April 2021

Månedens høydepunkt:
Ei jente jeg er veldig glad i fylte 13 i april, og jeg kjøpte gave utifra hva mammaen hennes tipset meg om. Da jeg noen dager etter bursdagen besøkte de (på korona-avstand) og overrakk gaven, ble tenåringen bokstavelig talt hoppende glad. Da jeg senere på dagen kjørte hjemover, ble jeg sittende og tenke på akkurat dette øyeblikket, og hennes glede gjorde meg altså så rørt at jeg måtte felle noen tårer.

Månedens bøker:
Rebecca av Daphne du Maurier:

En psykologisk thriller vil jeg ikke påstå at dette er, men det er fullt mulig at den var det da den kom ut. Jeg er 99,9 % sikker på at jeg har lest boka før, men ligger den ikke i lista mi her på bokelskere.no, så “har jeg ikke lest den”.
Sett med dagens øyne, synes jeg ikke boka er spesiell på noen måte. Den er langdrøy, den er ikke spennende, men den gir et godt innblikk i det jeg vil kalle mennesker høyt på strå på den tiden, og deres liv og gjøremål. Jeg klarer ikke helt å leve meg inn i noe som helst, og jeg ender opp med et terningkast 3. Kanskje jeg burde se både Hitchcocks filmatisering og Netflix-versjonen?

Månedens Nairo:
Selv om vi møtte litt vel mye folk etter min smak, så hadde Nairo og jeg en kjempefin gåtur ved Berby den første dagen i måneden:

Jeg tror han koste seg like mye som meg <3

Månedens geocaching:
Turen jeg hadde til Moss på påskeaften var en kjempefin tur, selv om jeg dro alene:

Nydelig vær, fine cacher, ber ikke om så mye mer (bortsett fra selskap).

Månedens strikketøy:
Sist jeg viste dere temperaturskjerfet til meg selv, var på 2. påskedag (5. april). Etter det har det blitt mindre strikking enn jeg skulle ønske, men mer enn jeg trodde:

Jeg får ikke plass til hele skjerfet i bildet, men det til høyre for den grønne streken er det jeg har strikka siden sist. Og jeg har festet noen tråder, men ikke veldig mange. Nå har jeg temperaturene for ca 2 måneder igjen på dette skjerfet, og så er jeg ferdig.
Den genseren jeg begynte på for evigheter siden har jeg nå fått tilbake fra hun som skal montere den. Det viste seg at jeg hadde gjort feil i fellingene, så hun rekket opp 11 runder for meg som jeg må strikke på nytt. Antagelig prioriterer jeg det først og strikker ferdig skjerfet etterpå.

Månedens naturbilde:
Jeg falt nesegrus for treet ved bytårnet i Moss, så det blir månedens naturbilde:

4 Comments

 • boerboelheidi

  Og så er det mai, og vi våknet til kuldegrader igjen. I skrivende stund så er det bare 0 grader, så er håp om en litt bra da i dag.
  Spent på hvordan mai blir ang været, det bør bli en del bedre enn april for å si det slik 🤣
  Mai har to langhelger også, selv om det er mandager som gjør det til langhelg. Synes egentlig det er bedre med fredag som fri når det skal være langhelg 😁

  • Kjersti

   Heidi: Det har vært kuldegrader her hver natt de siste par ukene også, men da blir det heldigvis fint på dagen, selv om det er kaldt i lufta ennå.
   Der er jeg helt enig med deg! Nå er det jo en inneklemt fredag om 2 uker som gjør at det kan bli en ekstra lang helg, den gleder jeg meg til! 🙂