke kikkert). Allikevel synes jeg det var fryktelig kleint å ta med meg strikketøyet ut i formiddag, dandere det over en grein og ta bilder av det i vintersola:

Og nå gir jeg opp, for på min skjerm ser det nå denimblått ut. Men jeg lover at det er petrol. Kors på halsen og ti kniver i hjertet!

Månedens naturbilde:
Jeg hadde tenkt å bruke måneskinnsbildet jeg postet i forrige innlegg, men i morges hadde vi en fantastisk soloppgang her:

Kuldetåka lå over jordene og sola lovet oss en fin dag. -5 grader og helt magisk å være ute med Nairo i 5 minutter.

10 Comments

  • Kjersti

   Tove: Så bra! Det er tydeligvis en vanskelig farge å gjengi riktig.
   Takk! Det var magisk!

 • boerboelheidi

  Tomatskiven er jo nesten morsom siden det er det eneste “grønne” ? Men er veldig irriterende når maten er en skuffelse slik.
  Grisham er en av mine favoritter også, liker så godt den type krim. Nå ble det jo bra farge, tror jeg. Jeg ser at det er petrol ? Og det ble jo skikkelig bloggerbilde ? Nydelig bakgrunn.

  • Kjersti

   Heidi: Og så ser det ut som et fjes. Kryddersmøret er øynene og tomaten er munnen :p Jeg forventer ikke store kulinariske opplevelser på gatekjøkken, men dette var helt rævva.
   Han er en utrolig god forfatter, og selv om det til tider blir mye spesifikt advokat-prat, så skriver han forståelig.
   Så bra! For hos meg ser den litt vel blå ut. Du får minne meg på det neste gang dere er nedover, så skal jeg ta det frem 🙂
   Takk!

 • boerboelheidi

  Og så glemte jeg at du må si fra hva du synes om airfryeren. Jeg har sett på flere ganger, men litt usikker på om den egentlig er bra.

  • Kjersti

   Heidi: Det skal jeg prøve å huske på. De to venninnene jeg var i Oslo sammen med er kjempefornøyde med sine, det var det som gjorde at vi bestemte oss. Nå finnes det jo mange forskjellige der ute, men kjenner jeg deg rett kommer du til å gjøre research i lang tid før du bestemmer deg for hvilken modell som er den rette for dere 🙂

   • boerboelheidi

    ? Ja det er grunnen til at vi ikke har enda ? Lenge siden jeg begynte å se på, men har hørt både positive og negative erfaringer med det. Og jeg er ille glad i pommes frites, så er redd det skal bli en skikkelig skuffelse ? Så derfor er jeg glad i enda flere meninger ?

    • Kjersti

     Heidi: Du må minne meg på det hvis jeg glemmer å si noe 🙂
     *ler* Vi har kjent hverandre noen år nå, så jeg tok det som en selvfølge :p
     Fryktelig morsomt å se deg bruke ordet ille! Det er så typisk Østfold-uttrykk 😉
     Jeg er glad i fritert mat, men jeg tåler det dårlig. Derfor håper jeg at pommes fritesen kan bli bedre i airfryeren enn den blir i ovnen. Ei venninne varmer også rundstykker i sin.