Området ved Naverstad kyrka

Eileif, Nairo og jeg har vært ved Naverstad kyrka før, da var det kun én cache der, og etter å ha funnet den, tok vi oss en gåtur i området.

Her om dagen ble det publisert 5 nye cacher der, og selv om FTF’ene har gått, dro vi ned dit i dag for å finne cachene og gå en ny tur. Vi stoppet og tok en annen relativt ny cache på veien, og så la vi i vei på apostlenes hester.

På vei til en tradisjonell gikk vi forbi denne benken uten utsikt:

Selv om temperaturen i utgangspunktet ikke var veldig høy i dag, så ble det varmt nok å gå:

Neste stopp var en enkel og grei multi, før vi gikk videre på fine skogsstier:

Neste stopp var en tradisjonell, og her måtte vi lete en god stund. Eileif hadde gitt opp litt, så han satt seg ned og tok en pust i bakken imens jeg fortsatte å lete. Og plutselig hørte jeg han rope bak meg at han hadde funnet cachen. Hurra!

Så var det ned til kirketrappene som går fra vannet og opp i retning kirken:

Her var det en litt verre multi, og jeg trodde en stund at vi hadde gjort feil på enten oppgavene eller utregningene (eller begge deler), så vi prøvde et annet alternativ, men skjønte fort at det også var feil. Sendte en sms til en cachevenn og fikk bekreftet at det første alternativet mitt var rett. Fortsatte å lete der, og idet jeg hører at jeg får en sms med mer tips, finner jeg cachen. Hurra her også!

Siste cache for dagen var selve kirkecachen, og den var det Eileif som fant. En vakker og veldig gammel kirke:

Og jeg blir så fascinert når jeg ser kirkespiret står et helt annet sted enn på taket av kirken! Er ikke så mange steder jeg har sett det, men dette er altså en av de.

Det jeg trodde skulle bli en liten cachetur endte opp med 3 timer, så både Nairo, Eileif og jeg har vært rimelig sløve resten av dagen. Det er ikke langt å gå, men det er mye opp og ned. Men området anbefales så absolutt!

18 Comments

 • boerboelheidi

  Så fin en kirketrapp, og den kirken var spesiell. Morsomt når man kommer over kirker det er noe spesielt ved, og de er det en del av ⛪ Vi har funnet gamle kirker, små, store, fine, veldig moderne (de blir på en måte litt “feil”), og mange andre. Jeg skulle gått gjennom kirkene mine for å se hvor mange jeg har logget, men det blir verre og verre å gjøre det..

  • Kjersti

   Heidi: Jeg skrev det i et blogginnlegg for ikke så lenge siden, at jeg synes det er morsomt med spesielle kirker, men jeg synes også at jeg veldig ofte skriver at kirkene jeg kommer over er spesielle, så enten er det vanlig med spesielle kirker, eller så skal det lite til for at jeg synes en kirke er spesiell 😉
   Hvis du går til dashbordet ditt på geocaching.com og trykker på “Logs” i venstremenyen, så venter du til siden har lastet ferdig, og så trykker du Ctrl+F på tastaturet ditt. Da får du opp et lite søkevindu. Skriv ordet kirke og trykk enter. For hver gang du trykker enter, markeres det en ny cache du har funnet/DNF’et. Da kan du telle underveis. Hvis du vil ha med de som heter noe med kyrka, søker du etter det. Samme med church. Finnes sikkert flere andre måter å gjøre det på også, men der har du ihvertfall en metode 🙂

    • boerboelheidi

     Og, man kunne bruke project-GC, nevnte Tore. Men vet ikke om den er slik at den tar med alle, eller for mange. Ifølge den har jeg 183 kirker

       • Kjersti

        Heidi: En challenge checker er jo alltid greit å bruke, men da må man vite om det eksisterer en checker for akkurat det man er på jakt etter. Men nå har jeg bokmerket den, takk!
        Jeg tok en challenge engang som hadde noe med cacher med ordet kyststi i navnet, og forskjellige kommuner og noe greier. Det var tellejobb, det, for jeg fant ikke noen checker.

        • boerboelheidi

         Kirker er tydeligvis populære, finnes flere forskjellige man kan sjekke de på så jeg. Vi kan signere på mange av de, om ikke alle.. har ikke sett etter om det er for mer enn 100. Men det er ikke så viktig, mer morsomt å finne de, for å se hvordan de er 😀

        • Kjersti

         Heidi: Kirker er veldig populære, er derfor jeg blir like overrasket hver gang jeg kjører forbi en kirke uten en cache 😉

        • Kjersti

         Heidi: *ler* Nei, jeg aner ikke hva de tenkte på! Derfor synes jeg det er helt utrolig at jeg har fått lagt ut cacher ved to kirker, for kirkecacher har vært populære helt siden starten av geocaching (tror jeg). Skal vi aksjonere med mottoet “Ja til cacher ved alle kirker!”? :p

        • boerboelheidi

         Ja, enhver kirke bør ha en kirkecache! ⛪? Jeg dobbeltsjekker ofte kartet bare for å være sikker, om jeg ser at det ikke er noen. Men det som er nesten verre, er når det er cache like ved, men ikke har kirke, church, kapell eller noe lignende i navnet ? Hva tenkte de på liksom!
         Nei nå skal jeg gi meg ?

    • Kjersti

     Heidi: Blir jo en del telling med denne metoden, så man må sette av litt tid.

 • Anki

  Vi var der i to omganger i uken som gikk .. fin kirketrapp … men jeg fikk liksom litt vondt av konfirmantene som har bygget/laget trappen… ?

  • Kjersti

   Anki: Ja, jeg så at dere måtte tilbake. Veldig fin trapp! Så du synes ikke dagens konfirmanter har det for lett? :p

  • Kjersti

   Tove: Stemmer. Jeg hadde ikke tittet noe på de når jeg snakket med deg, så jeg var ikke klar over at de tok såpass tid.