Hva skal jeg gjøre med håret?

Nå har jeg hatt kort hår i nesten 2 måneder, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok mot til meg og klippet det! Skummelt var det, uten tvil. Og jeg har vel egentlig ikke helt vent meg til det ennå. Men, jeg angrer ikke:

Den bratteste læringskurven jeg har hatt, er når det gjelder styling. For hvis jeg ikke gjør noe som helst med det, ser jeg stort sett sånn ut:

Og sånn:

Og det ser ikke på noen som helst måte bra ut i mine øyne. “Luggen” har jo den svingen uansett, men resten henger bare der. Derfor er jeg mye mer glad i det når jeg får litt krøller i det:

Mye mer liv i det, og mye finere, synes jeg. Men det tar så mye tid! Og det er det største problemet, jeg er ikke noe glad i å bruke tid på badet på noen som helst måte.

(Som en eneste stor parentes må jeg bare ta med dette bildet:

Kjæra nånn, så grå jeg er…).

Men, tilbake til poenget, for meg er krøller tingen:

For krøllene holder seg bra nok fra hårvask til hårvask. Jeg må overdrive litt den kvelden jeg krøller det, så ser det bra ut dagen etter, litt slækkere men fremdeles bra ut dagen etter det igjen, og så er det gjerne en hårvask senere den dagen eller dagen etter.

Og dermed er vi i sakens kjerne: jeg føler jeg har to valg. Enten å ha det kort og ta permanent, eller å la det gro ut igjen sånn at jeg kan se ut som folk selv uten å bruke mye tid på det.

Med permanent mener jeg ikke de puddelkrøllene jeg og så mange med meg hadde på ’80- og ’90-tallet, men mer sånne store bølger som jeg får til med krølltanga. For jeg gidder ikke stå med krølltanga etter hver eneste vask, så lat har jeg nå lært at jeg er.

Hva mener dere? Kort og permanent, eller langt?

18 Comments

 • Tove

  Du er fin med begge deler 🙂 Men hvorfor ikke ta permanent nå og så er det jo bare å la det gro hvis du heller vil ha det langt igjen ?

  • Kjersti

   Tove: Takk! Det er selvsagt ikke verre enn som så. Men jeg har ikke klart å bestemme meg, og derfor er det godt å få innspill fra andre.

  • Kjersti

   Sara: Takk for svar <3 Jeg er egentlig veldig overrasket, men jeg får vel ta en telefon til frisøren min snart :p

 • Sognafaret

  Imponert over dreisen du har fått på krølltanga, men jeg heller nå litt til langt jeg da. Jeg har ikke tålmodighet til noe som helst hårstell så de gangene jeg har hatt kort hår har jeg angret dypt hver gang. Jeg har nå litt krøller opprinnelig og når de blir kort så må de stelles hver eneste morgen. Men om du ikke angrer, så er det tydelig at du egentlig trives best med kort hår.

  • Kjersti

   Sognafaret: Jeg tror jeg med sikkerhet kan si at jeg ikke kommer til å ha kort hår for evig. For jeg savner jo det lange håret som sånn egentlig fikser seg selv. Nesten ihvertfall. Det jeg ikke angrer på, er at jeg tok sjansen og klippet det kort. Og jeg synes det er veldig fint de gangene jeg får ordentlig styr på det, sånn som jeg vil ha det. Derfor hadde det vært moro å prøve med permanent for å se om det gjør det enda litt lettere 🙂

 • boerboelheidi

  Permanent!? Seriøst ? Du tuller, ønsker du deg krøller ?
  Neida, jeg som tuller ? Synes du kler det korte veldig bra, og du er fin i krøllene ? Jeg trodde også jeg skulle ha langt hår igjen.. det kommer aldri til å skje! Men så er jeg jo litt eldre enn deg, og vet bedre ? Noen ganger er det såå greit å kunne bruke alderen på den måten ?
  Permanenten går ut igjen, eller? Om ikke, så vokser det bort etterhvert ? Gleder meg til å se resultatet ?

  • Kjersti

   Heidi: Jeg har ønsket meg krøller i alle år, og hadde også permanent i mange år. Så ja, jeg ønsker meg krøller 😀
   Takk! *ler* Ja, bruk alderen din, du, jeg er bare ung og ufornuftig :p
   Permanenten må vokse ut i så fall, og det er helt greit. Da kan den vokse ut sammen med at håret gror ut og blir langt igjen også. Tror ihvertfall jeg gjør det sånn.
   Og så tror jeg forresten at jeg har mye kortere hår enn deg nå 😉

   • boerboelheidi

    Du har vel ønsket deg krøller like mange år som jeg har ønsket meg glatt hår ? Nå liker jeg litt “krøller” i håret mitt selv også, endelig. Men er vel mest bølger på en måte..
    Ja det tror jeg også, men jeg skulle ha tynnet ut mye av håret mitt, nederst.. så da spørs det hva som skjer videre 😛

    • Kjersti

     Heidi: Antagelig :p Men sånn er det jo, man ønsker seg det man ikke har 😀
     Ikke be opp til konkurranse om å ha kortest hår, da skal jeg enkelt og greit la deg vinne 😉