Ny mobil er både moro og noe herk

Jeg har egentlig sett meg om etter ny mobil i noen måneder nå. Selv om den gamle egentlig ikke var veldig gammel, så var den allikevel litt gamle og treg. Byttet batteri i den for rundt halvannet år siden, men nå var den igjen blitt mer en fasttelefon enn en mobil (regner med at de fleste som leser denne bloggen er voksne nok til å vite hva en fasttelefon er). Eileif kjøpte seg ny mobil rundt årsskiftet, og den har jeg også hatt lyst på. Ikke bare fordi han kjøpte den, men fordi den har fått himla gode omtaler ved tester i diverse nettaviser.

Da jeg var i Moss og tok cache nummer 5000 for litt over 2 uker siden, mistet jeg mobilen i bakken. Det er ikke første gang, men for første gang sprakk skjermen (nei, ikke noe beskyttelsesglass på den). Dermed hadde jeg liksom ikke noe valg, og begynte å se etter hvor mobilen jeg ville ha var billigst. Mandag 9. fant jeg den til kr. 5.990,- i en nettbutikk, dagen etter sto den til kr. 6.990,- i samme butikk. Tittet i en annen butikk den dagen, da sto den til kr. 6.790,- på formiddagen, på ettermiddagen sto den til kr. 7.990,-. Da tenkte jeg at det rett og slett ikke var meningen…. Men torsdag 12. så jeg at den sto til kr. 6.990,- hos Power, og ved klikk-og-hent-kjøp ville du få med et gavekort på kr. 1.500,-, noe som vil si at telefonen i prinsippet kostet meg kr. 5.490,-, og det tilbudet kunne jeg ikke la gå fra meg. Dermed ble denne med hjem (måtte til Sarpsborg, men noen kroner i bensinpenger var helt innafor); Samsung Galaxy S20 FE 5G:

Selvfølgelig i fargen lavendel 😉

Fargen har jo i prinsippet ikke noe å si, da den skulle inn i et lommebokfutteral, og det ble bestilt samme torsdagen (Eileif ville ha samme futteral, så vi bestilte 2).

Futteralet kom ikke før en uke senere, så det ble 7 lange dager før jeg fikk tatt den i bruk. Og det er tydelig at det har skjedd store ting på fronten overføre fra gammel til ny mobil siden sist jeg kjøpte ny mobil, for før jeg fikk tatt den ordentlig i bruk, lastet jeg ned alt av app’er og satt opp telefonen stort sett sånn som jeg ville ha den. Men da jeg overførte fra gammel til ny, ble også alle innstillinger og utseende overført, så de timene jeg hadde brukt på forhånd var bortkastet, alt det måtte jeg gjøre på nytt.

Og så er det jo alltid noen nye ting med en ny mobil, både ting man liker og ting man ikke liker. Jeg rett og slett elsker at jeg kan bruke mobilen i et par døgn før jeg må tenke på å lade den! Og jeg digger at den er rask og har en bedre skjerm enn den forrige. Er ikke like glad i at den er noe større og dermed også tyngre, og synes det er pyton at jeg ikke får lagt inn forskjellige varselstoner på forskjellige app’er. For nå aner jeg ikke hvilken app som gir meg beskjed før jeg faktisk titter på mobilen. Men, man vänjer sig 🙂

2 Comments