Pentatonix in my heart!

Med en sånn overskrift er jeg sikker på at noen ville sammenligne meg med en hylende fjortisjente med en boybandcrush, og det får jeg i så fall leve med. Det er nemlig ikke ofte jeg kommer over artister eller grupper som fenger meg i en sånn grad som Pentatonix gjør, men de har til gjengjeld tatt hjertet mitt med storm. Det går stort sett ikke en eneste dag uten at jeg hører på de, og de får meg virkelig til å senke skuldrene, puste med magen og bare nyte. De har en samstemthet som er ulikt noe annet jeg noen sinne har hørt, de synger stort sett a cappella, og bassen til Avi er til å dø for…nesten 😉

Det første jeg hørte med de var denne, og jeg kan ikke høre noen av originallåtene uten å synge videre på Pentatonix’ medley. Husk mye lyd, men pass på ørene dine 🙂

I det siste har de stort sett laget ordentlige videoer til sangene sine, men i begynnelsen var det mer hjemmevideopreg på det meste. Her er en av mine favoritter:

Jeg er ikke kjempeglad i originalen til Royals, men Pentatonix’ cover er helt fantastisk:

Nå er det jo snart jul, og da må jeg nesten ta med et par julesanger også. Denne første er fra den første juleplata deres, og her synes jeg harmoniene i stemmene deres kommer så himla godt frem:

Den siste videoen er fra juleplata som kom nå i år, og dette er såvidt jeg vet en sang de har skrevet selv (beklager om jeg tar feil!). En helt fantastisk nydelig låt som garantert kommer til å bli spilt mye her i huset i jula!

Pentatonix er ganske så aktive i sosiale medier, og jeg anbefaler å sjekke ut den offisielle youtube-kanalen deres. I tillegg har de en kanal til der, hvor de legger ut mer intervjuer og hjemmevideoer og sånt.

Falt de i smak?

4 Comments

 • boerboelheidi

  Noen ganger “finner” man bare en gruppe eller flere som man bare elsker 🙂
  Jeg har vel ikke hørt om denne gruppen før, men følger ikke så mye med, er ikke helt min musikksmak ser jeg, men den nederste sangen var veldig fin. Den ser jeg for meg passer veldig godt i de mer rolige julesangene jeg har. Har to typer julemusikk, de som er fart i, og de mer stille og behagelige, som man virkelig nyter 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Ja, det er sant. Det er veldig få artister hvor jeg liker majoriteten av låtene deres, men Pentatonix er en av de.
   Nå hører jeg bare på P4, og der blir de ikke spilt. Den øverste låta, medleyet, mener jeg å huske var et innslag i Nettavisens fredagshunderholdning “Se hva vi fant på internett” for halvannet år siden, og etter det har jeg fulgt med på gruppa.
   Sant det, noen julesanger har man på når man tar julepyntingen og julevasken, andre når man sliten setter seg ned etter pynting og vasking 😉

 • Annikken

  Har hørt de før ja men først nå jeg ble skikkelig oppmerksom og lyttet med smil om munnen 🙂 takk for at du delte!

  • Kjersti

   Annikken: Så bra at du smilte når du hørte på de nå! 🙂 Bare koselig, Pentatonix kan jeg dele titt og ofte 🙂