20 cm kortere

Ikke et eneste vondt ord om kortvokste, men det er heldigvis ikke jeg som har blitt 20 cm kortere, for jeg er kort nok fra før.

Jeg er veldig glad i det lange håret mitt. Det har på en måte alltid vært der, og etter at jeg hadde veldig kort hår en gang på midten av 80-tallet, har jeg ikke ønsket meg tilbake dit. Til det korte håret altså, for 80-tallet kunne jeg godt tenkt meg en tur tilbake til.

Men i det siste har det lange håret irritert meg litt. Det henger liksom bare der, det setter seg fast i skulderreima til veska, det ser tungt og livløst ut, og jeg begynte å føle meg klar for en forandring.

For noen uker siden bestilte jeg time hos min kjære frisør gjennom +- 20 år, og siden da har jeg vurdert og fundert. Skulle jeg tørre å ta et skikkelig jafs av lengden, eller ville jeg feige ut?

I dag var dagen kommet, og jeg fortalte frisøren min hva jeg tenkte. Hun kjenner meg godt, har vært gjennom diverse oppklippinger av luggen min, vet at jeg aldri styler håret (hårstrikk er min venn!), og at jeg generelt er ganske lat når det kommer til hårpleie. Hun vet også at jeg har angret hver gang jeg har forsøkt nye varianter, og at jeg har sutret mens jeg har ventet på at håret skulle bli “seg selv” igjen.

Men jeg feiget ikke ut. Jeg skal være helt ærlig og si at jeg hadde en ordentlig klump i magen da hun tok de første klippene med saksen, og klumpen har vel egentlig ikke helt sluppet taket. Det er så uvant! Fra å ha hår nesten ned til korsryggen, har jeg nå dette:

1 010715 Kort hår(lyset på garderoberommet gjorde at håret mitt fikk en varm brunfarge, det er helt feil. Jeg har en kald brunfarge)

Håret slutter jo helt før det egentlig har begynt! Og for 10 minutter siden oppdaget jeg at den lange luggen min er akkurat en cm for kort til å holde seg på plass i hestehalen. Jeg vet det tar tid å venne seg til noe nytt (spesielt for meg, som ikke er så glad i forandringer), og det er nok helt sikkert ikke så ille som jeg skal ha det til. Håret er så absolutt lettere, og det kommer helt sikkert ikke til å være så mye i veien som det lange var. I tillegg blir det sikkert bedre når det er nyvasket.

Om dette blir normallengde for meg? Spør meg om en måneds tid, når jeg har blitt litt mer fortrolig med “kort” hår 🙂

14 Comments

 • boerboelheidi

  Ikke bare bare med hår, men selv om vi ser det fra “feil” kant, så ser det jo bra ut 🙂
  Forandringer med håret kan være skummelt, men noen ganger blir det veldig riktig.

  • Kjersti

   Heidi: Rett forfra ser det faktisk ikke noe forskjellig ut, så sant håret ligger bak på ryggen. Det er kun hvis jeg drar det fremover at man ser forskjellen 😉
   Om dette blir riktig, får tiden vise. Jeg har en følelse av at trivselslengden min er noe lengre enn dette, men vi får se, vi får se 🙂

   • boerboelheidi

    Trøsten er at det vokser ut igjen 🙂
    Jeg skulle ønske jeg hadde tatt enda mer sist gang, men er slik tiltak å bestille time 😛
    Jeg er liksom så lei håret mitt, men samtidig gidder jeg ikke ha noen frisyre man må ordne på noe vis.. Man får vel være glad man har hår 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Joda, det gjør det jo 🙂
     Går det ikke an å få drop-in-time da? For da får du liksom ikke ombestemt deg 😉 Dessuten synes jeg du har superfint hår, det er jo så fyldig og fint!

     • boerboelheidi

      De har dessverre ikke drop-in timer her, det hadde vært morsomt..
      Ja håret er greit nok (haha, jeg vil jo helst hatt glatt hår uten en eneste krøll/fall) men jeg ender som oftest opp med å ha det i en strikk, spesielt når jeg skal gjøre noe.

      • Kjersti

       Heidi: Nei, da blir det jo litt verre. Skal jeg bestille time for deg? :p
       Utrolig nok klarer jeg meg helt fint gjennom arbeidsdagene uten å sette bort håret, men idet jeg kommer inn av døra hjemme er hårstrikken fremme umiddelbart. Så jeg kjenner følelsen 😉 Og du? Jeg har alltid ønsket meg naturlige krøller!

 • Monica

  Du kunne jo absolutt slengt med et bilde “rett” vei. Men bak i fra ser det ihvertfall veldig flott ut 🙂 Tror nok garantert det er ganske så snasent

  • Kjersti

   Monica: Som jeg sier til Heidi, så ser man egentlig ikke forskjell forfra så sant håret henger bak. Det ble ihvertfall lettere og litt mer frisyre (for før hang det jo bare der), så helt ille er det nok ikke 🙂

 • EventyrElin

  Så gøy, du også!!! Jeg klippet nettopp 20 cm, hvert fall, og det var helt forferdelig etterpå.. Alle klagde og syntes jeg hadde langt hår, fortsatt, men jeg følte meg fullstendig frarøvet min lange manke. Men den var bare i veien, den hang jo bare der. Og så pent det ble på deg!! Ble så nysgjerrig på å se ansiktet og luggen nå, også….! Dere er så kjipe på bilder av dere selv 😉 Håper du blir fornøyd, det er sommer og deilig med litt mindre på hodet 🙂

  • Kjersti

   Elin: Du hadde jo lengre hår enn meg i utgangspunktet, og jeg tror du fremdeles har lengre hår enn meg etter klippen. Men du fikk gjort så mye mer i tillegg, så ditt så virkelig fresht ut! Men jeg skjønner følelsen din, for 20 cm kortere er MYE uansett hvor langt eller kort det var i utgangspunktet.
   Jeg har ikke helt blitt fortrolig med selfies forfra enda 😉 Men luggen er like lang som alt annet, kort lugg er ikke meg. Og joda, jeg blir nok fornøyd etterhvert, og det var nettopp dette med litt mindre hår og litt lettere hår nå i varmen som også var en avgjørende faktor for avgjørelsen 🙂

 • Nøve

  Det ser flott ut! Bølgende, lett og nystelt. Håper og tror du vil trives med håret ditt!

  Ps. Jeg hadde langt hår og krøller på åtti-tallet, nå er det kort uten antydning til fall. Haha.

  • Kjersti

   Nøve: Jeg håper det, jeg også, jeg må bare bruke litt tid på å venne meg til det 🙂
   *ler* Da var vi antagelig like hverandre på 80-tallet, permanent var helt obligatorisk 😉 Brukte flere år på å venne meg av med å ta ny permanent når den gamle hadde grodd ut 😉

 • Tove

  Syns du ser veldig fin ut jeg 🙂 Men joda, jeg forstår at du syns det er stor forandring. 20 cm er mye! Det er lov å rett og slett sørge når du ser det ligger lange lokker på gulvet med ditt eget hår. men som alle sier her vil det vokse ut igjen og du kan få det akkurat slik du vil.Klipper du det kort så er det vanskelig å få det lang igjen. Jeg har også hatt langt hår og ingen lugg, Men jeg tåler rett og slett ikke ha håret hengende inn foran ansiktet og øynene så det var konsekvent festet i spenner eller strikk. Hestehalen var rett og slett tung og laget en del hodepine. Så for en del år siden forsvant det lange håret og har blitt kortere og kortere, men du og du som jeg savner det lange og 0 bekymringer for frisørtimer og 0 tid på styling. Hmmm jeg hadde ikke permanent på 80-tallet, men drømte nok om det 😉

  • Kjersti

   Tove: Takk 🙂 Joda, det vokser ut igjen, og akkurat nå gleder jeg meg til 5 cm lengre, for det ble nok litt i korteste laget.
   Med de argumentene skjønner jeg godt at du klipte deg kort, men jeg må si at jeg har problemer med å se for meg både deg og Nøve med langt hår. Dere er jo så fine med det korte håret! Men ja, det er absolutt lettere med langt hår når det gjelder frisørtimer og sånt, og for meg har hestehalen aldri vært en bekymring eller en plage.