Denne uken

Denne uken

Denne uka har vært et sammensurium av vær, med alt fra -6 til +10, med skikkelig snø, med regn, hagl, vind, sol og torden. Det har ikke vært lett å kle seg, for man må være forberedt på at alle disse værtypene kommer i løpet av en dag. Fryser du på morgenen, så er det en stor sannsynlighet for at du holder på å renne vekk på ettermiddagen. Og er det opphold på morgenen, så skal du være sikker på at det kommer nedbør utover dagen. Med andre ord: helt normal Halden-høst.

Denne uka har jeg shoppet litt. Vi har et kott i 2. etasje hvor vi har turklær, vinterklær, bagger og sekker og litt annet smått og godt. Det er ikke noe lys i dette kottet, så man er avhengig av lyset i gangen, noe som ikke er særlig hjelpsomt. Ved en tilfeldighet kom jeg over denne på nett:

Jeg hadde ikke noe trua på den, men siden den kostet så lite og siden billige ting fra Clas Ohlson har vist seg å være supre før, tok jeg sjansen. Og den overrasket så mye i positiv forstand at Eileif dro ut og kjøpte 3 til dagen etter. Så nå har vi en i kottet, en ved sikringsskapet og en i hver bil. Anbefales!

Som nevnt i mascara-innlegget, har jeg jo blitt litt jålete i år ;) Og nå i høst har jeg satt igang med neglelakk. Neglene mine har vært lange og fine, og det har vært moro å bytte på farger. Siden det var julebord på den ene jobben i går, ville jeg tidligere i uken bytte farge til noe som passet julebord. Men i det siste har flere negler knekt, og om tirsdag knakk en lillefingernegl så langt nede at det bar var patetisk å se på, og enda mer patetisk å ha neglelakk på de korte stumpene. Så jeg var heldig og fikk time for å sette på noen negler i går, og dæven døtte så fornøyd jeg er!

Fargen lyver på bildet, for de går mer i lilla enn det ser ut som. Og jeg har ikke hatt så lange negler siden bryllupet, så det var en glede å få litt eleganse til fingertuppene igjen!

I går var det jo Black Friday. Og det har jo vært Black Friday Week hele uka. Jeg hadde ingen planer om å handle noe, men så slo det meg at vi egentlig trenger et nytt kjøleskap. Det vi har er rundt 22 år gammelt, og i et halvt års tid har det lekket vann fra det. Det fungerer fint og holder seg kaldt, men det var greit å ta en titt og se om jeg fant et nytt til en overkommelig pris. Og det gjorde jeg, så etter å ha jobbet litt utover ettermiddagen i går, dro jeg på Power og kjøpte dette:

Samme merke som vi har fra før, Gram, bare i større versjon. Dessverre var det leveringstid på det, men det ser ut som vi får det 10-12 dager før jul.

Etter shoppingen stoppet jeg og fant en cache før jeg dro på et veldig koselig og vellykket julebord. Kom meg i seng kvart på ett i natt, og ble vekket i firetiden av en bjeffende Nairo. Hvorfor? Joda, det tordnet. Jeg sto opp etter en liten stund, fant ut at jeg ikke klarte å få han til å holde tyst, og kom meg ned i stua og fikk slått av pc’ene. Prøvde å sove på sofaen, men Nairo ville ikke ti stille. Prøvde å legge meg på gjesterommet hos Eileif, men der fikk ikke jeg sove. Opp på soverommet igjen, det hadde sluttet å buldre, så jeg fikk litt søvn, før både tordnet og Nairo satt igang igjen. Våken en stund igjen, sovnet, og sto opp klokka 7. Har gått og gjespet i hele dag, jeg fungerer ikke på 5 timers søvn altså!

Planen var egentlig å dra på julemarked på både Gårdsbutiken og på festningen i dag, men trøttheten og det elendige været gjorde at alle planer ble skrinlagt, og jeg har vekslet mellom å sitte ved pc’en og å ligge i sofaen i hele dag. Nok en sløv lørdag gitt.

5 Replies to “Denne uken”

 1. Veldig greit med alt av slike smarte “dingser”. Jeg har et par små runde lys jeg flytter rundt på.. Og haha, tror de er kjøpt fra Clas Ohlson :P
  Det er pent med fine negler og neglelakk, men jeg klarer ikke å ha på neglelakk. Tror neppe det er noen i mils omkrets som driver med slik her heller (kanskje like greit)
  Håpe kjøleskapet kommer før jul, så det ikke blir forsinkelser. Vi gikk jo ned i str nå når vi kjøpte nytt i høst, gikk fra vanlig stort kjøleskap til kombiskap. Var litt impulsivt.. Men vi har det gamle kjøleskapet som “lager” kjøleskap på roterommet, så da går det helt greit.
  Ble en sløv dag her i dag også, men jeg synes det er deilig :-) Og det var bare fordi det var godt å slappe av, ikke lite søvn eller tordenvær! Kunne sikkert vært veldig interessant med tordenvær her nå, full vinter med snø :D

  1. Heidi: Så lenge de fungerer, er smarte dingser veldig bra! Jeg kjøpte jo headsett på Clas Ohlson, lydkvaliteten er vel ikke prima vare, men jeg hører ikke et plukk av det som foregår rundt meg, og det var hensikten siden det skulle brukes hos tannlegen. Og så kjøpte vi hodelykt der, veldig billig og lyser som sola.
   Hvorfor klarer du ikke ha på neglelakk? Eller klarer du ikke ta på neglelakk selv? Det er bare en treningssak. Jeg er ikke noe flink til det selv, men det blir bra nok :)
   Kombiskap vil jeg ikke ha, da synes jeg det er bedre med fryseren på gjesterommet, for den er det god plass i. Egentlig trenger ikke Eileif og jeg et stort kjøleskap, men de i samme størrelse som det vi har nå koster jo mer enn de i normal størrelse, så da var valget enkelt. Eneste er at jeg må ommøblere kjøkkenet, for det blir for høyt å ha microen oppe på det nye skapet.
   Sannsynligheten for at der får torden nå er ekstremt liten, vil jeg tro ;)

   1. Å ha på neglelakk med venstre hånd.. det blir ikke et resultat jeg vil gå med :P Sikkert bare øvelse som skal til, men har egentlig ikke negler som passer med neglelakk heller. De pleier være veldig korte..
    Skulle ikke ha kombiskap jeg heller.. så var nesten forbauset selv :P Vi har jo stort fryseskap også da, pluss stor fryser.. og en mindre fryser.. De to fryserne skal kuttes ut, når jeg kommer så langt at jeg får ryddet de. Så meningen er å ha bare fryseskap og kombiskap.
    Jeg synes egentlig kjøleskapene har blitt mindre innvendig, mot de som var før.
    Ja det skal vel til litt før vi får tordenvær denne årstiden, tror jeg..

    1. Heidi: Nei, det er ikke lett å ta på neglelakk med venstre hånd, men det er trening som skal til ja ;) Om man vil bruke neglelakk eller ikke, er heldigvis helt valgfritt :D Jeg synes det er lekkert, men har ingen problemer med å gå uten heller :)
     Jeg har absolutt vurdert kombiskap, men jeg synes det er liten plass i både kjøleskap- og fryserdelen. Og hadde jeg kjøpt kombiskap, så hadde det vært for å kutte ut fryseboksen. Så nei. Himmel og hav, dere har jo plass til både elg og hjort uten å partere de, dere jo ;)

Comments are closed.