Geocachingtur 17.-19. august 2010 – del 3

Torsdag 19. august 2010:

Kl. 0725: Nå har vi vært våkne en halv times tid. Jeg har ikke sovet spesielt godt i natt, gudene vet hvorfor, det har ihvertfall ikke vært noe galt med senga. Har akkurat vært i dusjen, godt å føle seg litt fresh igjen selv om jeg mangler alt av kremer og ting og tang. Når E er ferdig med dusjen, er vi klare for dagens runde. Det regner i dag, men forhåpentligvis letter det etterhvert, så vi slipper en dusj ute også.

Kl. 0800: Fant Jump Away! En grei gåtur inn i skogen, lett funn på gode koordinater. Men vi skal ikke påstå at det var strålende med en skogstur så tidlig på morgenen!

Kl. 0825: Fant The Trøgstad slip # 19. Greit funn da cachen er relativt synlig. Fin rasteplass her, så vi bestemte oss for å ta frokosten med det samme. Sultne etter morgenturen!



Kl. 0925: Fant Vechtdal 16 # Flyktningeruta 2. Litt hit og dit i skogen, men greit funn.

Kl. 0950: Her måtte vi logge en DNF på Trøgstad Bygdemuseum. GPS’en nullet ut midt i en sti, og det var rimelig ubehagelig å lete blandt steiner på et gammelt tun med bygninger som så ut som om de ville rase sammen hvis vi kom borti feil stein.

Kl. 1015: Fant Fortet. Utrolig interessant sted, spesielt for E som er veldig fascinert av 2. verdenskrig:



Nydelig utsikt var det også der.

Kl. 1045: Fant 1538Moss # 11 – Mona Utsikten. Denne var egentlig bare irriterende da utsikten var borte pga trær, hintet stemte ikke og loggboka var så full som overhodet mulig. Men vi fant den jo!

Kl. 1105: Fant Indre Østfold Fengsel, avd Eidsberg Es-Ja #72. Rimelig ekkelt å liste seg rundt like på utsiden av et fengsel…

Kl. 1145: Fant Vechtdal 7 # Kåensdalen. Her fikk vi en skikkelig gåtur i skogen for å feire at dette var vår cache nr. 150! Veldig idyllisk å gå langs en liten elv.



Kl. 1300: Fant Rudskogen. Rota lenge for å finne veien til en cache før denne, så vi ga rett og slett opp og dro til Rudskogen. E ville tilbake til glattkjøringsbanen 😉

Kl. 1330: Fant Hevingen Lysløype. Her ble det en klatretur i skogen, men vi ble belønnet med en søt loggbok. Kjenner vi er slitne og trøtte nå, skal bli godt å komme hjem.

Kl. 1345: Fant Hevingen GolfbANE. Det hadde regnet tidligere i dag og lyngen rakk meg til lårene, så her ble jeg skikkelig bløt.

Kl. 1415: Fant Turstien ved golfbanen. En god gåtur på fin turvei gjennom golfbanen. Slapp å få noen golfballer i hodet også, alltid positivt 😉 I denne cachen fant vi en TB som består av en elg som skal til Belgia for å vise at det faktisk finnes elg i Norge. Den tok vi med oss siden vi kunne bringe den nærmere målet sitt.

Kl. 1525: Prøvde oss på #2 “The Antiquity” Bjørnstadskipet – kjom # 39. Denne har vi tittet etter tidligere, men da med mobil-GPS’en, så vi tenkte at nå måtte vi jo finne den. Men nei, ikke sjanse i dag heller. Og akkurat som første gang vi tittet etter denne, så åpnet himmelens sluser seg. Jeg hadde regnjakke på, men ikke regnbukser, så det var bare å skifte i bilen når vi kom tilbake dit. Både DNF og gjennombløt = sur Kjersti.

Kl. 1540: Skulle finne Rasteplass Solbergskrysset Sommer 2010 #6. Vi antar at cachen ligger på rasteplassen, men siden dette blir betegnet som en byggeplass og ikke åpner for publikum før 26. august i år, kjørte vi ikke inn. Ser at mange andre har funnet og logget denne cachen, men det blir for dumt synes vi.

Kl. 1630: Hjemme! Totalt har vi kjørt 558 kilometer og har hatt en stort sett bra tur. “Kun” 11 funn i dag, men mange av de krevde mye gåing, så vi får være fornøyde med det. De 2 DNF’ene er vi ikke så fornøyde med. Men med 57 funn totalt på turen skal vi absolutt ikke klage.

Med tanke på TB’en vi tok med oss, var det veldig pussig og artig at vi fikk denne velkomstkomiteen noen få kilometer før vi kom hjem:



Til tross for at vi bor på landet, er det ikke så ofte vi ser elg her, og absolutt ikke tre på en gang. Kjempestas!

Absolutt alle bildene fra turen (106 totalt) kan du nå se i denne mappen. Der er det også noen spoilere, så hvis du ikke vil se de, må du nesten la være å gå gjennom bildene.

{minsignatur}

2 Comments

  • Siv Anita

    Selv om det virker så du ikke har sovet så godt på turen, må dere jo ha hatt det fabelaktig! 60 cacher på så kort tid!!!

    Jeg satt og så gjennom bildene i albumen, og jeg fikk noen gode idéer, ja…. jeg har jo et LASS med trantabeletter som jeg vant i Dagbladets fotokonkuranse i fjor!!! (Ikke spør!!!) Og sånne bokser er jo både grønne og tette!!! SMART!!! Kan jo virkelig bruke vinteren til å lage mange fine instalasjoner som kan parkeres ut i terrenget til våren!!! 😉

    Og for et tempo dere må ha hatt!!! Ikke mye hvile i en cachejegers liv!!! 😉

    • Kjersti

      Jeg sov ikke så ille i bilen, det største problemet der var når jeg trengte å snu på meg. Men så hadde jeg vel lavere forventninger til søvnkvaliteten i bilen enn jeg hadde på motellet, derfor ble alt så galt.

      Cachen vi fant på Årnes bauta var jo en trantablettboks, så den funker fint. Og får du riktig god tid i vinter, må du lage en sånn stubbe-sak 😉

      Ja, det har gått virkelig unna, og nesten 60 cacher er ikke dårlig. Mye er onsdagens skyld, da det var kort avstand mellom cachene og lite gåing i skogen. Var mer skuffet over torsdagen, da var det lange transportetapper og veldig mye gåing i skogen. Men fornøyde er vi 🙂