Nok en dårlig natt

Om tirsdag ringte jeg tannlegespesialisten i Moss og har fått en time der om 2 uker. Hurra for at jeg kvinnet meg opp til det, dumt at det ikke var noe ledig før. Både tirsdag og i går gikk dagene greit, jeg gjør ikke noe som får pulsen opp i takt, men spiser smertestillende og tar livet med ro.

I går kveld fikk jeg ikke sove. Det er noe som skjer meg veldig sjeldent, og i går hadde det ikke noe med smerter å gjøre. Alt var egentlig bra når jeg la meg. Men jeg fikk bare ikke sove. Sto opp, skravlet litt med Eileif som ennå ikke hadde lagt seg, og gikk og la meg igjen. Og vips, der kom smertehelvetet tilbake. Intense smerter som befinner seg i trekanten som går fra haka opp til tinningen, ned til undersiden av kjeven under øret og frem til haka igjen. De er ikke konstante, men går i ujevne bølger som slår pusten ut av meg når de dukker opp. Ingen gradvis opptrapping heller, det går fra levelige smerter til nesten uutholdelige på et sekund eller to.

Jeg forsøkte igjen å stable meg opp i senga for å prøve å sitte og sove, men det hjalp ikke, så jeg tok med meg dyne og pute og flyttet til sofaen. Men smertene var så intense at jeg ikke engang kunne sitte, jeg måtte opp og gå. Så i absolutt hele natt har jeg gått i sirkler på enten stuegulvet eller på kjøkkengulvet. Rundt og rundt og rundt. Ble svimmel og byttet retning. Rundt og rundt og rundt.

Forsøkte med en kald klut, og det hjalp bittelitt, nok til at jeg forsøkte å sove igjen. Fikk ikke sove, forsøkte med kluten igjen, og da ble smertene bare verre. Opp og gå igjen. Etterhvert som det lysnet trodde Nairo at vi skulle få besøk når jeg gikk rundt på kjøkkenet, så for å unngå bjeffinga hans, måtte jeg holde meg til runder i stua.

Noen minutter før klokka 5 i morges avtok det litt igjen, så jeg satt meg i sofaen, fant en stilling jeg kunne leve med en liten stund og tenkte for meg selv at hvis jeg bare klarte å holde meg der en halvtimes tid, så kunne jeg like gjerne stå opp. Vips, så ringte vekkerklokka klokka 6, og jeg var overlykkelig over at jeg faktisk hadde fått sove en time!

Nei, ingen god natt. Helt klart en forferdelig natt igjen.

Jeg hadde time hos frisøren klokka 8 i morges, derfor skulle jeg så tidlig opp. Den dårlige natta gjorde at jeg nok ikke så helt ut som meg selv, det var det første frisøren kommenterte når jeg kom inn døra hos henne (jeg har hatt samme frisør i veldig mange år, så vi kjenner hverandre godt). Hun gjentok for hver gang jeg fikk en smerteri at jeg måtte få gjort noe med dette, så når jeg var ferdig hos henne, ringte jeg tannlegekontoret jeg bruker her i byen og forklarte situasjonen. Jeg er overbevist om at det er betennelse i betennelsen eller noe sånt (jeg er da ikke hverken lege eller tannlege!), for jeg kjenner jo i hele kroppen at det er noe galt. De var enige med meg og ba meg komme innom for å hente resept på penicillin.

Fikk gjort noen andre ærender, hentet resepten pluss en ekstra resept på sterkere smertestillende jeg kan ta på natta, og kom meg etterhvert hjem. Så nå håper jeg antibiotikaen hjelper, sånn at jeg får sove om nettene og at jeg kommer meg på jobb til uka.

Det er sikkert flere av dere som vil pushe meg til å trekke denne tanna istedenfor å vente til timen hos spesialisten. Men jeg er fremdeles der at jeg heller vil ta en operasjon til for å prøve å redde den enn å trekke, selv om det betyr 2 ukers venting. Det er antagelig teit av meg, og det er antagelig også bare å utsette det uunngåelige, men jeg er så livende redd for å trekke at jeg bare må prøve.

8 Comments

 • Røllander

  Uff så leit å lese om smertene dine . Jeg føler virkelig med deg . Håper antibiotika kan avhjelpe til du kommer til spesialisten og får hjelp der . Stor klem sendes din veg ?

  • Kjersti

   Røllander: Takk! Jeg synes synd på meg selv nå altså, synes jeg har hatt nok i år. Hvis jeg ved årsslutt skal se tilbake på 2017 og si hva som var årets nedtur, må det uten tvil bli smerter.
   Det håper jeg også! Jeg mistenker at det blir trekking uansett, men da har jeg ihvertfall prøvd de alternativene jeg vet om.
   Stor klem tilbake <3

 • Heidi

  Det skulle da ikke bli verre ? Ikke for å ta fra deg motet, og du vet det sikkert også, men det kan fort ta et par døgn før antibiotika virker. Håper du får nytte av smertestillende så lenge, eller egentlig at smertene ikke fortsetter å være så ille. Masse god bedrinng.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg har sovet bra i natt! Måtte opp for å ta vanlig smertestillende, men sovnet med en gang igjen 🙂
   Takk!

 • Nøve

  Du kan jo ikke gå med slike smerter i to uker, så jeg håper inderlig for din, og dine omgivelsers skyld, at antibiotikaen hjelper ?

  • Kjersti

   Nøve: I natt har jeg sovet godt 🙂 Men ja, jeg er helt enig i at antibiotikaen må hjelpe, for alles skyld.

 • Tove

  Godt å se at du har sovet bra i natt. Håper det fortsetter slik og at medisin / smertestillende hjelper. Krysser fortsatt fingre for at et mirakel eller noe sånt skjer.

  • Kjersti

   Tove: Ja, det var deilig med en god natts søvn, for selv om jeg må opp for å ta vanlige smertestillende, så er det helt klart en god natt 🙂
   Tusen takk! Det gjør jeg også!