Årets Grillkløverkveld 2015

I går var datoen for årets happening for oss i Grillkløveret, nemlig årets Grillkløverkveld. For første gang i historien var vi ikke hos meg, men på den halvferdige verandaen til S istedenfor. Og der har de denne fantastiske utsikten:

1 050715 040715 GrillkløveretSol, lite vind, godt selskap og god mat gjorde kvelden til en stor suksess, og her kommer et utdrag av kveldens hendelser:

Nydelig pyntet bord:

2 050715 040715 GrillkløveretPå fjorårets Grillkløverkveld snakket vi om å ha årets kveld i gapahuken ved gården til C. Det var min tur til å stå for årets nyhet, og da fant jeg kjapt ut at jeg skulle strikke sitteunderlag. Jeg er ikke flink til å strikke, men jeg trodde det skulle gå nogenlunde greit å få til et rektangel med mønsteret/logoen vår på, og så brodere forbokstaven til hver enkelt i etterkant. Joda, jeg klarte både å få til noe som kunne ligne en bokstav og noe som med litt fantasi kan ligne et rektangel, men det var mer vanskelig enn jeg trodde. Nå ble det jo ikke noen gapahuktur i år allikevel, men jeg tok de med og delte de ut til mye latter (ihvertfall fra meg selv). Glad jeg ikke skal lage lappeteppe med disse “firkantene”:

3 050715 040715 GrillkløveretGrillen var allerede i gang (gassgrill går kjappere å varme opp enn kullgrill, gitt!), og her er et lite utvalg av maten vi hadde i vente:

4 050715 040715 GrillkløveretSmørdampede poteter, marinert svin indrefilet, kyllingfileter med to forskjellige marinader, smørdampet blomkål og smørdampet sopp.

Første forrett var den samme som i fjor; mozarella med skinke med grønn salat og dressing:

5 050715 040715 GrillkløveretVi har mange års erfaring i å arrangere Grillkløverkvelder. Allikevel vet vi at teksten på årets servietter absolutt er sant:

6 050715 040715 GrillkløveretAndre forrett var som vanlig scampi. Nam!

7 050715 040715 GrillkløveretEn skikkelig bit storfe fikk også godgjøre seg på grillen:

8 050715 040715 GrillkløveretOg himmelen og utsikten ble bare vakrere og vakrere:

9 050715 040715 GrillkløveretÅrets dessert var ny, vaniljeis med smeltet firkløversjokolade iblandet fløte. Dere skjønner poenget med firkløversjokolade, ikke sant? 🙂

11 050715 040715 GrillkløveretOg imens vi ble mettere og mettere, ble himmelen mer og mer rosa:

12 050715 040715 GrillkløveretJeg er som kjent ikke kjent for å være den som holder seg våken lengst, men jaggu satt jeg årsrekord og var ikke i seng før klokka 3 i natt. Klokka 7 var jeg lys våken, så jeg har en mistanke om at jeg blir trøtt veldig snart. Egentlig har jeg vel vært trøtt i hele dag, men jeg har ihvertfall klart å holde meg våken 😉

Nok en dag i tradisjonens tegn er over, og den var like koselig som alle de foregående. Sånn ca ett år til neste gang, lurer på hva den kvelden kommer til å bringe.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Så veldig koselig ut 🙂
  Jeg syntes sitteunderlagene var fine, og maten så jo knallgod ut!
  Det går mye raskere med gassgrill, vi har det nå, men jeg savner kullgrillen uansett, det er noe eget med kull.. 🙂

  Det er jo fantastisk koselig å sitte oppe slik på slike kvelder, og nå har du jo ferie også 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Sitteunderlagene sine gjør nok nytten sin den dagen vi kommer oss til gapahuken (eller noe annet sted i skogen). Maten var god som alltid, tror enda ikke vi har laget dårlig mat 🙂
   Det er absolutt noe eget med kull. Men jeg ser helt klart fordelen med gass også, da griller man jo automatisk oftere siden det går mye kjappere.
   Det var superkoselig, og det at jeg sliter litt med trøtthet i dag går helt fint. Ihvertfall så lenge jeg har ferie, ja, selv om jeg kommer til å våkne like tidlig i morgen 😉

 • Tove

  Vakkert, deilig og koselig, tror jeg beskriver denne kvelden. Ja og så var det helt sikkert mye latter også, men den syns ikke på disse bildene. Jeg er mektig imponert over sitteunderlaget. Syns de ser veldig fineut og digre. Hva er feil med de? God ferie!

  • Kjersti

   Tove: Det har du helt rett i, veldig passende ord. Og latter var det så absolutt også, men da var jeg mer opptatt av å le enn å ta bilder 😉
   Sitteunderlagene er nettopp dét, digre. Og så er de stramme og fine ved firkløverborden, og så slappere og videre øverst. Med andre ord: Jeg strikker for stramt når jeg strikker mønster og for løst når jeg strikker ensfarget.
   Takk det samme! 🙂