Julepynten er på plass

I et forsøk på å finne julestemningen, har Eileif og jeg i dag pyntet ferdig huset til jul. Juletreet gjenstår, men det blir aldri pyntet før på kvelden lille julaften. Og med tanke på at Nairo i dag har forsøkt å dra ned noe av den andre pynten vi har hengt opp, er jeg meget skeptisk til hvordan det blir å ha et tre i hus…

God Jul-bokstavene jeg fikk av C har kommet på plass under julekula:

Julemusa (ha-ha-ha) sitter i kjøkkenvinduet:

Godnissen står på pianoet. Han er sliten etter å ha levert ut alle gavene, men har heldigvis en hund som hjelper han med avkledningen:

De små julehusene står oppe på den ene lave bokhylla:

Julehuset med lys står på det ene hjørnebordet, sammen med donissen og smånissene:

Vi har nisser hengende i alle lampene i stua:

For noen uker siden kjøpte jeg noen søte klyper for å henge opp julekortene på kjøkkenet. Nå har vi fått 4 julekort, og da er det på tide å vise frem klypene også:

Om vi fant julestemningen? Nei. Men jeg håper den kommer ramlende over oss ihvertfall når kalkunen kommer på bordet på julaften.

God helg!

{minsignatur}

16 Comments

 • Siv Anita

  God helg! Kos dere masse og nyt livet.

  Lykke til med den julepyntspisende pelsdotten! 😉

  Og lykke til på cachejakt, hvis dere finner ut at dere skal dra! 🙂

  Nisseklem
  fra nord

  • Kjersti

   Siv Anita: Takk, i like måte!
   Og takk for det. Vurderer flere forskjellige løsninger på problemet 🙂
   Ikke bestemt oss for noe cachejakt, kommer helt an på været. Det regner og regner og regner…
   Juleklem tilbake! 🙂

    • Kjersti

     Siv Anita: Som vanlig er ikke vi helt enige når det gjelder snø, for jeg vil gjerne ha snø 🙂 Ikke metervis, men noen minusgrader og en halvmeter snø, ja takk 🙂
     Tusen takk! 🙂

 • camilla

  Så koselig med “God Jul”bokstavene! Håper julestemingen kommer snikende på deg da. Jeg har ikke mye julepynt å pynte med, men er proppfull av julesteming allikevel! 😉
  God helg! 🙂

  • Kjersti

   camilla: Ja, de var kjempefine! Mener å huske at jeg har noen små også, men jeg finner de ikke igjen. Sånn er det når man tror man har alt av julepynt på ett sted 😉
   Kanskje du kunne dele litt julestemning med resten av Idd? 😉 Eller sørge for noen snøfnugg? 🙂
   God helg! 🙂

 • heidi

  Så koselig med julepynt, må innrømme at jeg ikke har fått fram/opp så mye enda. De klypene var søte 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Joda, det er koselig med julepynt, men i år synes jeg ikke at det har gitt meg noe å sette den opp. Skal kjøpe noen svibler og julestjerner i dag, kanskje det hjelper? 🙂
   Ja, klypene er kjempesøte, tror jeg kjøpte de på Sparkjøp 🙂

 • Tove

  Mye fin julepynt 🙂 Det blir spennende å høre hvordan det går med Nairo og juletreet.

  Jeg syns det blir vanskeligere og vanskeligere å komme i julestemning jeg. Det kan ikke ha noe med alderen å gjøre????? NEI så absolutt ikke, helt sikkert ikke! Men juletre, julemiddag hjelper helt sikkert på julestemningen 🙂 Og Putti Plutti Pott 🙂 Og så skader det ikke med snø.

  Jeg pynter ikke før lillejulaftenen. Men jeg tjuvstarter alltid med å sette opp nisselandsbyen, så den er på plass for lenge siden.

  Lykke til med jakten på julestemning

  • Kjersti

   Tove: Takk! Vi skal kjøpe juletre mandag eller tirsdag, så jeg har et par dager på å finne ut hvordan vi skal løse problemet.
   Vet du, jeg nevnte for min kjære i går kveld at det kanskje var alderen som var årsak til manglende julestemning, pussig at du skulle nevne det nå 🙂 For meg har det alltid vært først Grevinnen og hovmesteren på lille julaften, og så Tre nøtter til Askepott og Disney-timen på julaften som har gitt meg mest julestemning, så da krysser jeg fingrene for det i år også. Og snø, som du sier. Men her regner det jo bare.

   Blir det ikke mye pynt å sette opp på én dag? Eller er du fornuftig og ikke drar frem så mye pynt?
   Tusen takk, det samme til deg 🙂

  • Kjersti

   Tove: Kjøp når det blir salg i romjula! Nå er jeg så heldig at jeg får mesteparten av julepynten av mamma, så det er lite jeg trenger å kjøpe selv, men når det er halv pris i romjula og etter nyttår, er det lett å finne noen kupp man kan glede seg over neste jul 🙂

 • Tove

  Jeg syns jo egentlig at jeg har masse, men når alt er satt ut så er det ingenting. Og alle andre har så veldig fine julepynta hjem 🙂 ja jeg burde vært flinkere til å kjøpe på salg.

  • Kjersti

   Tove: Jeg har 3 store esker med julepynt, men jeg synes heller ikke at det syns noe når det er satt ut. Kanskje vi har lite julevennlige hjem? 😉 Jeg har noen store nisser jeg ikke får satt frem i år. De skal stå på gulvet, men med Nairo i hus, går det bare dårlig.

 • camilla

  hehe, ja de snøfnuggene tror jeg vi må vente en stund til på. Spøker for julaften. Værmeldingen sier nå 6 varmegrader og sol julaften!!

  • Kjersti

   camilla: Hører rykter om det jeg også, kjempekjedelig! I min drømmeverden daler store fnugg ned på lille julaften, og det fortsetter sakte og rolig til godt utpå kvelden julaften. Så kan det ligge en halvmeter til mars, og så kan det forsvinne 🙂