Strikkestopp

Jeg har fremdeles ikke tatt i noen strikkepinner siden jeg var ferdig med skjørtet. Det er ikke det at jeg ikke har lyst til å strikke, tro meg, men jeg har laget meg en regel som jeg akkurat nå har lyst til å sparke bak. Jeg har nemlig to UFO’er (jeg lurte lenge første gangen jeg leste dette uttrykket, det står for UFerdige Objekter), og jeg har sagt til meg selv at jeg ikke får begynne på noe nytt før jeg har gjort ferdig minst én av de. Eller; jeg har to UFO’er som jeg kan huske, gudene vet hva som gjemmer seg i hobbyhjørnet mitt:

I den sorte boksen nederst til høyre har jeg det strikketøyet jeg til enhver tid holder på med. I posen er en UFO, og i den hvite esken er det garn. I den nederste kassa er det garn og et par uferdige broderier. I den øverste kassa er det ett ferdig prosjekt, en UFO, alle strikkeoppskrifter/-bøker og alle strikkepinner. Inntil veggen er det en plastkasse med garn, en plastkasse med restegarn og magebelter, en plastpose med garn og så mener jeg å huske at hvis jeg graver litt baki der, skal det være en eske til med garn.

Så hvorfor gjør jeg bare ikke ferdig en av UFO’ene? Vel, den ene er et håndkle som strikkes på latterlig tynne pinner. Det er altså så drit kjedelig å ikke se at det går fremover! Den andre er genseren jeg begynte på for et par år siden, som jeg skal igang med ermene på, og som jeg tidligere i vinter fant ut at jeg kan strikke på rundpinner istedenfor 5 pinner, men som jeg kvier meg for å sette igang med allikevel.

Og så er det noe med det å starte på et nytt prosjekt som alltid er mer forlokkende…noen som kjenner seg igjen? Jeg har nylig hørt om temperaturteppe, hvor man lager seg et fargekart basert på temperaturen og strikker to pinner med dagens temperatur gjennom et helt år. Nå har ikke jeg lyst til å strikke teppe, men jeg har lyst til å strikke temperaturskjerf. Godt jeg ikke har garn passende til det i hus, for da hadde antagelig fristelsen blitt for stor…

Så; hvis det er noen som kan komme med noen oppmuntrende ord for å få meg til å gjøre ferdig genseren, hadde det vært kjærkomment. For jeg har jo lyst til å strikke, jeg har bare ikke lyst til å strikke det.

8 Comments

 • Siv Anita Skoglund

  Vet du; livet er for kort til å gjøre ting man ikke har lyst til, så mitt råd er; finn ett strikkeprosjekt du har lyst til å holde på med.

  På den annen side, når du har flere UFO’er liggende så er det jo så gøy når det er så lite igjen for å få dem ferdig, for da går det fort – og Vipps-Vipps så har du mange ferdige prosjekter på rekordtid. I tillegg har du kanskje restegarn nok til en skikkelig one-of-a-kind kosegenser.

  Jeg laga nettopp restegarnslue og restegarnsvotter ( ok, jeg innrømmer det, vottene er ikke helt ferdig….) men det ble kjempestilig, selv med garn av forskjellige tykkelser.
  Synd det ikke er mulig å vise bilde i kommentarfeltet (fatter ikke hvorfor ikke det går ann?!?!? Det er jo 2020 😉 )

  Vel, vel, snuppa; vi lever bare en gang, gjør kun ting som er lystbetont når du har valgmulighet 🙂

  Huff, dette ble ikke mye oppmuntring for at du skulle gjøre ferdig genseren… sorry! *ler*

  • Kjersti

   Siv Anita: Jeg har ingen planer om å strikke flere gensere når jeg blir ferdig med den jeg holder på med, for jeg har nå innsett at gensere blir for stort og avansert for meg. Men jeg vil jo gjerne ha ferdig denne, og jeg er redd for at den aldri blir ferdig hvis jeg tillater meg å sette igang med noe annet… På den andre side er det kanskje et annet prosjekt som må til for å få tilbake strikkelysten? Og så tror jeg at jeg må finne noe å se på på tv som jeg ikke trenger å se på konstant for å få med meg, for det er da jeg helst strikker 😉
   *ler* Nei, kanskje ikke mest oppmuntring, men veldig koselig!
   Gudene vet hvorfor det ikke er mulig å legge inn bilder i kommentarfeltet, det har kanskje noe med lagring å gjøre? Om min mengde lagringsplass skal bli spist opp av at andre legger bilder her? Ikke vet jeg…

 • Siv Anita Skoglund

  *ler* men det kan jo hende du får veldig lyst til å strikke ferdig genseren når du har strikket ferdig neste prosjekt? Jeg er egentlig ganske helt bombesikker på det 😉

  Og skulle jeg ta feil, ja, da er det ikke sååååå stor skade skjedd 😉

  • Kjersti

   Siv Anita: Ikke godt å vite, så det gjelder bare for meg å bestemme meg for hva jeg skal gjøre :p

 • boerboelheidi

  Du får lage en ny regel ? Eller “glemme” hvor du har lagt genseren.. Det er ikke alt som skal bli ferdig da, en gang datt en genser som var nesten ferdig rett inn i vedovnen her ? Forstår ikke hvordan det kunne skje, men borte ble den. Det var en vinrød “pusegarn” genser, veldig fin farge ?
  Jeg ga bort noe garn i helgen, og driver å strikker opp noe garn nå, snart ferdig ?

  • Kjersti

   Heidi: Hvis du har en god metode for å få den firkanta hjernen min til å lage en ny regel, tar jeg imot tips med stor glede! 😀
   Mener du seriøst at den havnet i vedovnen??? Eller ble den bare borte?
   Jeg burde vel gå over inventaret mitt, jeg også, men jeg tør ikke. For da blir jeg frista til å bryte regelen min… :p

   • boerboelheidi

    Jepp den havnet i vedovnen, fort gjort, og borte ble den ? Jeg har ikke angret en eneste gang, er noen år siden. Noen ting er ikke ment å bli ferdig ?

    • Kjersti

     Heidi: Jøss! Det hadde jeg aldri hatt samvittighet til å gjøre, uansett hvor mye jeg hatet prosjektet. Da hadde jeg vel heller betalt noen for å gjøre det ferdig…