Det ble én bok i juli

Det ble én bok i juli

Det går tregt med lesingen for tiden. Nå er mange av bøkene jeg leser av den tykke sorten, og det sier seg selv at det tar lengre tid å komme gjennom 500 sider enn 250 sider. Derfor ble det bare én bok i juli, og det var Piken på toget av Paula Hawkins:

Rachel tar det samme toget hver dag. Fra toget ser hun det samme paret spise frokost på verandaen sin. Hun kaller dem Jason og Jess, og de virker så glade. En dag ser hun en annen person i hagen. Kort tid etter er Jess på nyhetene. Hun har forsvunnet. Rachel trekkes mot etterforskningen og prøver å bidra. I stedet blir hun selv mistenkt. Kastet ut i en verden full av svik, hemmeligheter og bedrageri, må hun konfrontere fortiden sin. Tre kvinner, tre menn, knyttet sammen gjennom ekteskap eller utroskap. Hver av dem kan klandres for noe. Men bare en av dem er en morder i denne psykologiske thrilleren om sårbarhet og besettelse. Piken på toget er en illevarslende og sammenfiltret historie om jakten etter sannheten.

Og her er hva jeg synes om boka:

En helt grei bok med en litt overraskende tvist på slutten. Allikevel synes jeg tvisten var spot on på hvordan man skriver en krimbok (ikke at jeg er noen ekspert altså, lang ifra!), så det var ikke så overraskende allikevel.
Gode personskildringer trekker opp til terningkast 4.

Boka jeg holder på med nå er heller ikke noen stor favoritt, så jeg håper det snart dukker opp noe bra i de 26 bøkene jeg har liggende på vent.

2 Replies to “Det ble én bok i juli”

  1. Enig med deg . En helt grei bok jeg leste for et par ? år siden , litt usikker når.
    Leste boks Djevlemasken til Tom Egeland nå nylig og ble positivt overrasket :-) anbefales .

    1. Røllander: Så er det meg og norske/skandinaviske forfattere, da… ;) Må uansett bli ferdig med alt jeg har på vent før jeg kjøper noen nye bøker.

Comments are closed.