Aktivitetsklokke fra Garmin

Som nevnt i bursdagsinnlegget til Eileif, så har vi gitt hverandre aktivitetsklokker i kombinert bursdags- og julegaver. Fitbit er jo det store for tiden, så jeg leste side opp og side ned for å finne en som passet til meg, men jeg fant ingen som stemte med kriteriene jeg hadde. Hvis jeg skal være helt ærlig, så stemmer vel ikke den jeg har med kriteriene jeg har heller, men den kom ihvertfall nærmere enn noen av de Fitbit-modellene som var innenfor prisen jeg var villig til å betale.

Derfor måtte jeg utvide søket mitt til andre merker, og siden jeg har GPS nummer 3 fra Garmin, så var det et greit merke å starte med. Og det var der vi endte opp, både Eileif og jeg. Min modell heter Garmin Vivosmart HR+ og ser slik ut:

Nå har jeg fått brukt den i et par uker, og jeg kan jo starte med det jeg ikke liker med den:
Den er litt stor. Hvis du ser på neste bilde, så ser du at det blir mellomrom mellom klokka og armen min på hver side. Det er ikke veldig synlig på bildet, men jeg merker det bedre i virkeligheten.
Den er til tider treg til å koble seg opp mot GPS-signalene. Joda, det er GPS’en også, men hvis jeg skal sammenligne med Endomondo på mobilen, så er klokka treg. Det betyr at når jeg vil registrere en tur jeg går, må jeg stå og vente på at den skal koble seg opp før jeg kan begynne å gå, ellers mister jeg starten på turen. Å ha på GPS’en gjør at den bruker mer strøm, så jeg vil ikke ha den på hele tiden.
Det er ikke mulig å pause en tur. Dette blir et problem de gangene vi går lengre turer hvor vi tar oss noen pauser, for jeg vil jo ikke at pausene skal bli en del av statistikken og dermed dra alt av tider ned. Alternativet er å stoppe klokka når vi tar en pause, men det ødelegger jo også statistikken. Jeg har ikke sjekka om det er mulig å slå sammen to turer i app’en eller på nettprofilen, men hvis det er mulig, løser det problemet.
Den måler litt forskjellig distanse i forhold til Endomondo på mobilen. Hvem av de som har rett aner jeg ikke.

Så hva er jeg fornøyd med?
Den er utrolig lett å betjene, så det at det ikke følger med noen bruksanvisning, er helt greit. Det lille jeg har lurt på har vært enkelt å finne ut av på bruksanvisningen online.
Det er moro å følge med på både skritt, trapper, søvn og puls.
Jeg er egentlig ikke noe glad i å ha på meg klokke, og har ikke brukt vanlig klokke på veldig mange år. Denne er så lett at jeg merker faktisk ikke at jeg har den på. Og jeg har allerede blitt vant til å se på den for å finne ut hvor mye klokka er.
Det er lett å koble den opp mot appen på telefonen ved å bruke bluetooth.
Man kan lett se hvor man har gått tur når man har slått på turfunksjonen ved å synkronisere mot mobilen etterpå. Da får man også opp kart over hvor man har gått.

Jeg må ærlig si at jeg kommer til å savne Endomondo. Jeg har gått så utrolig mange mil med Endomondo på mobilen, jeg har så mye statistikk liggende der, at det gjør litt vondt i hjertet mitt å ikke fortsette der. Det er en liten mulighet for at det er mulig å koble Garmin-appen mot Endomondo, men det har jeg ikke sjekket ut helt ennå. Hvis det er mulig, så er det en stor bonus. Hvis ikke, okay, jeg overlever helt sikkert 🙂

Vil jeg anbefale denne aktivitetsklokka? Absolutt! Men bare hvis du har behov for noenlunde det samme som meg. Hvis du ikke har behov for å registrere spesifikke turer, men heller klarer deg med totalt antall skritt og kilometer pr dag, så er det ikke noe vits å kjøpe klokke med innebygget GPS. Eventuelt kan du kjøpe klokke med mulighet for å koble mot GPS’en i mobilen, men da tenker jeg at man heller kan bruke Endomondo eller en av de andre aktivitetsapp’ene.

2 Comments

 • boerboelheidi

  Etter litt lenger tid så vil du være avhengig 😛
  Jeg tror du kan synkronisere den med Endomondo, jeg kan det med min, men bruker den ikke.

  • Kjersti

   Heidi: Ikke umulig 😉
   Jeg skal få sjekka det når jeg har litt overskudd, for det hadde vært veldig moro!