Geocachingtur til Uddevalla

Har fulgt med på værmeldinga for Uddevalla i flere dager, og det var meldt greit vær i dag. I går kveld endret de imidlertid varselet til skyet med noe regn. Men det stoppet ikke oss, vi kom oss i bilen ved 9-tiden og dro avsted. Skulle selvsagt ta noen cacher på veien ned til Uddevalla også, og første stopp var The Fishing Monk.Dette var altså en hengebro, og jeg er ikke spesielt glad i hengebroer. Men over kom vi og cachen fant vi, den ble logget kl. 1000.

Neste stopp var Munkedal Old Bridge:En vakker gammel steinbro. Surret litt før GPS’en bestemte seg, og cachen fant vi ganske langt nede mot elven. Logget kl. 1020.

Cache nr. 3 for dagen var Brålandsfallet:Over den broen skulle vi, og det var rimelig høyt og ekkelt! På andre siden møtte vi først denne laksetrappen:Så kom vi til et gjørmete sted hvor stien gikk ned mot elven igjen. Der var det en vinglete trebro som jeg sendte E ut på, og ytterst på den fant vi cachen, den ble logget kl. 1045.

Neste stopp var TB Hotell Hogstorp, en enkel drive-in som ble logget kl. 1110, før vi dro videre til Viltbron, som ble logget kl. 1125.

Cache nr. 6 var Östra Torp, som lå nesten midt i et veldig trafikkert veikryss, og det var virkelig ubehagelig å lete etter den. Men vi fant og logget kl. 1135. Så dro vi til Ät och var glad, som var på en McDonalds. Her var det rett og slett for mye folk og for dårlig vær til at vi ville lete skikkelig, så vi droppet den rett og slett, og logget ikke engang en DNF på den.

Cache nr. 8 var Josefin’s TB-Hotell Torp, også en enkel sak, og vi logget den kl. 1200. Herrestads gravfält var neste cache, en fin liten gåtur fra parkeringen og inn i noe jeg vil tro var en innhegning for sau. Men ingen sau var å se. Cachen lå derimot midt på bakken, da gjemmestedet var ødelagt. Men vi logget kl. 1220 og fikk provisorisk lirket cachen på plass igjen. Satt i bilen og spiste lunch og drakk kaffe og kakao etter denne cachen, godt å få litt mat i magen 🙂

Cache nr. 10 var Herrestads Kyrka, en vakker gammel steinkirke:En kort gåtur derfra lå cachen, og den ble logget kl. 1250.

Så stoppet vi på Kasen. Cachen var magnetisk, så jeg satt meg på huk for å titte langs et rekkverk som var ved nullpunktet, og begynte fort å le da jeg plutselig oppdaget cachen 30 cm fra der jeg satt 🙂 Den ble logget kl. 1310. Jernbanestasjonen og cachen Uddevalla C var neste cache på lista, en enkel og typisk jernbanecache, logget kl. 1330.

Cache nr. 13 var Blåkulla, Uddevallas stadshus. Kravlet gjennom kratt og busker, men ingen cache, så dette ble turens første reelle DNF. Nr. 14 gikk ikke noe bedre, det var Kasens hällristning, ikke tale om at vi fant noen cache der heller.

Så dro vi til Kaseneken. Lurte litt på hvor vi skulle parkere, så jeg gikk ut og spurte en “gammal tant” på min beste svensk, og hun forsto ihvertfall nok av det jeg sa til at hun sa at vi kunne parkere akkurat der vi var, og hun forklarte at treet var ned alleen og til venstre 🙂 Tuslet avgårde og kom først til det vi trodde var den gamle, falleferdige eiken, men neida, det var en til litt lengre inn i skogen:Og man lar jo ikke sjansen til å klemme en 500 år gammel eik gå fra seg 😉Cachen fant vi, og den ble logget kl. 1450.

Så kjørte vi inn i Uddevalla sentrum og fant en parkeringsplass. Tilfeldigvis fant vi parkeringsplass like ved Willys, den matbutikken vi var på jakt etter for å finne appelsinte. Men nei, de hadde ingen Lipton appelsinte… Så da fant vi ut at vi skulle ta de få cachene vi kunne gå til derfra og så komme oss hjem. Så vi tuslet i vei til Norrtull, og etter at E hoppet over et gjerde og tittet litt langs en vegg, kunne vi logge den kl. 1525.

Den nest siste cachen for dagen var Stickan. Her rotet vi lenge rundt før vi endelig fant gjemmestedet til boksen. Det neste problemet var å få boksen ut fra gjemmestedet, men med litt lirking klarte vi det også, og logget kl. 1555.

Cache nr. 18 og den siste var Hasselbacken, en gangsti ved en vakker park hvor folk matet fugler av hjertens lyst:Cachen ble greit funnet og logget kl. 1605. Da var vi rimelig slitne, så det var bare å finne tilbake til bilen og komme seg hjem. 15 funn av 18 sier vi oss veldig godt fornøyde med, og er nå ennå mer sikre på at vi klarer å finne vår 200. cache før nyttår 🙂

Alle bildene og flere til finner du også i denne mappen.

{minsignatur}

2 Comments

 • Siv Anita

  Åh… ser ut som dere har hatt en flott cachetur, og så mange fine bilder!!! Sånne STORE gamle trær er et vakkert skue!!! Blir ganske facinert av at de er mulig at de kan stå og vokse så vanvittig lenge!!!

  Etter denne “jakt” dagen, er det vel liten tvil om at dere klarer 200 før årsskiftet!

  Håper du får en fin søndag!
  KLEM

  • Kjersti

   Egentlig var dette en av de dårligere dagscacheturene, for E var sinna på GPS’en og jeg var sinna på store veier og masse biler. Og Uddevalla var en rotete by å finne frem i, selv om vi egentlig ikke leta etter så mange cacher der nede (var så mange på veien ned dit). Men at det var et imponerende tre er det ingen tvil om! Selv om det var ganske shabby da, tror nok ikke det lever så mange år til.

   Tror nok vi når målet i år ja, det er jeg veldig glad for 🙂
   Takk det samme snuppa!
   Klem 🙂