Oktoberbøkene

To bøker ble det i oktober. Den første var Joyland av Stephen King:

joylandBestselgerforfatter Stephen King er tilbake -denne gangen med en roman om livet, eller snarere døden, innenfor Joylands porter. Collegestudenten Devin Jones tar seg sommerjobb i fornøyelsesparken Joyland, i håp om å glemme jenta som akkurat har dumpet ham. Men kjærlighetssorgen blir etter hvert overskygget av langt verre ting: arven etter et ondskapsfullt drap, skjebnen til et dødssykt barn, og mørke hemmeligheter om livet – og det som kommer etter. Livet til Devin Jones blir aldri det samme etter sommeren i Joyland. Joyland er en totalt oppslukende og fascinerende fortelling om kjærlighet og tap. Det er en historie om å bli voksen og å bli gammel – og om dem som aldri får oppleve det, fordi de møter døden altfor tidlig. I Joyland kommer Stephen Kings fantastiske evner som historieforteller virkelig til sin rett. Joyland er både en krim, en grøsser og en bittersøt oppvekst- og dannelsesroman, som vil røre selv den mest hardkokte leser dypt.

Jeg har vært stor fan av King i mange år. Noen av bøkene er så ekstreme at jeg ikke forstår de, men jeg liker de allikevel. Andre er så realistiske i sin ekstremhet at de setter seg innunder huden og blir værende der for evig. Her er omtalen av denne boka:

Det er umulig å putte Stephen King inn i en sjanger, da han helt klart skriver mange forskjellige typer bøker. Denne har jeg puttet i sjangeren Drama, da jeg ikke synes den kvalifiserer til Krim, selv om det absolutt er et innslag av det her også.
Boka er på alle måter bra skrevet, jeg lever meg godt inn i den og får en god følelse av både hovedperson og andre personer. Allikevel synes jeg boka mangler ett eller annet, selv om jeg ikke klarer å sette fingeren på akkurat hva. Kanskje jeg forventet meg mer Krim/Action?
Terningkast 4.

Bok nummer to var Etter deg av Jojo Moyes:

etter-degDen etterlengtede oppfølgeren til den internasjonale bestselgeren ET HELT HALVT ÅR.
Lou Clark har ikke glemt.
Halvåret med Will Traynor forandret henne for alltid. Nå kan Lou gripe muligheter hun aldri hadde forestilt seg. Men hun slites mellom fortidens hendelser, nåtidens forpliktelser og valgene hun må ta for fremtiden.
ETTER DEG er en gripende historie om kjærlighetens styrke, og hvordan de valgene vi tar kan forandre våre liv for alltid.

Jeg hadde tenkt å spare denne en stund til, men jeg klarte ikke dy meg. Her er min omtale:

Jeg hadde store forventninger til Et helt halvt år, og den innfridde. Dermed hadde jeg også store forventninger til Etter deg, men den innfridde dessverre ikke.
Det er på ingen måte en dårlig bok, men jeg får ikke den samme inderlige følelsen av denne boka som jeg gjorde av den forrige. Det er ett eller annet som mangler (uten at jeg klarer å sette fingeren på nøyaktig hva), så jeg synes dette er mer en EasyReading-bok i motsetning til forløperen, som var mer en Drama-bok.
Slutten åpner for en fortsettelse, kanskje det allerede har kommet uten at jeg har fått det med meg.
Terningkast 4.

Jeg var ikke klar over det før jeg leste begge omtalene mine nå, men konklusjonen for oktoberbøkene må være at jeg ikke helt klarer å finne ut hva som mangler. Pussig at jeg har skrevet det på to omtaler rett etter hverandre! Kanskje hjernen min ikke har vært helt med i oktober?

8 Comments

 • Tove

  Artig at vi har lest samme bok. Etter deg. Og her er vi ganske enig. Jeg syns også den første boka var mye bedre. Og ja jeg er ganske sikker på at den boka som heter noe med Paris er bok nr 3 i denne serien.

  • Kjersti

   Tove: Så gøy! Paris for to/en handler ikke om Louisa, så det er ingen oppfølger. I tillegg var hun jo til Paris i begynnelsen av Etter deg.

   • Tove

    Aha, det stemmer, når du sier det. Så bare ei bok som det sto noe med Paris på jeg og tenkte at det er bok nr 3. Begynnelsen på bok 2 har jeg jo glemt for lenge siden. Jeg kjøpte en annen bok av forfatteren, men har ikke begynt å lese den, så jeg aner ikke hvordan den er.

    • Kjersti

     Tove: Jeg trodde også det var en oppfølger når jeg så tittelen, men så leste jeg bakpå 🙂
     Er usikker på om jeg har noe mer av henne her, men jeg mistenker at jeg kommer til å kjøpe flere av bøkene hennes, sånn bare for å prøve.

 • Hassumbudeia

  Jeg har hørt de fleste si det samme om Etter deg. Jeg har ikke lest den selv, og tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Jeg har flere bøker av Stephen King, mrn ikke lest en eneste en. Litt fordi jeg er ei pyse når det gjelder skumle bøker, og litt fordi jeg bare ikke har fått ut fingeren…

  • Kjersti

   Hassumbudeia: Siden Et helt halvt år var en så stor suksess, tror jeg nok at forventningene generelt ble veldig store til Etter deg. Og det er klart at fallhøyden da blir veldig stor. Det er ingen dårlig bok, men man kan ikke sidestille den med Et helt halvt år.
   Hvis du har lettere for å takle sci fi bøker som er skumle, så har King noen av de også. Det er gjerne enklere å unngå å bli redd når historien ikke i det hele tatt kan være sann. Jeg sliter aller mest med de av bøkene hans som faktisk kunne være sanne 🙂

 • Tove

  Da har jeg nettopp lest uten boken “Den ene pluss en” av Jojo Moyes. Tror jeg vil si omtrent det samme om den som “Etter deg” Den er ikke i nærheten av “Et helt halvt år”, men verdt å lese om du liker feel good bøker. Den var vanskelig å legge fra seg for jeg måtte jo bare vite hvordan dette ender. Men den gir deg på en måte ikke noe, sånn som viktige ting, historie eller noe lærdom. Vanskelig å forklare hva jeg mener. Det var bare en bok om hverdagsliv, vel et ganske spesielt hverdagsliv 😉 og så var den småmorsom innimellom. Boken var bygd opp slik at 4 personer forteller i hver sine kapitler, vet ikke helt det er slikt jeg liker.
  Det var altså ingen bok jeg vil anbefale som en favoritt, men koselig tidsfordriv, det kan den være.

  • Kjersti

   Tove: Takk for omtalen! Høres ut som en helt grei bok i mine ører, så det er nok ikke umulig at den blir kjøpt inn en vakker dag 🙂
   Jeg har forresten kjøpt meg begge oppfølgerne til boka fra nybyggertiden på New Zealand, mener å huske den het Den lange hvite skyens land, eller noe i den dur. Var ikke klar over at det var 2 oppfølgere, men nå ligger de her, og jeg tror jeg skal spare de en stund, men jeg gleder meg veldig!