The Crown

Jeg ser ikke mye på TV lenger. Det er noen få program jeg følger fast med på, og så er det noen program jeg gjerne skulle ha sett, men de går altfor sent på kvelden til at jeg orker å sitte oppe. Vi har ikke abonnement på noe særlig av strømmetjenestene, og vi abonnerer ikke fast på “nett”-tv til noen av de vanlige TV-kanalene. Vi fikk ny dekoder for noen måneder siden, men jeg aner ikke om den har opptaksfunksjon eller om det er innebygget gratis abonnement på noen av TV-kanalene på den gjennom parabolen. Det beviser kanskje at jeg ikke bryr meg så veldig om de programmene “jeg gjerne skulle sett” 😉

Eileif er veldig glad i å sitte utover kvelden og natta og se på dokumentarer og jeg vet ikke hva. Jeg sovner i sofaen når klokka bikker 22. Derfor er vi lite TV-sosiale med hverandre 😉 Men jeg har det siste året lært noe nytt om meg selv, og det er at jeg liker serier/filmer basert på virkelige hendelser. Det begynte egentlig med The Act, serien om den mammaen som later som om datteren hennes er alvorlig syk, og som ender med at mammaen blir drept. Så var det Chernobyl, og så var det The Crown:

La meg først si at jeg er 100 % klar over at denne serien ikke er 100 % nøyaktig, de har tatt seg noen kunstneriske friheter. Og det er helt greit for meg, for jeg vet det og jeg tar mye med en klype salt, men jeg sluker også helheten rått. Det britiske kongehuset er ikke noe jeg følger hardbarket med på, men å se det i et historisk perspektiv og få en komprimert sammenheng gjør det så himla mye mer interessant. Og så får man et bedre innblikk i historien, familieforholdene, det daglige livet.

Vi “binget” (er ikke noe glad i å skrive det ordet, for jeg leser det på norsk, og da blir det helt feil) de 3 første sesongene, og nå håper jeg inderlig at sesong 4 kommer til høsten. Så må jeg bare smøre meg med tålmodighet og vente på 5. og siste sesong, som er spådd å komme høsten 2021.

Har dere sett The Crown? Hva synes dere?

Og har dere noen andre serier å anbefale som er basert på virkelige hendelser? Jeg tar imot med takk!

8 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg vet om flere som ser The Crown, som synes den er veldig bra, men det er ikke helt min type serie. Chernobyl så jeg, men det var bare fordi noen andre satte det på her hjemme en gang. Fikk ikke sett ferdig den gangen, så det gjorde jeg alene senere. Den var veldig bra.
  Vi har tilgang til en del på nett, som vi ser på tv.. og har et par serier vi ser sammen når det passer for begge to. Men er noe med årstiden også, blir ikke så mye slik denne tiden her, i forhold til vinteren.

  • Kjersti

   Heidi: Chernobyl var utrolig bra, og så gjør det et ekstra inntrykk fordi det har skjedd i vår levetid.
   Det er sant at man gjerne ser mer på tv om vinteren. Men jeg har en mistanke om at det har blitt ekstra mye serietitting på veldig mange de siste to månedene.

   • boerboelheidi

    Ja jeg husker jo godt når det skjedde, det gjør det mye mer virkelig. Kan bare tenke meg når de skal lage noe om pandemien som er nå, men må nok vente noen år, til man ser hvordan det egentlig går.

    • Kjersti

     Heidi: Jeg husker det ikke så godt, jeg var nok litt for ung, men noe husker jeg jo.
     Tror du at noen allerede er i gang med å skrive manus til en serie om pandemien? Det har jeg ikke tenkt på engang.

     • boerboelheidi

      Jeg husker det godt, men så var jeg voksen.. ihvertfall samboer med en baby. Husker avisene og alt som sto der, og tv. Kanskje greit at internett ikke var kommet så langt..
      Om de ikke er begynt så er det ihvertfall planlagt, det er jeg bra sikker på.

      • Kjersti

       Heidi: Jeg var 12 1/2 år, så ikke så rart at jeg ikke var interessert i få med meg så mye 😉 Ja herlighet, hadde internett vært folkeeie den gangen, hadde det blitt ramaskrik!
       Skal bli interessant å se!

 • Annikken S.R

  Sett både The Crown og Chernobyl og likte begge godt , den siste har jeg tenkt å se om igjen . Jeg ser mye serier men er nesten litt altslukende så vet ikke om jeg ja. Tipse deg , vi liker nok litt forskjellig . Men har du sett The Handmaidstale ?

  • Kjersti

   Annikken: Nei, den har jeg ikke sett. Er den basert på virkeligheten, eller er den helt fiktiv?