2 1/2 mot 1 1/2

For ikke veldig lenge siden kjøpte jeg meg en ny parfyme. Jeg var gått litt lei av den gamle som jeg har brukt i et par år, og den nye falt jeg for umiddelbart da jeg prøvde den i butikken. Nå som jeg har brukt den nye jevnlig i et par uker, er jeg ikke like glad i den lenger. Så igjen er jeg på jakt etter en ny parfyme.

For heller ikke så veldig lenge siden fikk jeg tilsendt et par “scratch-and-smell”-prøver på parfyme, og den ene luktet himmelsk. Så da jeg om lørdag var i nærheten av en Vita Exclusive-butikk, stakk jeg innom for å prøve parfymen på. For jeg har erfart flere ganger at en parfyme kan lukte kjempegodt i luften og på en prøvestrips, men død og fordervelse på meg. Så resten av dagen og kvelden gikk jeg og luktet på den, for å se om jeg virkelig likte den eller ikke.

Parfymen det er snakk om er Daisy by Marc Jacobs:

Og når jeg først var i nærheten av to gode venninner, måtte jo de også prøvelukte opptil flere ganger, og de likte den hele kvelden.

Så kom jeg hjem og lot Eileif lukte på den, og jeg så umiddelbart på ansiktsuttrykket hans at han ikke var helt solgt. Han luktet flere ganger, og til slutt fant han ut at det han ikke likte var at han synes den luktet et snev av hårspray.

Selv sitter jeg egentlig midt på gjerdet. Jeg synes den er god, men jeg vet ikke om jeg er 100 % solgt. Stillingen er altså 2 1/2 mot 1 1/2. Og da er det kanskje dumt å kjøpe den? Hva synes dere? Eller kanskje dere har noen gode tips til meg? Jeg er veldig glad i friske og lette parfymer, gjerne med et snev av sitrus.

16 Comments

 • boerboelheidi

  Parfyme er vanskelig. Jeg kjøpte faktisk en annen av samme merke som du har bilde av, i fjor eller noe slik. Den var med blå blomst, nydelig flaske ? Men man bør ikke kjøpe parfyme ut fra flasken har jeg funnet ut ?

   • boerboelheidi

    Hm, vet egentlig ikke hva som skjedde, for på svaret til meg selv, så nyttet det ikke trykke enter for å svare.
    Tilbake til parfymen, jeg har ikke peiling på parfymer, men har gjort mange bomkjøp. De jeg alltid liker er fra DKNY.
    Så egentlig er det ikke mye hjelp å få fra meg, måtte bare bruke tre svar for å fortelle det ?

    • Kjersti

     Heidi: Jeg tror det er en begrensning på hvor mange svar under hverandre man kan ha. Om det er default eller noe jeg har satt, skal være usagt 🙂
     Jeg har vel egentlig aldri gjort noen bomkjøp, for jeg synes parfyme er altfor dyrt til å bestemme meg fort. Den nye jeg bruker nå er jo god, men jeg kommer nok ikke til å kjøpe den flere ganger.
     En av mine absolutte favoritter var Notes by Celine Dion. Helt fantastisk, men selvsagt gikk den ut av produksjon. Så de jeg kan få tak i på nett nå er jeg redd er så gamle at de har blitt dårlige. Og jeg har hatt mange veldig gode parfymer, som alle har gått ut av produksjon.
     Skal ha DKNY i bakhodet når jeg er på leting, takk 🙂

   • Kjersti

    Heidi: Næmmen! Har fjøsnissen kommet inn til deg allerede, selv før desember og første advent??? 😛

  • Kjersti

   Heidi: Jeg tror Marc Jacobs har flere dufter i samme serie, med forskjellige farger på blomstene. Har ihvertfall sett en med rosa blomst. Men ja, innholdet på en vakker flaske kan lukte pyton 😉

 • Anette

  Hvem lukter på deg oftest? ? Jeg hadde latt gubben sitt ord veie tyngst i dette tilfellet ? Det er også stor forskjell fra eau de perfume og eau de toilette, mange parfymer kommer i begge utgaver. Lykke til!?

  • Kjersti

   Anette: *ler* Det er forhåpentligvis Eileif 😉
   Joda, og den ene er også mye dyrere enn den andre.
   Jeg hater å være på parfymejakt, skulle ønske jeg fant meg en klassiker som aldri går ut av produksjon. Takk! Heldigvis har jeg så å si full flaske av den nyeste, så jeg har relativt god tid på meg 🙂

   • Anette Flyum Paulsen

    Jeg må som regel la lukta sitte opp til et døgn før jeg får bestemt meg! Opplever ofte at det endrer seg, lukter kattepiss eller grønske hvis den er heeelt feil! ?

    • Kjersti

     Anette: Det tar tid før luktene utvikler seg nok til å kjenne hele registeret 🙂
     Husker en gang jeg kjøpte to parfymer på taxfree. Den ene lukta død på meg, den andre lukta godt. Den som lukta død på meg lukta godt på mamma, den som lukta godt på meg lukta død på mamma. Så kroppsduft har helt klart mye påvirkning også.

 • Anette Flyum Paulsen

  Ingen tvil om det nei. På Vita kunne jeg bruke det sjefa ikke kunne bruke og omvendt. Jeg har etterhvert lært hva jeg må unngå! ?

  • Kjersti

   Anette: Det har ikke jeg lært meg ennå, dessverre. Derfor blir det mye prøving og feiling, og det hjelper jo ikke at Vita ikke har parfyme lenger 🙁

 • Torill

  Her er det som oftest mannen som kjøper parfyme til meg, og det har gått overraskende bra. Tror han spør etter en parfyme som ikke lukter så sterkt, og så tar han den som har finest flaske av dem han får foreslått. Det er kanskje en litt annerledes strategi…

  • Kjersti

   Torill: Så flink han er! Og sånn flaks han har! 😀 For det er jo en stor sjanse for at de ikke lukter godt på deg, selv om de både har svak duft og fin flaske 😉