Og dette tok 3 år

Overskriften henspeiler til dette innlegget, som jeg skrev i forrige uke, og hensikten med disse to overskriftene er å si at ting tar tid, men at man kommer i mål til slutt.

For 3 år siden sa jeg opp en fast jobb uten å ha noe å gå til. Jeg visste at arbeidsmarkedet var ekstremt vanskelig, ikke bare i Halden, men i hele Østfold, og det å si opp jobben var en vanskelig avgjørelse, men jeg følte at jeg ikke hadde noe valg. De to første årene vekslet jeg mellom å være arbeidssøkende på egenhånd, og på å gå på kurs i regi av Nav, først et økonomi- og regnskapskurs og senere et jobbklubbkurs.

I september i fjor kunne jeg med glede skrive dette innlegget her på bloggen. Praksisplassen jeg fikk da (etter å nesten måtte krangle med saksbehandleren på Nav om å få den praksisplassen) resulterte i jobben jeg har i dag, som jo var en 100 % midlertidig stilling i våres og en 50 % midlertidig stilling nå i høst. Jeg stortrives på alle mulige måter, både med sjefer, kollegaer og arbeidsoppgaver, og jeg skulle så inderlig ønske at kommunen hadde hatt råd til å ansette meg der fast på fulltid.

Å gå arbeidsledig og på midlertidige ansettelser gjør noe med hverdagen. Man bekymrer seg for om man klarer å betale alle regninger og lån, om man har råd til å både kjøpe mat og fylle bensin for den kommende uka, og man bekymrer seg også for hvordan man skal si nei på en høflig måte når noen spør om man vil være med på noe som koster penger. Hos oss har vi jo vært arbeidsledige og på midlertidige ansettelser begge to, og det å ikke ha noe stabilt, ikke ha noe forutsigbart, ikke kunne planlegge noe som helst, det tærer vanvittig på. Man blir sliten i både hode og kropp, humøret får mer nedturer enn oppturer, og det er en lettelse å kunne flykte inn i tanketom tv-underholdning eller leve seg inn i en bok, bare for å slippe unna en stund.

Men nå kan jeg med glede si, med store bokstaver:

JEG HAR FÅTT FAST JOBB!

Førstkommende mandag begynner jeg i en fast 75 % stilling som sekretær på Os skole (barneskole) i Halden sentrum, tvers over gaten for der jeg jobber i dag! Og i tillegg har min nåværende sjef vært så snill at jeg får fortsette ut året i 25 % stilling, noe jeg er utrolig takknemlig for!

Jeg har et tonn med sommerfugler i magen, men heldigvis er et tonn sommerfugler vesentlig mye lettere i vekt enn de tonnene med bekymringer som har hengt over meg i lang tid, så jeg smiler fra øre til øre og gleder meg veldig til å ta fatt på nye oppgaver, og til å bli kjent med nye kollegaer. Denne faste stillingen løser selvsagt ikke alle våre økonomiske utfordringer, men det hjelper et sjumilssteg i riktig retning, og ingen kunne være mer glade enn vi her i huset er nå! 😀

Samtidig må jeg sende en stor tusen takk-klem til alle dere som har krysset fingre, armer, tær og bein for at det skulle ordne seg for oss, det hjalp! Og en like stor tusen takk-klem til alle dere som har sendt oss linker og tips om ledige jobber! Fortsett gjerne å gjøre det når det gjelder jobb til Eileif, vi setter stor pris på all hjelp. Men for mitt vedkommende kan dere nå juble litt for dere selv, for jeg jubler for meg selv 🙂

26 Comments

  • Kjersti

   Siv Anita: Tusen takk, vennen! <3
   Jeg håper ihvertfall at jeg kan leve opp til forventningene og enda litt mer, og at de vil trives med meg og jeg vil trives med de 🙂
   *smask tilbake*

  • Kjersti

   Sara: Tusen takk! <3 Ja, det gjør vi her også, og håper han også får noe snart!

  • Kjersti

   Ragnhild: Tusen takk! Ja, det ordner seg tydeligvis for snille og tålmodige jenter 🙂

 • Tove

  Hipp hurra!!!!!! Gratulerer! Det var virkelig en god nyhet det!

  og en liten kommentar til forrige innlegg: Takk for “turen”! Fossen var i hvert fall fin nå med alt vannet.

  • Kjersti

   Tove: Tusen takk! 🙂 Ja, det er en nyhet jeg er veldig glad for ihvertfall 🙂
   Fossen er kjempefin når det har vært mye nedbør eller på våren når det lille vi har av is og snø smelter.

  • Kjersti

   Heidi: Tusen takk 🙂
   Ja, jeg håper spesielt en ting til går i oppfyllelse, vi må bare fortsette å krysse det vi har 🙂

 • Solveig

  Hurra, hurra, hurra!!!! Gratulerer:-) Gleder meg stort på dine vegne!!!!

  • Kjersti

   Snefrid: Tusen takk! Ja, det var en deilig følelse å få en sånn beskjed! 🙂

 • Nøve

  Gratulerer så mye, Kjersti! Dette var deg vel unnt, og jeg håper du kommer til å stortrives! De er heldige som har fått en så omgjengelig og pliktoppfyllende dame som deg ☺️☺️☺️

  • Kjersti

   Nøve: Tusen takk! 🙂 Jeg håper inderlig at de kommer til å trives med meg og at jeg kommer til å trives med de 🙂

 • Lene

  Nei, så utrolig flott! Nå ble jeg skikkelig glad 😀 Jeg vet hvor tøff den situasjonen dere har vært i er. Marianne slet i over 8 år for å få fast jobb. 8 år med tiltak og stadig mindre penger. Det var ikke gøy. Verst var det nok for henne, jeg er optimist, vettu, men det var vondtå se hvor mye det tæret på henne. Så jeg vet altså altfor godt hvor slitsomt dere har hatt det, og derfor vet jeg også hvilken stor lettelse det er når ting faller på plass. Jeg kunne ikke vært mer glad på deres vegne, og optimisten i meg satser på at det straks ordner seg for Eileif også 😀
  GRATULERER SÅ MASSE!!!

  *hoppe-opp-og-ned-og-danse-klem*

  • Kjersti

   Lene: Tusen takk! 😀 Det er vanskelig å sette ned på papir hvor vanskelig en sånn situasjon er, for det er liksom ikke bare snakk om å finne penger til mat og bensin, men det er også det å finne penger til tak over hodet og strøm i stikkontaktene. Så det at vi er sånn nogenlunde halvveis til målet nå er helt fantastisk 🙂
   *strekke-armene-i-været-og-juble-klem*